Συνέντευξη: Stereo Soul @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία Music
Ο Παναγιώτης και ο Bradley μιλάνε για μουσική και όχι μόνο.

Τους γνωρίσαμε φέτος μέσα από το X-Factor. Είναι οι Stereo Soul. Ο Παναγιώτης και ο Bradley μας μιλάνε για μουσική και άλλα και για τα Χριστούγεννα!

Stereo Soul, Παναγιώτη και Bradley, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία;
Παναγιώτης: Ομολογώ πως είναι στοιχειώδης. Χρησιμοποιώ τα απαραίτητα gadgets (laptop, smartphone) για λόγους αναψυχής, κοινωνικής δικτύωσης, ενημέρωσης και πλέον και δουλειάς, ωστόσο σε θέματα τεχνογνωσίας ευτυχώς έχω τους στενούς φίλους μου που ξέρουν από αυτά και με βοηθούν, γιατί δεν σκαμπάζω (γέλια).
Bradley: Χρησιμοποιώ την τεχνολογία συνέχεια. iPhone, iPod, Mac και φυσικά… τηλεόραση και όλες τις οικιακές συσκευές. Η τεχνολογία βοηθά να ερχόμαστε σε επαφή με τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Αλλά μερικές φορές μου αρέσει να απέχω και από όλα αυτά και να πάω μία βόλτα στην εξοχή ή στην πόλη απλά μέσα στη φύση.

Να μιλήσουμε για μουσική. Αυτό είναι άλλωστε και το βασικό μας θέμα. Σας μάθαμε μέσα από το X Factor και ουσιαστικά σ’ αυτό οφείλετε την ύπαρξή σας σαν σχήμα. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;
Π: Αξέχαστη, ένα μεγάλο κεφάλαιο και μάθημα στο χρονοντούλαπο της ζωής μου ως τώρα. Εξαντλητική και ψυχοφθόρα από άποψη ρυθμών και απαιτήσεων, αλλά οι γνωριμίες που προέκυψαν και φυσικά το μουσικό αποτέλεσμα-παρακαταθήκη που αφήσαμε στη συνείδηση του κοινού μας δικαίωσαν στο έπακρο.
Β: Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία. Γνωρίσαμε τόσους υπέροχους ανθρώπους και πολλές ευκαιρίες προέκυψαν μέσα από το X-Factor. Και είναι μεγάλη τιμή για μένα να γίνεται αυτό στην Ελλάδα, μία χώρα που αγαπώ τόσο πολύ.

Κερδίσατε το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά και την ψήφο του. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το χειροκρότημα για έναν καλλιτέχνη;
Π: Νομίζω ότι σε αυτό οφείλονται όλα, και σε όσα αντιπροσωπεύει: την αποδοχή, τον θαυμασμό, και τη συνειδητοποίηση ότι αγγίζουμε τις ψυχές των ανθρώπων. Είμαστε φοβερά ευγνώμονες για τη στάση του κοινού απέναντί μας από την άνοιξη μέχρι τώρα.
Β: Όποιος καλλιτέχνης λέει ότι δεν έχει σημασία, λέει ψέματα. Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου, είσαι ευάλωτος στη σκηνή, θέλεις μία επιβράβευση από το κοινό. Έχω παίξει σε κάποιες εκδηλώσεις στο παρελθόν, πριν γίνω γνωστός, και μερικές φορές το κοινό ήταν πέντε άτομα. Έμαθα να κάνω μία καλή εμφάνιση είτε υπάρχει το χειροκρότημα είτε όχι.

Χάρη στον Θοδωρή Μαραντίνη παρουσιάσατε ένα είδος ερμηνείας και ρεπερτορίου στην Ελλάδα που δεν το συναντάς εύκολα. Πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η πορεία πάνω σ’ αυτό το μονοπάτι;
Π: Πολύ εύστοχη παρατήρηση. Πράγματι, καλούμαστε να λανσάρουμε ένα μουσικό/ερμηνευτικό προφίλ που στο εξωτερικό είναι καλά εδραιωμένο και χαίρει εμπορικής επιτυχίας και καθολικής εκτίμησης, ωστόσο στην Ελλάδα αποτελεί μια πρόκληση. Η συμπεριφορά του κοινού όλους αυτούς τους μήνες μαρτυρά ότι επιθυμεί να ηχήσει στα αυτιά του ο ήχος ενός τέτοιου σχήματος και ότι αποζητά κάτι διαφορετικό, εύηχο, εμπορικό και συνάμα κλασάτο. Μπορεί να έχει την απήχηση που ελπίζουμε, μπορεί και όχι. Την προσπάθειά μας ωστόσο την κάνουμε με αργά και σταθερά βήματα, υπό τη σκέπη της εταιρείας και «οικογένειάς» μας Feelgood Records, και αισιοδοξούμε.

Bradley, εσύ δοκίμασες την τύχη σου και στο Βρετανικό X-Factor που πήγες καλά κι εκεί. Τι διαφορετικό έκανες στο Ελληνικό και πήγες τόσο καλά;
Β: Πιστεύω ότι βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Πάντα πίστευα μέσα μου ότι θα τα καταφέρω μια μέρα, γι’ αυτό και δεν το έβαλα ποτέ κάτω, αλλά δεν ήξερα το πότε, το που και το πώς. Δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Δεν ήταν η στιγμή μου τότε. Είμαι επαγγελματίας τραγουδιστής για πολλά χρόνια, και έμαθα ότι σ’ αυτή τη δουλειά, μερικές φορές οι άνθρωποι λένε ναι και άλλες πάλι όχι. Μπορεί να δώσεις την καλύτερη ερμηνεία σου και να μην πάρεις τη δουλειά. Άλλες φορές δεν κάνεις καλή ερμηνεία, αλλά παίρνεις τη δουλειά. Δεν υπάρχει λογική σ’ αυτό, έτσι προσπαθώ να μην τα πολύ-αναλύω. Απλά δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όποτε βρίσκομαι στη σκηνή. Τα υπόλοιπα τα κρίνει ο κόσμος.

Παναγιώτη από την Μοριακή Βιολογία και Γενετική στη μουσική. Πόσο κοντά είναι αυτά τα δύο;
Π: Η αλήθεια είναι ότι το έχω συλλογιστεί κι εγώ αυτό, αν σκεφτείς ότι η εστίασή μου άλλαξε από το ένα στο άλλο μέσα σε έξι μήνες. Το μεν αντικείμενο υπάγεται στις βιοεπιστήμες και στην έρευνα, το άλλο υπάγεται στο βασίλειο των τεχνών. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά πράγματα, προφανώς, ωστόσο για να εξελιχθείς και στα δύο απαιτείται να έχεις πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία από όσο μπορεί να νομίζει κανείς. Απαιτείται οργάνωση, συνεχής επαγρύπνηση, σκληρή δουλειά, μελέτη και εξάσκηση, και αφοσίωση. Το πτυχίο μου θα αποκτηθεί κανονικά το συντομότερο, ήδη έχω ξεκινήσει παράλληλα με τις μουσικές μου δραστηριότητες να διαβάζω και το ίδιο συμβουλεύω όποιον σπουδάζει κάτι αλλά η καρδιά του είναι δοσμένη στις τέχνες.

Βρισκόμαστε στο πρώτο σας δισκογραφικό βήμα με ένα single. Τι έχετε να μας πείτε γι’ αυτό;
Π: Πρόκειται για μία πολύ αναβαθμισμένη διασκευή του «Φόβοι του Πρίγκιπα» των Onirama, κατόπιν πρότασης του ίδιου του Θοδωρή, ο οποίος παρέχει guest vocals στο κομμάτι. Η παραγωγή είναι φοβερά προσεγμένη, με φυσική και ηλεκτρονική ενορχήστρωση χάρη στον master Άλεξ Παπαναστασίου, τον μπασίστα των Onirama. Οι στίχοι είναι διασκευασμένοι από τον Θοδωρή ώστε να είναι mix ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, ένα στοιχείο που λανσάραμε στο X-Factor αρχικά, και έγινε ένα από τα trademarks μας, οπότε θα θέλαμε να το διατηρήσουμε και στα επόμενα βήματά μας. Είναι άκρως ραδιοφωνική pop επιπέδου, προσιτή στον Έλληνα ακροατή αλλά συνάμα πιστή στο στυλ μας, κατά τη γνώμη μου. Ελπίζουμε να αρέσει στο κοινό όσο άρεσε και σε μας όταν την ηχογραφήσαμε.
Β: Είμαι τόσο χαρούμενος γι’ αυτή την κυκλοφορία. Είναι ένα υπέροχο τραγούδι του Θοδωρή. Είναι ένα υπέροχο τραγούδι να το ερμηνεύεις.

Το τεύχος αυτό είναι το εορταστικό μας. Θα θέλαμε την ευχή σας για το 2017 και ποιο τραγούδι από τα Χριστουγεννιάτικα νομίζετε ότι ταιριάζει στους Stereo Soul.
Π: Ευχόμαστε ολόψυχα οι αναγνώστες σας να πληθαίνουν σταθερά και σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το νέο έτος, πρωτίστως με υγεία και κάθε ευτυχία. Προσωπικά, ψηφίζω το «Oh Holy Night» στην gospel εκδοχή της Mariah Carey.
Β: Ακούω τα δύο άλμπουμ της Mariah Carey σε επανάληψη (ναι έχει δύο!) την περίοδο των Χριστουγέννων. Και ένα υπέροχο άλμπουμ του Donny Hathaway. Νομίζω ότι οι Stereo Soul θα μπορούσαν να κάνουν ένα τέτοιο άλμπουμ. Είναι και τα γενέθλιά μου, οπότε διπλή χαρά. Τα Χριστούγεννα για μένα είναι κυρίως συντροφικότητα, χαρά, φαγητό, ποτό, πάρτι, φίλοι, οικογένεια, μουσική και αγάπη, οπότε… η ευχή μου για όσους δεν έχουν ένα καταφύγιο, φαγητό και όλα τα άλλα που ανέφερα, να τα αποκτήσουν, άσχετα από την εθνικότητα ή τον πολιτισμό τους και να μπορέσουν να έχουν κι αυτοί μία υπέροχη περίοδο.

Που μπορεί να σας βρει κανείς διαδικτυακά;
Είμαστε καθημερινά ενεργοί στα social media μας και τα διαχειριζόμαστε προσωπικά. Like, follow, share και επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω links:
• Official Facebook Page: www.facebook.com/StereoSoulOfficialPage/
• Official Instagram Account: www.instagram.com/stereosoul.official/
• Official Twitter Account: twitter.com/_StereoSoul_

Δες το video!