Οι κάτοχοι Wii στο στόχαστρο της Sony

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 Κατηγορία Gaming News
Η εταιρεία επιθυμεί να τους φέρει στο PS4 επενδύοντας στα remakes.

Ό,τι και να υποστηρίζουν οι fans για τα PS3 και Xbox 360, η αλήθεια είναι πως η πιο επιτυχημένη κονσόλα της περασμένης γενιάς ήταν το Wii της Nintendo, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια κομμάτια.

Αυτοί οι 100 εκατομμύρια κάτοχοι Wii δεν θα μπορούσαν, λοιπόν, να περνούν απαρατήρητοι από τη Sony, που επιθυμεί να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους στο PS4. Σύμφωνα με τον Andrew House, επικεφαλής της Sony Computer Entartainment, πρόκειται για μια τεράστια ευκαιρία για την εταιρεία, μιας και αρκετοί είχαν προμηθευτεί μόνο το Wii και δεν προχώρησαν στη συνέχεια στην αγορά του PS3 ή του Xbox 360.

O House τόνισε στο Eurogamer ότι η μετάβαση από το Wii στο PS4 είναι κάτι που ήδη συμβαίνει και αποτελεί έναν από τους λόγους που οι πωλήσεις της νέας παιχνιδομηχανής της Sony ξεπέρασαν ακόμα και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις της εταιρείας. Έτσι, η Sony σκοπεύει να λανσάρει στο PS4 ακόμα περισσότερα remakes τίτλων (όπως για παράδειγμα το The Last of Us Remastered), με δεδομένο πως θα υπάρχουν εκατομμύρια παίκτες που δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτούς τους τίτλους στο PS3.

Επιπλέον, ο House δήλωσε ότι "ζηλεύει" την ικανότητα της βιομηχανίας του κινηματογράφου να προχωράει σε remakes ταινιών με μεγάλη επιτυχία και πως θα ήθελε να δει θρυλικά franchises να επιστρέφουν ανανεωμένα -και που θα απευθύνονται τόσο στους gamers που βλέπουν με νοσταλγία τα πρώτα χρόνια ενασχόλησής τους με τα video games, όσο και στη νέα γενιά των gamers. Υποθέτουμε ότι το Grim Fandango και το Oddworld είναι μια ένδειξη του τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια...