Συνέντευξη: Havana @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 Κατηγορία Music
"Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι πραγματικά πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε και το κάνουμε με αγάπη και πάθος."

Από τη Ρουμανία στα ακουστικά μας, οι Havana, είναι ένα σχήμα που έκανε τεράστια επιτυχία και στην Ελλάδα με τα τραγούδια του. Ήρθε η ώρα να τους μάθουμε κι εμείς λίγο καλύτερα!

Havana σας καλωσορίζουμε στο i-TECH4u. Πόσο δυνατή είναι η σχέση σας με την τεχνολογία;
Ευχαριστούμε, i-TECH4u, είναι χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ. Με τη διπλή ιδιότητα και του καλλιτέχνη και του παραγωγού, είμαστε πολύ στενά συνδεδεμένοι με την τεχνολογία και τη χρησιμοποιούμε καθημερινά στη ζωή μας και στο στούντιο. Έτσι για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς και να το ομολογήσουμε, δεν υπάρχει μέρα που να περνάει χωρίς να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία.

Η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής μας. Τη χρησιμοποιείτε και για προσωπικούς και για επαγγελματικούς λόγους;
Εννοείται ότι τη χρησιμοποιούμε και για τα δύο. Όλη η μουσική μας παραγωγή στηρίζεται στην τεχνολογία, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε επαφή με την τεχνολογία για να έχουμε πρόβαση σε ό,τι πληροφορία είναι απαραίτητη στη διαδικασία παραγωγής του ήχου μας.

Και τώρα ας μιλήσουμε για μουσική! Havana. Ένα μουσικό project με τρία πρόσωπα από πίσω. Τι μπορείτε να μας πείτε για τη μουσική σας;
Μουσική, ΝΑΙ! Οι Havana είναι ένα project που παρουσιάζει μία μίξη από έντονα συναισθήματα και δυναμική με ρυθμό, που στόχο έχουν να φτάσουν στην ψυχή και το σώμα των θαυμαστών μας. Αυτό που κάνουμε είναι να αφήνουμε να ρέουν οι πιο έντονες σκέψεις μας και συναισθήματα στη δημιουργία ενός ωραίου τραγουδιού.

Είστε τρία διαφορετικά πρόσωπα. Πόσο εύκολο είναι να βρίσκετε κοινό τρόπο για να εκφράζεστε στα τραγούδια σας;
Θεωρούμε ότι η ομορφιά της διαδικασίας είναι ότι σίγουρα είμαστε διαφορετικές προσωπικότητες που έχουμε κοινό στόχο, να φτιάξουμε ωραία μουσική. Καταφέραμε να ενώσουμε τις ιδέες μας δίνοντας τις πιο ειλικρινείς αντιδράσεις, ο ένας στον άλλον και διαλέγουμε τις καλύτερες για να δημιουργήσουμε ένα τραγούδι.

Πρώτο single για τους Havana ήταν το «Vanessa». Ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα;
Το «Vanessa» ήταν το τραγούδι που περιέγραφε την ιδέα του project στο ξεκίνημά του. Δεν είχαμε συγκεκριμένες ελπίδες, αν και κάθε single μας που δημιουργούμε είναι το καλύτερο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Και μετά το «Vita Bella». Το επόμενό σας single. Μία τεράστια επιτυχία. Την περιμένατε;
Για να είμαστε ειλικρινείς, την περιμέναμε. Είχαμε ένα ιδιαίτερο συναίσθημα όταν δουλεύαμε πάνω σ’ αυτό και προβλέψαμε ότι θα έχει μία καλή πορεία. Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκαιο και το κομμάτι κυκλοφόρησε σε 20 χώρες (Ελλάδα, Καναδά, Γαλλία, Ρωσία, Γερμανία, Ιταλία κ.α.). Κάναμε και μία έκδοση στα γαλλικά. Oh la la, la «Vita Bella» κυριολεκτικά!

Σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ανέβηκε στην κορυφή των charts. Αυτό φαντάζομαι σας έδωσε αυτοπεποίηθηση για τα επόμενά σας βήματα.
Με σιγουριά! Η επιτυχία είναι πολύ σημαντική στη μουσική βιομηχανία. Το πιο σημαντινό όμως είναι ότι πραγματικά πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε και το κάνουμε με αγάπη και πάθος.

Ας πάμε και στο καινούριο σας single. «I Lost You». Τι μπορείτε να μας πείτε για το νέο σας κομμάτι;
Το «I Lost You» έρχεται με μία πικάντικη διάθεση, ένα ανατολίτικο μέρος στο οποίο ο Yaar ερμηνεύει με τόσο πάθος. Όταν γράψαμε το κομμάτι, πιστέψαμε ότι θα έχει ενδιαφέρον αν το τραγούδι έχει ένα άρωμα, κάτι καινούριο, οπότε γράψαμε το ρεφρέν στα Αραβικά. Βασικά η κεντρική ιδέα του τραγουδιού ήταν να οικοδομήσουμε το τραγούδι γύρω από το ρεφρέν.

Ακούγοντας τη μουσική σας, διαπιστώνω έχετε πολλά ethnic στοιχεία. Είναι ένα σήμα κατατεθέν για τους Havana;
Ο ethnic ήχος είναι μόνο ένα από τα συστατικά.

Vanotek, Sorin, Raul. Πείτε μας σε μία πρόταση τι πρέπει να ξέρουν οι αναγνώστες μας για τον καθένα.
Sorin: Η μουσική έρχεται πρώτη στη ζωή μου και ακολουθούν το πάθος μου για την εσωτερική διακόσμηση και τη μόδα.
Vanotek: Μου αρέσει να κάνω μαγικά με ενδιαφέροντες και ασυνήθιστους ρυθμούς. Για μένα όλη η εβδομάδα πάει ως εξής: Δευτέρα με Σάββατο, μουσική όλη την ημέρα, ενώ η Κυριακή ανήκει στην οικογένεια.
Raul: Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτού του project. Η μουσική είναι μέρος της ζωής μου κάθε μέρα.

Η Ρουμανία τα τελευταία χρόνια έχει μία ισχυρή μουσική βάση και πολλοί καλλιτέχνες κάνουν διεθνή καριέρα. Γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
Πιστεύουμε ότι η χώρα μας έχει πολλούς ταλαντούχους παραγωγούς και μουσικούς. Με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας, είναι πιο εύκολο και πιο γρήγορο για τους καλλιτέχνες να παίζουν τη δική τους μουσική. Ο ψηφιακός κόσμος μας προσφέρει μία μεγάλη δυνατότητα να μοιραστούμε τη δουλειάς μας και να προσεγγίσουμε ακόμα περισσότερο κοινό.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε τη μουσική που αγαπάμε και να παρουσιάζουμε τις καλύτερες ιδέες μας με κάποια συστατικά στην πορεία όπως πάντα.

Γιατί ονομαστήκατε Havana;
Όταν λες Havana αμέσως το μυαλό σου πηγαίνει σε ηλιόλουστες ημέρες, διακοπές, καλά και θετικά vibes. Όλο αυτό περιγράφει υπέροχα τη μουσική μας.

Μια και έχετε τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, υπάρχουν σχέδια να σας δούμε από κοντά σύντομα;
Ανυπομονούμε να επισκεφτούμε την πανέρμοφη χώρα σας και να ερμηνεύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα, αφού λάβουμε κάποια πρόσκληση. Η Ελλάδα είναι το ιδανικό σκηνικό για να ερμηνεύσουμε τη μουσική μας και να μοιραστούμε τη θετική μας ενέργεια.

Το μήνυμά σας στους Έλληνες θαυμαστές σας;
Ειλικρινά εκτιμούμε που ακούτε τη μουσική μας! Σημαίνει πολλά για εμάς. Σας ευχαριστούμε και σας ευχαριστούμε!

Που μπορούμε να σας βρούμε στα κοινωνικά δίκτυα;
Μπορείτε να μας βρείτε στο Facebook HavanaOfficial και στο Instagram @havanamusic. Ευχαριστούμε που μας ακολουθείτε!

Δες το video!