Far Cry 5

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 Κατηγορία Must Play
Ζήτω η αντίσταση!

Η σειρά των Far Cry είναι σίγουρα μια απ' τις πιο αγαπημένες των gamers, γεγονός που, πέρα απ' τα βραβεία, αντικατοπτρίζεται στις πωλήσεις του τίτλου, που μετράνε πλέον δεκάδες εκατομμύρια κομμάτια. Στις μέρες μας, βέβαια, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα first person shooters και η μεγάλη πρόκληση για τη Ubisoft ήταν να δημιουργήσει έναν τίτλο που να ξεχωρίζει από τον έντονο ανταγωνισμό...

ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ HOPE COUNTY
Το σενάριο του παιχνιδιού αυτή τη φορά μας μεταφέρει στην Αμερική και για την ακρίβεια στο Hope County της Montana: ένα ειδυλλιακό μέρος, που αποτελεί το σπίτι μιας κοινότητας φιλελεύθερων ανθρώπων. Το κακό είναι πως, ταυτόχρονα, είναι και το σπίτι μιας φανατικής αίρεσης, γνωστής με το όνομα «The Project at Eden's Gate». Οι ακόλουθοί της, κάτω από την ηγεσία του χαρισματικού Joseph Seed και των αδελφών του -που αυτοαποκαλούνται «The Heralds»-, έχουν διεισδύσει σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής. Η άφιξή σου (είσαι βοηθός του σερίφη) προκαλεί την αίρεση να πάρει βίαια τον έλεγχο του Hope County. Έτσι, απομονωμένος σε μια εχθρική περιοχή, θα πρέπει να βρεις υποστήριξη στoυς ανθρώπους γύρω σου, να ορθώσεις το ανάστημά σου και να ηγηθείς της αντίστασης, για να απελευθερώσεις την κοινότητα.

Far-Cry-5-1

ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΡΟΜΟ
Όπως κάθε open world first person shooter που σέβεται τον εαυτό του, το Far Cry 5 σού δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων. Αφότου -για πρώτη φορά στα Far Cry- δημιουργήσεις τον χαρακτήρα σου (με αρκετές επιλογές παραμετροποίησης), μπορείς να αρχίσεις την εξερεύνηση του Hope County όπως εσύ θέλεις. Μάλιστα, στο Far Cry 5 δεν υπάρχουν towers για να «ξεκλειδώνεις» τις διάφορες περιοχές του χάρτη. Αντιθέτως, όλες οι περιοχές είναι προσβάσιμες από την αρχή και για να βρεις τα σημεία που ίσως σε ενδιαφέρουν, θα πρέπει να συνομιλήσεις με NPCs, να δίνεις προσοχή στις πινακίδες κ.λπ., γεγονός που ενισχύει την αίσθηση της εξερεύνησης.

Far-Cry-5-2

Στην προσπάθειά σου να αντιμετωπίσεις τον Joseph Seed, υπάρχουν και «σύμμαχοι» πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Έτσι, μπορείς να εντάξεις στην ομάδα σου ανθρώπους της περιοχής με χρήσιμες ικανότητες, αλλά και ζώα! Υπάρχουν δύο θέσεις διαθέσιμες στην ομάδα σου, για να τις καλύψεις όπως επιθυμείς -αν επιθυμείς. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προσφέρεται για αρκετό πειραματισμό, καθώς βάζοντας χαρακτήρες στην ομάδα σου, ανακαλύπτεις και τη μεταξύ τους σχέση στην κλειστή κοινωνία του Hope County. Αν πάλι θέλεις να ζήσεις την εμπειρία συνεργατικά με κάποιον φίλο σου, μέσω της επιλογής για online co-op μπορείς να τον καλέσεις να γίνει μέλος της ομάδας σου.

Το Far Cry 5 είναι ολοζώντανο. Η δυναμική AI σημαίνει πως το παιχνίδι αναγνωρίζει την επίδραση που έχουν οι ενέργειές σου στον ανοιχτό του κόσμο (με το Resistance meter), προσαρμόζοντας και εξελίσσοντας την στρατηγική του αντιπάλου απέναντί σου. Πέρα όμως από τις χαρακτηριστικές Far Cry μάχες, στον κόσμο του Far Cry 5 μπορείς να απολαύσεις το κυνήγι και το ψάρεμα, να χρησιμοποιήσεις πολυάριθμα οχήματα σε γη, νερό και αέρα και πολλά άλλα. Επιπλέον, με το Far Cry Arcade mode μπορείς να ξεφύγεις από το σενάριο του παιχνιδιού και να παίξεις σε μια τεράστια ποικιλία single, co-op και multiplayer χαρτών χωρίς πολλές σκοτούρες.

Far-Cry-5-3

ΟΠΤΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ
Για άλλη μια φορά, τα γραφικά του παιχνιδιού είναι κορυφαία. Ειδικά αν είσαι κάτοχος high-end PC, Xbox One X και PS4 Pro, είναι βέβαιο πως θα πιάσεις τον εαυτό σου αρκετά συχνά να χαζεύει το πανέμορφο τοπίο της Montanta που δημιούργησαν οι άνθρωποι της Ubisoft. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι πραγματικά υποδειγματική και, μαζί με τον ήχο, το παιχνίδι καταφέρνει να σε μεταφέρει στο κέντρο της δράσης.
 

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PS4, Xbox One, PC
  • Ανάπτυξη: Ubisoft Montreal
  • Εκδότης: Ubisoft
  • Διανομή: CD Media, 210-6854220
  • Score: 9,6/10 - Ένας απ' τους καλύτερους τίτλους σ' αυτή τη γενιά παιχνιδομηχανών. Πραγματικά open world για ασταμάτητη εξερεύνηση και πιο διασκεδαστικές μάχες από ποτέ.

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Gravel God of War »