Συνέντευξη: KAZKA @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 Κατηγορία Buzz
"Προς το παρόν αγωνιζόμαστε για να εκπροσωπήσουμε την Ουκρανία στην Eurovision."

Μας έρχονται από την Ουκρανία. Πρόκειται για ένα σχήμα που μας έκανε εντύπωση με την επιτυχία τους «Plakala». Είναι οι ΚΑΖΚΑ και τους παρουσιάζουμε με μεγάλη χαρά.

KAZKA σας καλωσορίζω στο i-TECH4u. Πόσο στενή είναι η σχέση σας με την τεχνολογία;
Ευχαριστούμε! Η τεχνολογία φαίνεται ότι έχει τόσο στενή σχέση με την καθημερινότητά μας που χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε μία μέρα, μη σου πω ούτε καν μία ώρα της ζωής μας. Και σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σου ζητήσω ένα λεπτό για να τσεκάρουμε τα likes στο Instagram :-) 

Η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής μας. Την χρησιμοποιείτε για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους;
Τη δουλειά μας και τις προσωπικές ώρες είναι δύσκολο να τις ξεχωρίσεις όπως την τεχνολογία και τη ζωή. Έχουν στενή σχέση! Όταν ξυπνάμε όλοι μας το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να ελέγξουμε τις ειδοποιήσεις στο κινητό μας. Επικοινωνούμε με συγγενείς, θαυμαστές, μοιραζόμαστε τη δημιουργικότητά μας και παίρνουμε έμπνευση, όλα χάρη στην τεχνολογία.

Ας μιλήσουμε για μουσική. KAZKA, ένα νέο όνομα στο χώρο στη μουσική σκηνή. Τι μπορείτε να μας πείτε για τη μουσική σας;
Η μουσική μας είναι μία προσπάθεια να κοιτάξουμε μέσα στην ψυχή της γυναίκας με το ρυθμό που μας κάνει να κινούμαστε.

Προέρχεστε από την Ουκρανία. Πόσο εμπόδιο ήταν αυτό για να διαδώσετε τη μουσική σας σε όλο τον κόσμο;
Χάρη στην τεχνολογία δεν είναι καθόλου δύσκολο. Ηχογραφήσαμε το κομμάτι, το ανεβάσαμε στο YouTube και να το! Κάπου στην άλλη άκρη, στο Μεξικό, ένας τύπος που τον λένε Jesus, ακούει το «Plakala». Όταν το σκεφτόμαστε, το μυαλό μας γυρίζει! Ο κόσμος είναι ανοιχτός και οι δυνατότητες απεριόριστες!

«Plakala» η διεθνής σας επιτυχία. Πείτε μας λίγο γι’ αυτό το τραγούδι. Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από τους στίχους;
Το «Plakala» ήταν το τελευταίο που γράψαμε για το άλμπουμ στο πιο σύντομο χρόνο που μπορούσαμε. Ειλικρινά, λέγαμε ότι άλλα κομμάτια θα πήγαιναν καλά. Αλλά έγινε. Χάρη σ’ αυτό το κομμάτι γίναμε τελικά γνωστοί σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι όλο αυτό έχει να κάνει με την ειλικρίνεια και την απλότητα. Είναι μία ιστορία οικεία σε όλους. Είναι μία ανοιχτή ιστορία για σένα και για μένα. Οι ακροατές πάντα το νιώθουν.

Κυκλοφορήσατε το τραγούδι και με αγγλικό στίχο. Είναι πιο εύκολο να πεις την ιστορία στη γλώσσα σας ή στα Αγγλικά;
Είναι διαφορετικό. Είναι σα να συναντούμε ένα νέο κοινό με τη βοήθεια όμοιων ερμηνειών.

Ήδη έχετε κυκλοφορήσει το πρώτο σας άλμπουμ, «Karma». Τι θα ακούσουμε σ’ αυτή τη δουλειά;
Το «Κarma» είναι 10 ειλκρινείς ιστορίες σχετικά μ’ εμάς. Είναι το δράμα, τα συναισθήματα και οι εμπειρίες μας αποτυπωμένες στη μουσική. Αυτοί είναι οι ρυθμοί και οι λέξεις που κάνουν τις καρδιές μας να χτυπάνε πιο δυνατά. Είναι τα τραγούδια, στα οποία έχουμε βάλει την ψυχή μας, τη δική μας γεύση και τις δικές μας ιδέες σχετικά με τη χαλαρή, υψηλής ποιότητας και ρυθμική ποπ μουσική.

Γράφετε εσείς τη μουσική και τους στίχους στα τραγούδια σας;
Όχι, αλλά συνεργαζόμαστε με πολύ ταλαντούχους δημιουργούς. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους, οπότε όλα τα τραγούδια μας δεν είναι μία τυχαία ιστορία για τους μουσικούς των KAZKA.

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Ο καθένας από εμάς έχει κάποια είδωλα. Και φυσικά είναι στα όνειρα όλων μας να δούμε τους εαυτούς μας πάνω στη σκηνή μ’ αυτούς. Αλλά προς το παρόν είναι μία αφηρημένη ιδέα. Ποιος ξέρει, ίσως κάποια μέρα. Υποσχόμαστε ότι θα είστε οι πρώτοι που θα το μάθετε.

Το ξέρω ότι είναι νωρίς να συζητήσουμε για νέο άλμπουμ, αλλά υπάρχουν σχέδια για το επόμενο single;
Φυσικά. Πάντα υπάρχουν ιδέες και στόχοι. Άλλωστε και η ζωή δε μένει στάσιμη. Δεν θα πούμε κάτι συγκεκριμένο, αλλά μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι τα επόμενα singles και το άλμπουμ θα είναι γεμάτο από δυνατά συναισθήματα και εμπειρίες.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Μεγάλα! Προς το παρόν αγωνιζόμαστε για να εκπροσωπήσουμε την Ουκρανία στην Eurovision. Προετοιμάζουμε μία μεγάλη περιοδεία στην Ευρώπη και την Αμερική, η οποία θα ξεκινήσει σε μερικούς μήνες. Πλάνα για να γυρίσουμε νέο βιντεοκλίπ και να ηχογραφήσουμε singles. Πέρα από αυτά, θα πρέπει μυστικά να προσθέσουμε ότι ετοιμάζουμε ένα μεγάλο δημιουργικό project, που δεν έχει σχέση με τη μουσική. Πολύ σύντομα θα μάθετε λεπτομέρειες από τις επίσημες σελίδες μας.

Γιατί ονομαστήκατε KAZKA;
Στα Ουκρανικά ΚΑΖΚΑ σημαίνει παραμύθι. Με τη δημιουργικότητά μας, θέλουμε να παρουσιάσουμε κάποια παραμύθια και μαγεία στη ζωή μας και στους ακροατές μας. Να δώσουμε πίστη για ένα καλύτερο μέλλον και την αίσθηση ότι όλα μπορούν να γίνουν.

Μια που έχετε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, υπάρχουν κάποια σχέδια να μας επισκευτείτε σύντομα;
Με μεγάλη χαρά. Και με την άδειά σας, θα θέλαμε να γράψουμε μία επιστολή εδώ: «Αγαπητοί Έλληνες διοργανωτές. Οι ΚΑΖΚΑ περιμένουν μία πρόσκληση για να ερμηνεύσουν στην όμορφη χώρα σας, να επισκεφτούμε τα υπέροχα ιστορικά μνημεία σας και τις φυσικές ομορφιές και να γευθούμε το πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο. Προσκαλέστε μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα!»

Που μπορούμε να σας βρούμε online και στα social δίκτυα;
Έχουμε επίσημο website, όπου μπορείτε να δείτε για τους ΚΑΖΚΑ για συναυλίες και δραστηριότητες και φυσικά κοινωνικά δίκτυα. Κάντε εγγραφή, πατήστε likes!
Site: https://kazka.band/en/
FB: https://www.facebook.com/kazka.band/
Instagram: https://www.instagram.com/kazka.band/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC6YPMrS8eIDHGR1kM9bNm9g

Δες το video!