Ο Πρεσβευτής της Nikon Kirill Umrikhin αποκαλύπτει τον κόσμο των Νήσων Κομαντόρσκι

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 Κατηγορία Buzz
Μια επική φωτογραφική περιπέτεια.

Ένα νέο φωτογραφικό πρότζεκτ από τον Ρώσο Πρεσβευτή της Nikon Kirill Umrikhin, μας ταξιδεύει σε ένα αραιοκατοικημένο και κατά μεγάλο μέρος ανεξερεύνητο μέρος του κόσμου: στις Νήσους Κομαντόρσκι. Βρίσκονται στη Βερίγγειο Θάλασσα, στην περιοχή των Αλεούτιων Νήσων που ανήκει στη Ρωσία και το πρότζεκτ του Kirill αποκαλύπτει έναν «χαμένο κόσμο» από ηφαιστειακά τοπία και απέραντο ωκεανό.

Εξοπλισμένος με τη Nikon D850, τη Nikon D5 και τη νέα Nikon Z 7, ο Kirill στην αποστολή του υπήρξε αρκετά ανορθόδοξος στην προσπάθειά του να εξερευνήσει ένα σημείο όπου έχουν ταξιδέψει πολύ λίγοι φωτογράφοι ταξιδίων, δράσης ή άγριας φύσης. Ταξιδεύοντας με γιοτ κατά μήκος της πλάτους 6 χιλιάδων μέτρων τάφρου Αλεούτιων-Καμτσάτκας, η ομάδα του Kirill απέφυγε πολλές καταιγίδες για να φτάσει στις νήσους και να γίνει η πρώτη καταγεγραμμένη ομάδα που έκανε kite surfing σε αυτά τα νερά της Βεριγγείου Θάλασσας.

Εξερευνώντας περισσότερες δυνατότητες
Γνωστός για τις φωτογραφίσεις εξτρίμ σπορ και ταξιδίων, αυτό που ήθελε ο Kirill ήταν να ανακαλύψει τα τοπία του νησιού μέσα από το σέρφινγκ και την ιστιοπλοΐα. Ωστόσο, η μοναδική άγρια φύση και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά τα νησιά παρείχαν μια άλλη προοπτική, αποτελώντας πρόκληση για το ταλέντο του ως φωτογράφου άγριας φύσης και φωτορεπόρτερ.

Ο Kirill Umrikhin σχολιάζει, «Καθώς υπήρχαν τόσο λίγες πληροφορίες για αυτά τα νησιά, βασιζόμουν στις επαφές μου με άτομα από τον Βιότοπο Κομαντόρσκι για να μπορέσω να σχεδιάσω το ταξίδι μου. Όμως αυτά που μας περίμεναν ήταν πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσα να περιμένω ή να προβλέψω. Είναι ένας τόπος που τον χαρακτηρίζει η εκπληκτική άγρια φύση και ζωή, όπως ρυγχοφάλαινες και όρκες, σπάνια θαλασσοπούλια και πάνω από 250.000 φώκιες, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα πέμπτο του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού τους».

Το ταξίδι του Kirill παρουσιάζει επίσης την κοινότητα που κατοικεί σε αυτά τα νησιά. Το Νικολσκόγιε, το μοναδικό χωριό στην Αλεουτική περιοχή της Ρωσίας έχει 700 κατοίκους και περιλαμβάνει σχολείο, νοσοκομείο και ακόμη και ένα θέατρο όπου διεξάγονται οι τοπικές εκδηλώσεις.

Nikon-Kirill-Umrikhin-1

Σέρφινγκ στα στοιχεία της φύσης
Το ταξίδι του με πλοίο στις Νήσους Κομαντόρσκι όπου αντιμετώπισε ακραίες καιρικές συνθήκες δεν ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Kirill κατέληξε να γνωρίσει από κοντά την άγρια φύση και τη θάλασσα αυτού του μοναδικού μέρους. Εκείνος και η ομάδα του είναι τα μόνα άτομα στον κόσμο που έχουν καταγραφεί να κάνουν kite surfing σε αυτά τα νερά της Βεριγγείου Θάλασσας.

«Αυτό το ταξίδι έδειξε τη μοναδική σχέση μεταξύ των ανθρώπων και της φύσης, την απλότητα της ζωής από τη γη και τα στοιχεία της φύσης». Το σέρφινγκ σε νερά όπου κανείς άλλος ταξιδιώτης δεν είχε κάνει ξανά σερφ, μου έδειξε ότι τελικά ο κόσμος δεν γίνεται μόνο μικρότερος. Παραμένουν και μέρη μυστηριώδη και γεμάτα περιπέτειες για όσους θέλουν να τα εξερευνήσουν, να τα θαυμάσουν και να τα φωτογραφίσουν».

Nikon-Kirill-Umrikhin-2

Πάντα προετοιμασμένος
Ο εξοπλισμός που διάλεξε ο Kirill ήταν η άθραυστη Nikon D5 με τα 153 σημεία εστίασης και 99 αισθητήρες σταυροειδούς διάταξης (cross-type), ώστε να καταγράψει την καταιγιστική δράση των εξτρίμ σπορ. Παράλληλα, η Nikon D850 με την αξεπέραστη ποιότητα εικόνας 45,4 MP, σε συνδυασμό με τον αγαπημένο του φακό AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR, του επέτρεψε να αποτυπώσει με λεπτομέρειες τα ιδιαίτερα ζώα αυτού του τόπου που ζουν τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό.

Ο Kirill είχε επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα mirrorless Nikon Z 7 σε συνδυασμό με τον φακό zoom NIKKOR Z 24-70mm f/4 S, ώστε να επιτύχει μια σειρά δραματικών τοπίων και πιο κοντινών πορτρέτων.

«Είτε αντιμετώπιζε τα ταραγμένα νερά στο σκάφος του, έκανε πεζοπορίες για ώρες στην Κορυφή Στέλερ ή απολάμβανε το σέρφινγκ δίπλα σε φάλαινες και φώκιες, ο συνδυασμός αυτών των τριών φωτογραφικών μηχανών και φακών του επέτρεπε να πραγματοποιεί κάθε δυνατή λήψη».

Ο Kirill ολοκληρώνει: «Αυτό το ταξίδι αποτελούσε όνειρο για μένα, όχι μόνο ως φωτογράφου αλλά και ως ταξιδιώτη, διαχειριστή έργων και αθλητή που ήθελε να ταξιδέψει τον κόσμο σε έναν χαμένο κόσμο, που ειδάλλως δεν θα γνώριζαν ποτέ».

Μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ:
https://www.nikon.gr/el_GR/learn_explore/ambassadors/europe_ambassadors/kirill_umrikhin/special_project.page