Συνέντευξη: Prestige the Band @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 Κατηγορία Music
"Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι ούτε και ονειροβατούμε... Είμαστε όμως προσηλωμένοι στο στόχο."

Το i-TECH4u βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή της παρουσίασης νέων ονομάτων στο χώρο της μουσικής. Αυτή τη φορά παρουσιάζουμε ένα νέο σχήμα που δεν είναι και τόσο νέο. Για να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους Prestige the Band…

Prestige, σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία;
Καλώς σας βρήκαμε και σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση. Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας είτε σε προσωπικό είτε και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ενημερώνεστε καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Φυσικά! Αναζητούμε νέα τεχνολογία γύρω από εφαρμογές DAW και plugins, αλλά και γύρω από το μουσικό εξοπλισμό σε στουντιακές ή live συνθήκες. Μεγάλη βαρύτητα δίνουμε επίσης και σε πράγματα που αφορούν την επικοινωνία, είτε αυτό σημαίνει μηχανές αναζήτησης (SEO, SEM), είτε social media.

Φαντάζομαι ότι λόγω και της ηλικίας, το gaming ήταν ή είναι μέρος της ζωής σας. Κάποιο αγαπημένο παιχνίδι;
Παλαιότερα όταν ο χρόνος το επέτρεπε όλοι λίγο ή περισσότερο ασχοληθήκαμε με το gaming. Ώρες διασκέδασης με action games, RPG games, στρατηγικής και αθλητισμού.

Αν και υπάρχετε από το 2009, με αυτή τη σύνθεση δεν σας ξέρουμε τόσο καλά. Θα μπορούσατε να μας πείτε ο καθένας σε μία πρόταση ποιος είναι;
Γ.Χ: Είμαι ο Γιάννης Χειλάς, είμαι η φωνή των Prestige the Band. Έχω κάνει φωνητική με κορυφαίους καθηγητές, ενώ έχω πάρει certification για vocal placement με ειδίκευση στην RnB και Soul μουσική, μέσω του Royal Academy of Music της Αγγλίας.

Ν.Π: Είμαι ο Νίκος Παπαλεξάνδρου είμαι ο ιδρυτής των Prestige the Band. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού ταμπούρου και drums με τους Δημήτρη Βαρζαμπετιάν και Μιχάλη Καπηλίδη και είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος εργοθεραπείας, έχοντας εμπειρία στον τομέα της αποκατάστασης.

Κ.Μ: Είμαι ο Κώστας Μαραγκός παίζω μπάσο στους Prestige the Band. Έχω συνθέσει τη μουσική της ταινίας "Έταιρος Εγώ" και μουσικά θέματα για την εκπομπή "Kitchen Lab" του Άκη Πετρετζίκη.

Κ.Λ: Είμαι ο Κίμων Λιμενίδης παίζω πλήκτρα στους Prestige the Band και κάνω φωνητικά. Ξεκίνησα να παίζω πιάνο σε ηλικία έξι ετών και είμαι αριστούχος του Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα είμαι απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

Κ.Τ: Είμαι ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου παίζω σαξόφωνο στους Prestige the Band τα τελευταία τρία χρόνια. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα σαξοφώνου με τους Δημήτρη Βασιλάκη και Γιάννη Κασσέτα και είμαι λάτρης της Jazz. Στα χρόνια της ενασχόλησής μου με το σαξόφωνο έχω συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα κάνοντας παράλληλα δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Θ.Π: Είμαι ο Θωμάς Πούτας παίζω κιθάρα για τους Prestige the Band τα τελευταία δύο χρόνια. Έχω συμμετάσχει σε πολυάριθμα μουσικά σχήματα και σε ηχογραφήσεις και έχω μελετήσει την ηλεκτρική κιθάρα έχοντας δώσει εξετάσεις για το RGT.

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό σας, βλέπει ότι έχετε κάνει πολλά live από το 2009 και μετά. Πώς είναι αυτή η εμπειρία με τον κόσμο;
Κάθε εμφάνιση είναι μοναδική. Λατρεύουμε να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις και ανυπομονούμε να έρθει η ώρα που θα ανέβουμε στη σκηνή. Όταν κάποιος παρευρεθεί σε μια ζωντανή εμφάνιση των Prestige the Band θα καταλάβει ότι αυτό το σχήμα δημιουργήθηκε για party.

«Πειράζετε» διασκευάζοντας τραγούδια από τα 70s μέχρι και σήμερα. Αλήθεια, πόσο εύκολο είναι να το κάνετε αυτό, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα τραγούδια από το παρελθόν;
Λατρεύουμε τον ήχο του παρελθόντος και τρέφουμε μεγάλη αγάπη γι’ αυτόν. Η τεχνολογία σε αυτό το επίπεδο βοηθά αρκετά γιατί μπορούμε να «πειράξουμε» τα τραγούδια αυτά και να πάρουμε μια πρώτη γεύση του πως θα μπορούσαν να ακούγονται.

«Τώρα Αρχίζω Να Ζω». Single και video clip. Θέλω να μου πείτε εντυπώσεις, εμπειρίες, σκέψεις…
Είναι η αρχή ενός νέου ταξιδιού που ξεκινά για εμάς. Είναι η πρώτη μας κυκλοφορία και μέσα από αυτή θέλουμε να μεταδώσουμε στον κόσμο την αστείρευτη διάθεσή μας για διασκέδαση, party και χορό. Ο τίτλος πέρα από τον κυρίαρχο νόημα που έχει στους στίχους του κομματιού, σηματοδοτεί και αυτή τη νέα μουσική αρχή που έχουμε κάνει με τη δισκογραφική εταιρία μας, τη Minos EMI/Universal και είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς που οι άνθρωποι αυτοί μας εμπιστεύονται.

Πώς βιώσατε τις αντιδράσεις του κόσμου;
Από την πρώτη στιγμή οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν πολύ θετικές. Άλλωστε το κομμάτι είναι χορευτικό και είναι ένα τραγούδι που εύκολα θα άκουγε κανείς στο αυτοκίνητό του καθώς ξεκινά η μέρα του ή σε ένα νυχτερινό μαγαζί όπου βγήκε για να διασκεδάσει.

Είστε ένα συγκρότημα έξι ατόμων. Λειτουργείτε σαν ομάδα ή υπάρχει κάποιος που αναλαμβάνει το ρόλο που οδηγού;
Είναι σαφώς πιο πολύπλοκη διαδικασία το να παρθούν αποφάσεις όταν εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις, γούστα και ταπεραμέντο. Στη δική μας περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο περισσότερο δομημένα. Ρόλοι έχουν κατανεμηθεί μέσα στην ομάδα ώστε να υπάρχει καταμερισμός των εργασιών που πρέπει να γίνουν.

Ζούμε σε μία περίοδο που τα δισκογραφικά βήματα γίνονται σιγά σιγά. Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας πάνω σ’ αυτό το κομμάτι;
Δεν είμαστε υπεραισιόδοξοι ούτε και ονειροβατούμε, σαφώς και η εποχή έχει τις δυσκολίες της όπως και οποιαδήποτε άλλη. Είμαστε όμως προσηλωμένοι στο στόχο, πιστεύουμε απόλυτα σε αυτό που κάνουμε και έχουμε εξαιρετικούς και πολύ έμπειρους συνεργάτες. Τα επόμενα βήματα είναι πολλές εμφανίσεις και δισκογραφικά ένα δεύτερο τραγούδι.

Επειδή κάνετε πειραματισμούς σε κομμάτια, υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα θέλατε να διασκευάσετε τόσο έντονα;
Είναι τόσα πολλά τα τραγούδια που αγαπάμε και θα θέλαμε να διασκευάσουμε που δεν είναι εύκολο να επιλέξει κανείς. Αυτό που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι πιθανότατα θα είναι ένα κομμάτι από τα 80s ή 90s.

Οι συνεργασίες είναι μέσα στο πρόγραμμά σας; Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Υπάρχουν πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε και μακάρι να τα καταφέρουμε. Από το εξωτερικό ένας καλλιτέχνης με τον οποίο θα θέλαμε πολύ μια συνεργασία είναι ο Justin Timberlake.

Όλο το καλοκαίρι πού σας βρήκε; Διακοπές ή εμφανίσεις;
Κυρίως μας βρήκε σε εμφανίσεις, και όπου μπορούσαμε να χωρέσουμε κάποιες μέρες ξεκούρασης δεν χάναμε την ευκαιρία.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Στα μελλοντικά μας σχέδια ανήκουν νέα τραγούδια, πολλές επιπλέον ζωντανές εμφανίσεις και βραδιές με μουσική και όνειρα που ελπίζουμε να γίνουν σύντομα η πραγματικότητα μας, με συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και την αγάπη και αποδοχή του κόσμου.

Πού μπορεί να σας βρει κανείς διαδικτυακά;
www.prestigetheband.gr
facebook.com/prestigetheband
instagram.com/prestigetheband

Αυτό το τεύχος είναι το πρώτο μετά το καλοκαίρι. Θα ήθελα να μας πείτε το μήνυμά σας για τη νέα σεζόν που ξεκινάει.
Είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει να κυνηγάμε το όνειρό μας. Το μήνυμά μας είναι «Dream big, set goals and take action».
 

Δες το video!