Assassin's Creed Origins

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία Must Play
Παρκούρ στις πυραμίδες!

Η σειρά των Assassin's Creed, μετά από τις αμέτρητες κυκλοφορίες του παιχνιδιού σε όλες τις πλατφόρμες, την χολιγουντιανή υπερπαραγωγή του 2016, τα κόμικς και τα βιβλία, έχει γίνει πλέον ένα πολιτιστικό φαινόμενο. Και επειδή εμάς τους gamers, πρωτίστως μας ενδιαφέρουν τα παιχνίδια και μετά τα… «συνοδευτικά», η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η συνταγή άρχισε να παλιώνει. Όχι στα γραφικά, στον ήχο ή ακόμη και στην πλούσια ιστορία του παιχνιδιού η οποία πάντα είναι προσεγμένη, αλλά στο gameplay. Η επανάληψη είχε αρχίσει να κουράζει, και η -μικρή- γκρίνια από τους οπαδούς της σειράς είχε αρχίσει να εκδηλώνεται, ιδιαίτερα στα δυο τελευταία παιχνίδια της σειράς, το Unity και το Syndicate. Ευτυχώς, η γκρίνια απέδωσε καρπούς, έτσι το νέο παιχνίδι της σειράς έχει πολλά καινούρια πράγματα για να μας κρατήσει σε εγρήγορση!

Assassins-2

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗ!
Ο ασσασίνος με τον οποίο θα κάνουμε τα ακροβατικά μας αυτή την φορά, είναι ο Bayek, ένας αρχαίος πολεμιστής που έχει ιερή αποστολή να προστατεύσει τον ηγέτη της Αιγύπτου. Είναι ένας χαρακτήρας με έντονο ενδιαφέρον, πιο βαθύς από τον Kenway ή τον Ezio που είδαμε στο παρελθόν, κυρίως λόγω της τραγικής του ιστορίας, την οποία δεν διστάζει να καλύψει με μια πιο ελαφριά διάθεση. Είναι συμπονετικός με τους ανθρώπους και τα ζώα και δολοφονεί εκείνους που πραγματικά το αξίζουν, κατά την γνώμη του. Από το παιχνίδι θα παρελάσουν, όπως συνηθίζεται, διάφορες μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Ιούλιος Καίσαρας και η Κλεοπάτρα, ενώ η Ubisoft έχει ανακατέψει ξανά τον παλιό κόσμο με το νέο, με κάποια μικρά κομμάτια που αφορούν στην Abstergo. Η ιστορία του παιχνιδιού έχει δυνατή εξέλιξη, με καλογραμμένους διαλόγους και συνοχή. Στο gameplay, οι μάχες είναι πιο δυνατές από ποτέ, με νέα ανανεωμένα controls, special δυνατά χτυπήματα, και δυνατότητα για διαφορετικές προσεγγίσεις, ενώ τα όπλα παίζουν πια πολύ σημαντικό ρόλο και έχουν διαφορετικά αποτελέσματα. Η ποικιλία είναι τεράστια, έτσι το ενδιαφέρον διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ενώ το κομμάτι του stealth είναι πλέον τόσο καλοδουλεμένο, όπου μπορείς να αποφύγεις τις περισσότερες μάχες και να παίξεις κρυφτό με τους αμέτρητους εχθρούς.

Assassins-3

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΑΙ OPEN WORLD!
Δανειζόμενη πολλά στοιχεία από τους κορυφαίους open world κόσμους του gaming, η Ubisoft, έφτιαξε ένα τεράστιο μέρος που σε προσκαλεί για να το εξερευνήσεις. Οι λύσεις πολλών μυστηρίων βρίσκονται διάσπαρτες στην αχανή έκταση του κόσμου του παιχνιδιού, όπου ο Bayek, με τους σκοτεινούς του μονόλογους, σε κάνει κάθε φορά να νιώθεις την αγωνία στο πετσί σου. Τα side quests δεν ξεφεύγουν από την πεπατημένη της σειράς, όμως το νέο σύστημα inventory σού λύνει τα χέρια και η πλοήγηση στα αντικείμενά σου για την ολοκλήρωση της κάθε αποστολής είναι πιο ευχάριστη από ποτέ. Η προσθήκη του βοηθού αετού, Senu, είναι πολύτιμη και εντυπωσιακή, καθώς χτενίζεις από ψηλά την περιοχή για στοιχεία και εχθρούς.

ΑΡΧΑΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ
Η αρχαία Αίγυπτος είναι ένα φανταστικό μέρος για εξερεύνηση, πόσο μάλλον όταν οι developers έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα πραγματικά τεράστιο και λεπτομερέστατο χάρτη με αξιοσημείωτη ομορφιά και ποικιλία. Μόνο οι gamers με πραγματική μανία ολοκλήρωσης θα καταφέρουν να πάνε από άκρη σε άκρη. Οι πυραμίδες, οι κλειστοφοβικές κατακόμβες, οι ατελείωτες αμμοθύελλες και τα επιβλητικά αγάλματα, είναι κάτι που αξίζει να δει κανείς παίζοντας το παιχνίδι και είναι σίγουρο ότι θα τον κάνουν να ταξιδέψει νοερά στο βάθος του χρόνου, καθώς χάνεται μέσα στην έρημο. Το Origins, είναι η ανανέωση που χρειαζόταν το Assassin's Creed -κι αν είσαι οπαδός της σειράς, οφείλεις στον εαυτό σου να ζήσεις ίσως το καλύτερο παιχνίδι σε αυτήν.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Ubisoft Montreal
  • Εκδότης: Ubisoft
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,3/10 - Ίσως το καλύτερο, πιο ολοκληρωμένο Assassin's Creed μέχρι σήμερα και ένα απ' τα καλύτερα παιχνίδια του 2017.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « NBA 2K18 Monster Hunter: World »