Συνέντευξη: Mahmut Orhan @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 Κατηγορία Music
"Πάντα νιώθω εμπιστοσύνη στη μουσική που δημιουργώ".

Ο Mahmut Orhan είναι από τους πιο γνωστούς DJs και παραγωγούς που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα και που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην πατρίδα μας. Τα κομμάτια του πραγματικά ακούγονται παντού και δεν ήταν δυνατόν να μην τον φιλοξενήσουμε στο i-TECH4u. Όπως όλοι, μας μιλάει για τεχνολογία και φυσικά και για μουσική.

Mahmut σε καλωσορίζουμε στο i-TECH4u. Πόσο δυνατή είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Η σχέση μου με την τεχνολογία είναι πολύ δυνατή. Είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για μένα σαν παραγωγός. Από τα όργανα που χρησιμοποιώ μέχρι τα προγράμματα και τα plugins. Οι περισσότερες πλευρές της ζωής μου έχουν κάποια σχέση με την τεχνολογία.

Η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής μας. Χρησιμοποιείς την τεχνολογία για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους;
Και για τα δύο! Χρησιμοποιώ πάντα την τεχνολογία για επαγγελματικούς λόγους. Να ελέγξω τα emails, να γράψω μουσική και για να μείνω σε επαφή με τα social media μου. Χρησιμοποιώ πολύ την τεχνολογία και για προσωπικούς λόγους. Είναι πολύ εύκολο να χάσεις την επαφή με τους ανθρώπους σου όταν είσαι συνέχεια σε κίνηση και η τεχνολογία σε βοηθά να είσαι σε επαφή μ’ αυτούς τους ανθρώπους, με το σπίτι σου αλλά και με όλο τον κόσμο.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή application που χρησιμοποιείς πολύ;
Θα έλεγα ότι αυτό που χρησιμοποιώ πολύ είναι το Ableton. Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο στις περιοδείες μου, δουλεύω πάνω στη μουσική, με το Ableton περνάω τον περισσότερο χρόνο μου. Και ακόμα μαθαίνω συνέχεια καθώς υπάρχουν πολλές δυνατότητες και κρυμμένες λεπτομέρειες που μπορείς να ανακαλύψεις.

Ας μιλήσουμε όμως για μουσική που είναι και το βασικό μας θέμα. Ήταν κάτι που αγαπούσες πάντα;
Ναι. Μεγάλωσα ακούγοντας μουσική και ήταν πάντα για μένα όνειρο να κάνω καριέρα πάνω σε κάτι που αγαπώ. Έτσι νιώθω πολύ προνομιούχος που μπορώ και το κάνω αυτό.

Πότε ξεκίνησες να δημιουργείς μουσική;
Ξεκίνησα όταν ήμουν 17. Δούλευα σε ένα voice/sound studio στην Bursa της Τουρκίας. Μετά από αυτό άρχισα να έχω περιέργεια σχετικά με το DJ’ing και την παραγωγή, έτσι ξεκίνησα να μαθαίνω την τέχνη του DJ και να δημιουργώ μουσική. Αποφάσισα να ξεκινήσω καριέρα επειδή αγαπώ αυτή τη δουλειά.

Έχεις κάνει remix σε πολλά κομμάτια των δύο προηγούμενων δεκαετιών. Σου αρέσει να μας παρουσιάζεις τη δική σου εκδοχή σ’ αυτά τα τραγούδια;
Ναι. Μου αρέσει να κάνω remixes αλλά και πρωτότυπα κομμάτια. Και τα δύο είναι κάτι διαφορετικό και τα δύο τα προσεγγίζεις διαφορετικά. Με τα remixes, η μελωδία και το hook είναι ήδη εκεί. Οπότε η επιτυχία είναι να καταφέρεις να διαχειριστείς τον ήχο που ήδη υπάρχει και να τον μορφοποιήσεις σε κάτι δικό σου ξέροντας ποια κομμάτια θέλεις να χρησιμοποιήσεις και να τα κάνεις να ταιριάζουν στη δική σου version.

Ας μιλήσουμε για τη νέα σου επιτυχία «6 Days». Μία μεγάλη επιτυχία ήδη και dance ύμνος. Υπερήφανος γι’ αυτό;
Ευχαριστώ! Φυσικά και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό το κομμάτι. Πάντα νιώθω εμπιστοσύνη στη μουσική που δημιουργώ, αλλά το να βλέπεις να έχει τόσο μεγάλη ανταπόκριση, είναι πολύ μεγάλο βραβείο. Να παίζεις το τραγούδι μπροστά στους fans και να τους το κάνεις γνωστό, είναι ένα υπέροχο συναίσθημα και δεν παλιώνει ποτέ!

Αν και είσαι μικρός σε ηλικία, περίμενες να έχεις τόσο μεγάλη επιτυχία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;
Πάντα είχα πίστη στον εαυτό μου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις πόσο επιτυχημένος μπορεί να γίνεις. Μπορείς να πιστέψεις στο δημιούργημά σου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις πόσο καλά θα αντιδράσει ο κόσμος σε κάτι. Πάντα ήλπιζα ότι θα ήμουν ένας επιτυχημένος καλλιτέχνης ή οτιδήποτε άλλο θα έκανα, αλλά δεν θα μπορούσα να προβλέψω πως θα ήμουν εδώ που είμαι τόσο σύντομα. Είμαι πολύ ευγνώμων.

Μπορείς να μοιραστείς πώς είναι το συναίσθημα να ερμηνεύεις μπροστά σε μεγάλο κοινό και να το βλέπεις να χορεύει και να τραγουδάει τις επιτυχίες σου;
Όπως σου είπα και πριν είναι το πιο ωραίο συναίσθημα στον κόσμο και δείχνει ότι η σκληρή σου δουλειά επιβραβεύεται. Νομίζω ότι είναι από τις πιο ωραίες στιγμές του να είσαι παραγωγός και DJ, να δοκιμάζεις τα τραγούδια σου μπροστά στο κοινό και να βλέπεις τις αντιδράσεις του. Ή να παίζεις ένα κομμάτι σου που έχει πάει καλά και να βλέπεις τον κόσμο να ενθουσιάζεται. Είναι καταπληκτικό.

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς;
Υπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο που θαυμάζω, που μου είναι δύσκολο να επιλέξω. Είμαι ανοιχτός σε ιδέες και μου αρέσει να εμπνέομαι από διαφορετικά είδη ήχων και από διαφορετικές μουσικές κουλτούρες.

Είσαι από τους γνωστούς καλλιτέχνες στην Ελλάδα και τα κομμάτια σου είναι επιτυχίες. Επίσης έχεις εμφανιστεί αρκετές φορές. Πιστεύεις ότι υπάρχει ένα στενό δέσιμο με το Ελληνικό κοινό;
Ευχαριστώ. Μου αρέσει να εμφανίζομαι στην Ελλάδα. Ναι, πιστεύω ότι υπάρχει αυτό το δέσιμο που λες. Θεωρώ ότι πολλές επιρροές και κουλτούρες είναι κοινές, οπότε ίσως κι αυτός να είναι ένας ακόμα λόγος που η μουσική μου έχει ιδιαίτερη απήχηση στην Ελλάδα. Επίσης μου αρέσει η Ελληνική μουσική, οπότε πιστεύω ότι ίσως κάποιες μουσικές επιρροές από αυτή να έχουν αντίκτυπο πάνω στη μουσική μου.

Που μπορεί να σε βρει κάποιος στα social media;
Facebook: www.facebook.com/mahmutorhann/ 
Twitter: twitter.com/MahmutOrhann 

Επειδή αυτό είναι το καλοκαιρινό μας τεύχος, μπορείς να μας πεις το μήνυμά σου για το καλοκαίρι στους Έλληνες θαυμαστές σου που αγαπούν τη μουσική σου;
Με χαρά! Ευχαριστώ πολύ για όλη την υποστήριξη που λαμβάνω από την Ελλάδα. Σημαίνει πολλά για μένα και περιμένω με ανυπομονησία να ερμηνεύσω στην Ελλάδα κάθε φορά που έρχομαι. Εύχομαι να σας δω πάλι σύντομα!

Δες το video!