FIFA 13

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 Κατηγορία Must Play

Για μια ακόμα χρονιά πρωταθλητής!

Πιστό στο ραντεβού του, το FIFA 13 ήρθε για να διατηρήσει την κυριαρχία της σειράς στο είδος της, τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια. Μπορεί το Pro να πρωτοστατεί στις πωλήσεις στην χώρα μας, αλλά κατά κοινή ομολογία το FIFA, από το ‘08 και έπειτα παρουσιάζεται πιο πλήρες. Με την φετινή έκδοση, η ΕΑ φιλοδοξεί να εμπλουτίσει ένα ήδη αξιόλογο και πλήρες παιχνίδι, με ακόμη περισσότερο περιεχόμενο.

 

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ !

Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και εκεί οφείλει ένα μεγάλο ποσοστό της δημοτικότητάς του. Σ’ αυτό πόνταρε φέτος η ΕΑ Sports, ενσωματώνοντας στη μηχανή του παιχνιδιού, την Impact Engine, αυτό που η ίδια εταιρεία ονομάζει «unpredictability». Με το που παίρνεις την μπάλα στα πόδια σου γίνεται προφανές ότι θα πρέπει να κουραστείς για να την κρατήσεις, αφού αυτό θα εξαρτηθεί από τα φάλτσα της, την ταχύτητά της, την ταχύτητα και τη θέση του σώματος του ποδοσφαιριστή και φυσικά την ικανότητά του! Ίσως να αναρωτιέσαι για το κατά πόσο αυτό θα σου σπάσει τα νεύρα, όμως στην πράξη λειτουργεί πολύ ισορροπημένα και δίνει μια εξαιρετική αίσθηση ρεαλισμού, ειδικά με την διόρθωση των bugs της Impact Engine, όπου πλέον δεν συναντάμε τα τραγελαφικά σκηνικά που είχαμε πέρυσι με τις «περίεργες» συγκρούσεις παικτών.

 

LETS GET PHYSICAL 

Ακόμα μια σημαντική προσθήκη, είναι ο πιο σφικτός έλεγχος στις ντρίπλες. Με οδηγό το πρόσφατο FIFA Street, κρατώντας και τις δύο σκανδάλες στο χειριστήριο θα εκτελείς με περισσότερη ακρίβεια εντυπωσιακές ντρίπλες, στην προσπάθεια να διαλύσεις την αντίπαλη άμυνα. Θα χρειαστεί αρκετή εξάσκηση, αν και πάλι δεν θα καταφέρνεις να περνάς τους… πάντες. Και εδώ, έχει δοθεί έμφαση στην συνολική ισορροπία της λειτουργίας. Με την διόρθωση της Impact Engine, οι παίκτες συμπεριφέρονται πιο φυσιολογικά και η μπάλα δεν δίνει την αίσθηση ότι κολλάει πάνω τους –και αυτό ισχύει είτε αυτή βρίσκεται στα πόδια τους, είτε την διεκδικούν στον αέρα, είτε την απομακρύνουν σε μια αμυντική προσπάθεια. Σαν να μην έφτανε αυτό, η βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης έχει πλέον τους παίκτες να αναζητούν ιδανικότερες θέσεις στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να βάζεις γκολ που απλώς δεν θα μπορούσες στο FIFA 12.

 

 

ΤΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ

Με αρκετά ποιοτικότερο και μεγαλύτερο σε ποικιλία animation, οπτικά το παιχνίδι παραμένει στα γνωστά επίπεδα. Το soundtrack είναι το ίδιο εντυπωσιακό, τα μενού έχουν δουλευτεί κάπως καλύτερα, ενώ έχουν ενσωματωθεί και μερικά skill games, στα οποία καλείσαι να πετύχεις στόχους σε στιλ προπόνησης. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αφού θα μπορέσεις χωρίς άγχος να τεστάρεις ντρίπλες και σουτάκια, τελειοποιώντας την τεχνική σου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΕΑ ενσωμάτωσε motion και voice controls. Μπορείς να δώσεις εντολές σαν προπονητής, ή να αλλάξεις στρατηγική σε πραγματικό χρόνο, κουνώντας τα χέρια σου. Στο PS3 με το Move τα πράγματα είναι λίγο άβολα (και μάλλον ανούσια), ενώ στο Kinect μπορείς να ηχογραφήσεις και φράσεις όπως…. «γιούρια» και να τις αντιστοιχίσεις σε τακτικές! Μια ακόμη όμορφη πινελιά, αποτελούν τα ρεπορτάζ από τους πάγκους των ομάδων, σχετικά με τους τραυματισμούς και τα λοιπά τεκταινόμενα. Κατά τα άλλα, όλες οι περσινές λειτουργίες είναι εδώ, μερικές βελτιωμένες, όπως το Football Club, όπου με ένα κουμπί ενεργοποιείται η ενημέρωση των στατιστικών των παικτών σε πραγματικό χρόνο, και φυσικά σε αντιστοιχία με την πραγματικότητα! Τελικά, το μαγικό ραβδάκι της EA Sports έκανε και φέτος τη δουλειά του. Παρουσιάζει το ένα FIFA καλύτερο μετά το άλλο, είτε με μεγάλες, είτε με μικρές άλλα πάντα με ουσιαστικές διαφορές, και δεν επαναπαύεται στην κορυφή, άλλα εργάζεται για να διατηρηθεί εκεί!

Πληροφορίες

  • Κυκλοφορεί: PC, Xbox 360, PS3, PS Vita, Wii, PSP, PS2
  • Ανάπτυξη: EA Sports
  • Εκδότης: EA Sports
  • Διανομή: CD Media
  • Score: 9,6/10 – Ακόμα και χωρίς πολλές αλλαγές, είναι καλύτερο από ποτέ. Αξίζει να το… τιμήσεις και φέτος!

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Pro Evolution Soccer 2013 Assassin’s Creed III »