Συνέντευξη: TAG @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 Κατηγορία Music
"Πιστεύουμε πως όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και καλύτεροι και ανεβαίνουμε ένα σκαλί πιο πάνω."

Μία παρέα τριών παιδιών, οι TAG, βρέθηκαν στο X-Factor και εκεί ο Γιώργος Θεοφάνους τους ένωσε και δημιούργησε το γκρουπ. Με εφόδιο τις υπέροχες φωνές τους, ήδη έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν. Οι TAG μας μιλάνε για τεχνολογία και φυσικά για μουσική!

TAG, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία;
Έχουμε πολύ καλή σχέση με την τεχνολογία. Σαν γκρουπ η τεχνολογία έχει μπει δυνατά στις ζωές μας. Ασχολούμαστε αρκετά μ' αυτήν αφού αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μας στον τομέα της διαφήμισης και της επικοινωνίας.

Ενημερώνεστε καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Θέλοντας και μη πετάγονται συνέχεια στην αρχική μας στα social media, οπότε ναι!

Φαντάζομαι ότι λόγω και της ηλικίας, το gaming ήταν ή είναι μέρος της ζωής σας. Κάποιο αγαπημένο παιχνίδι;
Χρήστος: Το gaming μπήκε πολύ νωρίς στην ζωή μου και πιθανόν να υπάρχει ακόμα. Αγαπημένο game: Zelda.
Γιώργος Π.: Στην ηλικία των 12-13 έπαιζα ένα online παιχνίδι και είχα χαλάσει πολλά λεφτά, αλλά λόγω αθλητισμού είχα περιορισμένο χρόνο.
Γιώργος Δ.: Το gaming δυστυχώς ή ευτυχώς, μπήκε στη ζωή μου σε μικρή ηλικία. Σαν Γιώργος έχω ξοδέψει αρκετές ώρες στο «League of Legends» αν και τώρα τελευταία παίζω το «Pubg».

Επειδή είστε ένα σχετικά φρέσκο σχήμα, θα μπορούσατε να μας πείτε ο καθένας σε μία πρόταση ποιος είναι;
Χρήστος: Είμαι ο καλός της παρέας, ο άλλος ο κακός και ο άσχημος χαχα.
Γιώργος Π.: Εγώ δύσκολα σε μία πρόταση, δεν είναι εφικτό αλλά με πάρα πολύ λίγα λόγια είμαι ο Γιώργος Παπαναστασίου, 21 ετών και ασχολούμαι όπως φαίνεται με τη μουσική.
Γιώργος Δ.: Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος δυναμικός, τελειομανής, με πολύ χιούμορ καθώς στη ζωή του κάνει μόνο όσα πράγματα αγαπάει και τον εκφράζουν.

Ουσιαστικά η δημιουργία του σχήματος οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος είχε την έμπνευση, και στο X-Factor που σας έφερε όλους μαζί εκεί. Περιμένατε μία τέτοια εξέλιξη;
Όλα έγιναν ξαφνικά μετά το show! Κανείς μας δεν περίμενε μία τέτοια εξέλιξη. Πιστέψαμε όμως στο γκρουπ και στις ικανότητες του κ. Θεοφάνους και πιστεύουμε πως όσο περνάει ο καιρός γινόμαστε όλο και καλύτεροι και ανεβαίνουμε ένα σκαλί πιο πάνω.

Πήγατε στο παιχνίδι σαν σόλο ερμηνευτές και βρεθήκατε σε ένα γκρουπ. Η αλλαγή στόχων ήταν εύκολη υπόθεση;
Οι στόχοι δεν παύουν να είναι η δουλειά και η μουσική. Ίσα ίσα είναι μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση σε ένα γκρουπ με μόνο φωνές, να μάθεις τον τρόπο να προσεγγίζεις το κοινό και να το αγγίζεις με τη μουσική σου.

Αλήθεια TAG λόγω της social ορολογίας ή για κάποιο άλλο λόγο;
Λόγω της social ορολογίας φυσικά! Κάνε #tag τους #TAG χαχα.

Και φτάνουμε στο πρώτο σας single. «Άσε Με». Μία μπαλάντα η οποία ακούστηκε πολύ. Πώς ήταν αυτή η πρώτη επαφή με τον επαγγελματικό χώρο της μουσικής;
Όταν ακούσαμε το «Άσε Με» πρώτη φορά ενθουσιαστήκαμε πάρα πολύ. Είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι που μας έβαλε δυναμικά στο χώρο της μουσικής. Η όλη διαδικασία μας φάνηκε πολύ γρήγορη, γιατί ήμασταν προσηλωμένοι στη δουλειά, αλλά δεν μας τρόμαξε καθόλου. Δουλέψαμε πολύ για να βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα και νομίζουμε πως τα καταφέραμε.

Σαν TAG έχουμε μόνο καλές στιγμές να μετρήσουμε ως τώρα. Εκείνο που προσέχει κανείς στα τραγούδια σας, είναι το πόσο πολύ δουλεύετε στο φωνητικό επίπεδο. Είναι θέμα coach ή ομάδας ή και τα δύο μαζί;
Είναι θέμα και των δύο. Έχοντας την Ευγενία Μπαλάφα για vocal coach, όλοι μαζί κάνουμε συγκεντρωμένα την προπόνησή μας. Έχουμε πολλή χημεία σαν γκρουπ και πιστεύουμε πως αυτό φαίνεται και στο αποτέλεσμα της δουλειάς μας.

Πάμε στο δεύτερο βήμα σας. «Μάτια Μου». Μιλάμε για μία επανέκδοση της μεγάλης επιτυχίας των ΟΝΕ. Μαζί με τον Mike δώσατε μία άλλη διάσταση στο κομμάτι; Πιστεύετε να έχει ανάλογη πορεία με το πρώτο;
Προσπαθήσαμε όλοι για κάτι πιο φρέσκο και ανανεωμένο και πιστεύουμε πως η νέα παραγωγή και η συμμετοχή του Mike σίγουρα έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Είναι αυτονόητο νομίζουμε πως θέλουμε το κομμάτι μας να πάει καλά και να το αγαπήσει ο κόσμος. Το τραγούδι είναι ήδη καλοτάξιδο από την προηγούμενη έκδοση, οπότε ελπίζουμε κι εμείς για το καλύτερο.

Βλέπουμε στο video clip να υπάρχει και κάποιο μήνυμα. Θέλετε να μας πείτε ποιο είναι ακριβώς αυτό;
Το μήνυμα το κλιπ έρχεται να δέσει με μία καμπάνια που κάνουμε με την Everyday, που προσκαλεί τις κοπέλες να είναι ο εαυτός τους και να είναι αληθινές κάθε μέρα. Είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στη σημερινή κοινωνία και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε μία τέτοια καμπάνια.

Είστε μαζί αρκετό καιρό πλέον. Πώς είναι η εμπειρία μέχρι τώρα;
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, με τα παιδιά πλέον δεν είμαστε απλά συνεργάτες αλλά και φίλοι, αρχίζει σιγά σιγά να μετατρέπεται σε καθημερινότητα και όλο αυτό είναι πολύ ξεχωριστό.

Πώς είναι οι αντιδράσεις του κοινού; Το περιμένατε;
Δεν περιμέναμε τέτοια αγάπη από το κοινό, αλλά η αλήθεια είναι πως κάθε αντίδραση, είτε θετική, είτε αρνητική, είναι αυτή που μας κάνει να δουλεύουμε όλο και περισσότερο και να γινόμαστε καλύτεροι.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε μουσική με όποιον τρόπο γίνεται. Να βγάζουμε όμορφα κομμάτια και να μας αγαπήσει ο κόσμος. Εεε… και πολλές συναυλίες, γιατί το καλοκαίρι έρχεται! Χαχα.

Πού μπορεί να σας βρει κανείς διαδικτυακά;
Facebook: Tag.thegroup
Instagram: tag_thegroup

Δες το video!