Mario + Rabbids Kingdom Battle

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία Must Play
Ένα διαμάντι από το πουθενά!

Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, λίγο-πολύ όλοι είχαμε παραξενευτεί με την ιδέα της ένωσης του πασίγνωστου υδραυλικού της Nintendo, με τα χαριτωμένα, αν και λίγο εκνευριστικά, Rabbids της Ubisoft. Υπήρξε και η αναμενόμενη γκρίνια από αρκετούς gamers στα forums και στα διάφορα gaming sites, ίσως γιατί οι πιο πολλοί θα περίμεναν στην καλύτερη κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε σε τίτλους όπως το Mario and Sonic at the Olympic Games, δηλαδή μια απλή παρουσία των χαρακτήρων προς τέρψη των μικρότερων σε ηλικία gamers. Έπειτα όμως, η Ubisoft μας ξεγέλασε όλους!

Mario-Rabbids-1

ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ
Ένα αποτυχημένο πείραμα ενός κοριτσιού, έφερε τα πάνω-κάτω στον κόσμο μας αρχικά και, έπειτα, στο Mushroom Kingdom. Τα Rabbids ήρθαν από το πουθενά, και άλλαξαν τις ισορροπίες, προσπαθώντας να διαλύσουν την χώρα του Mario, του Luigi και της Πριγκίπισσας Peach. Έτσι εκείνοι θα φτιάξουν μια ομάδα με σκοπό να εξαφανίσουν την απειλή των Rabbids -η οποία γιγαντώνεται όταν μπαίνει στη μέση και ο Bowser Jr.- και με την βοήθεια του ρομπότ-μέντορα Beep-O, να κάνουν ένα «reset» στον κόσμο επαναφέροντας την τάξη. Στα περισσότερα παιχνίδια με τον πασίγνωστο υδραυλικό, σπάνια παίζει ιδιαίτερο ρόλο το σενάριο, εδώ όμως είναι εξαιρετικό, αφού καταφέρνει να ενώσει νοηματικά τα σύμπαντα των δύο franchises και να προσφέρει μια καινούρια εμπειρία, χωρίς να ξενίζει η να… ξινίζει στο ελάχιστο.

Mario-Rabbids-3

MARIO… XCOM!
Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο αναστατωμένο από τις αλλαγές Mushroom Kingdom και, ουσιαστικά, πρόκειται για ένα turn based παιχνίδι τακτικής με μάχες, θυμίζοντάς μας μηχανισμούς από γνωστά παιχνίδια του είδους, όπως για παράδειγμα το XCOM. Έτσι, λοιπόν, τα εχθρικά rabbids αντιμετωπίζονται κατά κύματα, με τη δυσκολία να είναι σταδιακά αυξανόμενη και φυσικά την ομάδα μας όσο αποκτά μεγαλύτερη εμπειρία να αναβαθμίζεται, αλλά και να εμπλουτίζεται με καινούρια μέλη. Κάθε μέλος της ομάδας, έχει ξεχωριστά abilities και skills, έτσι έχει διαφορετικές δυνατότητες στην απόσταση που θα μπορεί να διανύσει κάθε φορά, στην επίθεση και στην άμυνα. Ο παίκτης ελέγχει στον κάθε γύρο ξεχωριστά τις κινήσεις κάθε χαρακτήρα, όπως κάνει και ο εχθρός. Στην αρχή οι επιθέσεις που μπορείς να εκτελέσεις περιορίζονται στο όπλο που σου παρέχει ο Beep-O, όμως καθώς αποκτάς περισσότερα XP, νέες και μοναδικές κινήσεις για κάθε χαρακτήρα θα κάνουν την εμφάνισή τους, αυξάνοντας το ενδιαφέρον κατακόρυφα, αφού μεταμορφώνουν ριζικά το gameplay. Παρόλη όμως αυτή τη μεγάλη δύναμη που θα αποκτήσεις, το παιχνίδι δεν είναι ποτέ «ευκολάκι» και απαιτεί στρατηγική σκέψη και γρήγορα αντανακλαστικά, ιδίως στις τελευταίες πίστες. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν «τιμωρεί» τον παίκτη, στον βαθμό που το κάνει το XCOM -και αυτό είναι σίγουρα ευχάριστη είδηση, ιδιαίτερα για μερικούς rage quitters!

Mario-Rabbids-5

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ…
Ο εθισμός που προκαλούν τα παιχνίδια στρατηγικής είναι μεγάλος, κάτι με το οποίο οι gamers που έχουν ασχοληθεί με το είδος θα συμφωνήσουν απόλυτα, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν πολλά modes, πολλά «Perfect» για να κερδίσεις στα διάφορα chapters, πολλά challenges και, φυσικά, το καλύτερο που αφήσαμε για το τέλος, το co-op! Το Switch είναι η ιδανική κονσόλα για τοπικό «διπλό», και το Mario + Rabbids Kingdom Battle είναι πραγματική απόλαυση και σε αυτό το mode. Στον τεχνικό τομέα η μηχανή Snowdrop της Ubisoft κάνει εξαιρετική δουλειά και τα εφέ της έχουν ταιριάξει απόλυτα στον κόσμο του παιχνιδιού, ενώ η όλη παρουσίαση «ξεχειλίζει» από Nintendo, χωρίς να είναι καν τίτλος της εταιρείας! Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όλη η προσπάθεια είναι ένας θρίαμβος της Ubisoft, ιδιαιτέρως των ευρωπαϊκών της studio και, γιατί όχι, γενικότερα των Ευρωπαίων developers, μιας και είναι σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι Mario που δεν έχει φτιάξει η Nintendo.


Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: Nintendo Switch
  • Ανάπτυξη: Ubisoft Paris, Ubisoft Milan
  • Εκδότης: Ubisoft
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,1/10 - Ένα αναπάντεχα εξαιρετικό παιχνίδι στρατηγικής που τα έχει όλα και θα σε κάνει να κολλήσεις στο Nintendo Switch!

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ARMS NBA 2K18 »