Συνέντευξη: Trackhead @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 Κατηγορία Music
"Όταν έχεις την ευκαιρία το πάθος σου να το κάνεις επάγγελμα, δουλεύεις πολύ σκληρά και προσπαθείς να πετύχεις".

Το i-TECH4u έχει μία αδυναμία στους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Οι Trackhead ως σχήμα είναι ένα φρέσκο project, αλλά με πλούσια ιστορία από πίσω. Από την Γαλλία στις σελίδες του i-TECH4u!

Florent, Jean-Noel, Jeremie, σας καλωσορίζουμε στο i-TECH4u. Πόσο στενή σχέση έχετε με την τεχνολογία;
Πραγματικά την αγκαλιάζουμε. Κάποιοι από εμάς σε υπερβολικό βαθμό κιόλας! Είναι πολύ δυνατό εργαλείο. Αλλά πρέπει να μάθεις να το χρησιμοποιείς προς όφελός σου.

Η τεχνολογία είναι μέρος της ζωής μας. Την χρησιμοποιείτε για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους;
Χρησιμοποιούμε κάθε μέρα τους υπολογιστές όπως ένα όργανο για να κάνουμε μουσική, για να συνθέσουμε κλπ. Ακόμα και πάνω στη σκηνή βασιζόμαστε πολύ σε ψηφιακά μέσα. Έχουμε εξαιρετικά κομμάτια στον εξοπλισμό μας στο home studio για κιθάρα, keyboards, ντραμς… ίσως φτιάξουμε ένα «ειδικό στούντιο περιοδείας»... Επίσης η τεχνολογία είναι χρήσιμη στο να επικοινωνείς με την οικογένεια ή με τους συνεργάτες σου, όπου κι αν βρίσκεσαι στον πλανήτη.

Ας μιλήσουμε για μουσική αφού είναι και το βασικό μας θέμα. Και οι τρεις είστε μαζί από παιδιά. Είχατε και τη δική σας σχολική μπάντα, τους BDA. Ήταν πάντα η μουσική ένα κύριο συστατικό στη ζωή σας;
Φυσικά. Στην αρχή ήταν απλά ένας τρόπος για να περνάμε όμορφα μεγαλώνοντας. Μόνοι ή με φίλους. Στην πορεία νιώσαμε ότι θα μπορούσε να είναι και η κύρια ενασχόλησή μας. Και όταν έχεις την ευκαιρία το πάθος σου να το κάνεις επάγγελμα, δουλεύεις πολύ σκληρά και προσπαθείς να πετύχεις όσο το δυνατόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διάβασα ότι έχετε διαφορετικές μουσικές προτιμήσεις. Ενώνοντας όλες αυτές, δημιουργήσατε το δικό σας ήχο;
Ναι, δεν μας ενδιαφέρουν τόσο τα «ρεπερτόρια» στη μουσική. Αρκεί να νιώσουμε κάτι όταν το ακούμε, και το εντάσσουμε. Υπάρχει κάτι ενδιαφέρον σε όλα τα στυλ, οπότε παίρνουμε αυτό που μας αρέσει και το αναμειγνύουμε. Ως μουσικοί είναι πολύ ενδιαφέρον και πιστεύουμε ότι μας βοηθάει να δημιουργήσουμε κάτι χωρίς να επαναλαμβανόμαστε ξανά και ξανά. Θα το καταλάβεις όταν ακούσεις ένα πλήρες set μας.

Στο βιογραφικό σας διάβασα ότι έχετε γράψει singles για κάποιους Γάλλους καλλιτέχνες. Μπορείτε να μας πείτε κάποιους;
Patrick Bruel, Yannick Noah, μεταξύ άλλων, που είναι αρκετά δημοφιλείς στη Γαλλία με παρουσία πάνω από 20 χρόνια. Οπότε υπήρχε πολλή πίεση, αλλά ταυτόχρονα ήταν πολύ ενδιαφέρον να βγεις έξω από τη ζώνη ασφαλείας και να δημιουργήσεις μουσική για κάποιον με διαφορετική καλλιτεχνική καριέρα.

Υπάρχει κάποιο single που να έχει μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά σας και γιατί;
Είναι δύσκολο να διαλέξεις… πρέπει να δεις το προσωπικό μας playlist, έχει ποπ, metal, electro, μουσική για ταινίες…

2018. Μία σημαντική χρονιά καθώς δημιουργήθηκαν οι Trackhead, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Υπάρχει κάποια ιστορία γύρω απ’ αυτό;
Ταξιδεύουμε πολύ, συναντάμε πολύ κόσμο και γυρίζουμε στο στούντιο με διαφορετικές επιρροές και πράγματα για να μοιραστούμε. Νιώσαμε έμπνευση, και είχαμε πολλή μουσική που θέλαμε να κυκλοφορήσουμε, έτσι δημιουργήσαμε το σχήμα. Ελπίζουμε να κυκλοφορήσουμε πολλά τραγούδια σύντομα και μετά να κάνουμε περιοδεία για να τα επικοινωνήσουμε στον κόσμο.

Το πρώτο σας single ήρθε λίγο μετά από εκείνο το ταξίδι. «Down Below» με τον Martin Stahl στην ομάδα. Είσαστε ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα και την αποδοχή από τον κόσμο;
Φυσικά, ήταν η πρώτη μας εμπειρία, το ηχογραφήσαμε σχεδόν με ελάχιστα μέσα, στην Ταϊτή, στην άλλη άκρη του κόσμου… τροπικό vibe! Το ξαναδουλέψαμε με ένα πιο δυναμικό τρόπο για τις live εμφανίσεις μας.

Και τώρα έχουμε το νέο σας single, «Miss You Everyday» με την κιθάρα να πρωταγωνιστεί. Πρέπει να ομολογήσω ότι μου αρέσει πολύ το τραγούδι. Συνήθως πίσω από κάθε τραγούδι υπάρχει μία ιστορία. Ποια είναι για το τραγούδι αυτό;
Είχαμε αυτό το ρυθμικό «riff» το οποίο έχει ένα γλυκόπρικρο συναίσθημα, αρκετά μελαγχολικό. Έτσι προσθέσαμε διαφορετικά στοιχεία, φωνητικά και beats και ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι με το μουσικό τμήμα του τραγουδιού. Μετά μας έστειλαν μία υπέροχη φωνή από την Hannah, και ήταν το συστατικό που έλειπε από το κομμάτι από το να μετατραπεί από instrumental σε τραγούδι.

Κάτω από το σχήμα Trackhead, υπάρχουν πλάνα για ένα άλμπουμ;
Στη μουσική σκηνή της electro, το άλμπουμ δεν είναι κάτι διαδεδομένο. Περισσότερο κομμάτι το κομμάτι. Πρώτα θέλουμε να κυκλοφορήσουμε μερικά τραγούδια για να για να δείξουμε την ποικιλία του σχήματος. Ίσως αργότερα…

Οι Γάλλοι καλλιτέχνες είναι πολύ παραγωγικοί και μας έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά κομμάτια σε διάφορα είδη όπως hip hop, R&B, χορευτική μουσική. Υπάρχει κάποιο μυστικό γι’ αυτή την επιτυχία;
Έχουμε πολλούς καλούς καλλιτέχνες, και στην ηλεκτρονική μουσική αλλά και σε urban είδη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη χώρα, οπότε αναμειγνύονται τα καλύτερα όλων!

Αφού είστε τρία διαφορετικά μέλη, θα θέλαμε να μάθουμε κάτι για σας, μπορείτε να μας πείτε ποιοι είστε;
Είμαστε τρεις φίλοι με πάθος για τη μουσική. Μας αρέσει να ταξιδεύουμε, να δοκιμάζουμε υπέροχο φαγητό και να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες. Οπότε οι περιοδείες μας ταιριάζουν πολύ γιατί μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά μαζί.

Έχετε βρεθεί στην Ελλάδα;
Ποτέ, αλλά στηριζόμαστε σε εσάς, ότι μπορεί να συμβεί κι αυτό.

Υπάρχουν σχέδια για περιοδεία, που να περιλαμβάνουν και την Ελλάδα;
Ίσως αργότερα όταν έχουμε το απαραίτητο κοινό, μία βάση που θα τους αρέσουν τα τραγούδια μας. Θα ήταν καταπληκτικό.

Που μπορεί να σας βρει κάποιος στα social;
www.instagram.com/trackhead  
www.facebook.com/trackhead 
www.youtube.com/trackhead 
soundcloud.com/trackheadmusic
twitter.com/trackheadmusic 
www.tiktok.com/@officialtrackhead0 

Ποιο είναι το μήνυμά σας στους Έλληνες θαυμαστές σας που τους αρέσει η μουσική σας;
Γεια σας! Θα μας άρεσε πολύ να έρθουμε να περάσουμε ωραία όλοι μαζί! Θα ήταν πραγματικά υπέροχο, οπότε στηριζόμαστε σε εσάς, ακούστε τη μουσική μας, διαδώστε την κλπ. Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε! Ευχαριστούμε!!!

Δες το video!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνέντευξη: DJ Anestis Menexes @ i-TECH4u