Monster Hunter: World

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 Κατηγορία Must Play
J-RPG επικών διαστάσεων!

Παρόλο που η σειρά των Monster Hunter έχει πραγματικά σαρώσει στην Ιαπωνία, με πολυάριθμες πωλήσεις σε κάθε πλατφόρμα όπου έχουν κυκλοφορήσει οι τίτλοι της, ομολογουμένως στη Δύση τα επίπεδα των πωλήσεων δεν είναι τα ίδια. Έτσι η Capcom, με αυτήν την κυκλοφορία του Monster Hunter: World, έχει τη δύσκολη αποστολή του να προσελκύσει νέο κοινό εδώ, χωρίς ταυτόχρονα να αδικήσει ή να απογοητεύσει το ήδη υπάρχον, παγκοσμίως. Αναμφίβολα, είναι δύσκολο το εγχείρημα και απαιτεί προσεκτική προσέγγιση, όμως από ένα γίγαντα της βιομηχανίας όπως η Capcom, τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο!

Monster-Hunter-World-1

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ... ΤΕΡΑΤΑ!
Το Monster Hunter: World είναι ένα παιχνίδι με αρκετή... στατιστική! Υπάρχουν νούμερα παντού, στα σπαθιά, στις πανοπλίες, στις επιθέσεις και στα χαρακτηριστικά του ήρωα -και όσοι αρέσκονται και εθίζονται ταυτόχρονα στο να βλέπουν τα νουμεράκια να μεγαλώνουν, τότε αυτός ο τίτλος θα τους καλύψει απόλυτα. Κάθε ικανότητα αποτελεί και μια πρόκληση, πολύ κοντά στο πνεύμα των παιχνιδιών όπως το Dark Souls, ή το Nioh. Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί δεν αποτελούν ντεκόρ, καθώς η άυξηση όλων των ικανοτήτων, προϋποθέτει την κατανόηση του κόσμου του παιχνιδιού, την εξερεύνηση της φύσης, αλλά και της συμπεριφοράς των τεράτων που ζουν εκεί. Υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα για να μάθει κανείς και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται τρομακτικό για τους λιγότερο πεπειραμένους παίκτες, το παιχνίδι καταφέρνει να σε βάλει ομαλά στο κλίμα, χωρίς να υπερφορτώνει το μυαλό σου με πράγματα που δεν χρειάζεται να μάθεις άμεσα.

Monster-Hunter-World-2

ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΦΥΣΗ
Τις πρώτες ώρες, το παιχνίδι όπως είπαμε σε πάει στο...χαλαρό, έτσι μπορείς άμεσα να βγεις για ξένοιαστο κυνήγι τεράτων στα όμορφα τοπία του κόσμου του. Και είναι πραγματικά όμορφα, το design φέρει την Ιαπωνική σφραγίδα ποιότητας, που συνδυάζει την υπερβολή με την μαγεία και το απόκοσμο με το ρεαλιστικό. Κάθε κόσμος έχει διαφορετικό χαρακτήρα, από το καταπράσινο Ancient Forest, στο ερημικό τοπίο των Wildspire Wastes, όλοι όμως είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Υπάρχει μάλιστα η επιλογή προτεραιότητας στην ανάλυση ή στο frame rate, έτσι οι τυχεροί κάτοιχοι των κορυφαίων μοντέλων παιχνιδομηχανών μπορούν να απολαύσουν μια οπτική πανδαισία, με ελάχιστο κόστος σε frames. Στη δράση πάντως, όλα κυλάνε ομαλότατα με ελάχιστες πτώσεις τις στιγμές που γίνεται πανικός.

Monster-Hunter-World-3

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΜΑΧΕΣ
Οι πιστές σου πεταλούδες, συνεχώς σε οδηγούν στο επόμενο τέρας και παρότι στην πράξη θα κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα στο παιχνίδι, θα μαζέυεις βότανα, θα ψάχνεις σωρούς από κόκκαλα και, φυσικά, θα μονομαχείς με τα τέρατα, ποτέ δεν βαριέσαι. Κι αυτό γιατί οι μάχες είναι το καλύτερο κομμάτι στο παιχνίδι: μέσα από τις νίκες δυναμώνεις τον χαρακτήρα σου και αναβαθμίζεις όλες σου τις ικανότητες, γεγονός που σε κάνει να θες να συνεχίζεις μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Όταν συναντήσεις ένα πανίσχυρο τέρας, η λύση βρίσκεται είτε στο οπισθοχώρηση για ενδυνάμωση, είτε στο κάλεσμα φίλων online -έτσι πάντα έχεις επιλογές και ο ανοιχτός κόσμος δεν σε κάνει να κολλάς κάπου και δυσανασχετείς. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην έκβαση των μαχών: κάθε τέρας έχει το δικό του «κουμπί», έτσι απαιτείται και διαφορετική προσέγγιση, γεγονός που προσδίσει μια μοναδικότητα σε μια διαδικασία που μοιάζει επαναλαμβανόμενη. Σε κάθε περίπτωση, μόνος ή με online παρέα, οι στιγμές δράσης που θα ζήσεις είναι εφάμιλλες -αν όχι και καλύτερες- παιχνιδιών όπως το Dark Souls ή το Bloodborne και αυτό δεν το λες και μικρό επίτευγμα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι η σειρά θα αποκτήσει περισσότερους οπαδούς στη Δύση έπειτα από αυτόν τον τίτλο, ενώ ταυτόχρονα οι φανατικοί monster hunters θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One
  • Ανάπτυξη: Capcom
  • Εκδότης: Capcom
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,5/10 - Το καλύτερο J-RPG που βρίσκεται αυτή τη στιγμή εκεί έξω. Ασταμάτητη εξερεύνηση και δυνατές μάχες σε έναν πανέμορφο, άγριο κόσμο.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Assassin's Creed Origins Gravel »