Συνέντευξη: Τάμτα @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011 Κατηγορία Music

Με θάρρος και αλήθειες!

Χωρίς καμία αμφιβολία είναι από τις πιο εντυπωσιακές τραγουδίστριες της χώρας μας. Όμορφη, με καταπληκτική φωνή, με ιδιαίτερη πάντα εμφάνιση η Τάμτα είναι στο επίκεντρο τα τελευταία χρόνια. Την επισκεφτήκαμε στο καμαρίνι της και με μεγάλη χαρά απάντησε στις ερωτήσεις μας. Η Τάμτα φιλοξενούμενη στο i-TECH4u.

 

Τάμτα σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποιά είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;

…κάτι ξέρεις για να με ρωτάς. Ασχολούμαι με την τεχνολογία σε βαθμό κοριτσίστικο. Ξέρω τα απαραίτητα πράγματα. Μ’ αρέσει όμως και παρακολουθώ.

 

Ενημερώνεσαι καθόλου για θέματα τεχνολογίας; Για νέα προϊόντα, νέες συσκευές ας πούμε τηλεφωνικές κλπ.

Και όχι μόνο για κινητά… είμαι Mac fan. 'Οτιδήποτε έχει σχέση με το i- με ενδιαφέρει.

 

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσύ έχεις υποκύψει ποτέ;

Αυτό το κάνουν οι πολύ πωρωμένοι φαντάζομαι. Και στις μέρες μας είναι δύσκολο. Κάποιοι φίλοι το κάνουν. Δεν ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία.

 

Ασχολείσαι καθόλου με παιχνίδια (υπολογιστές, παιχνιδομηχανές); Αν ναι έχεις κάποιο αγαπημένο;

Με τους υπολογιστές όχι. Παιχνίδια στο iPhone ναι!

 

Για να μιλήσουμε για μουσική τώρα. Για πρώτη φορά σε ανακαλύπτουμε μουσικά μέσα από το Pop Idol και τη δεύτερη θέση που κερδίζεις. Πόσο σε βοήθησε αυτή η συμμετοχή;

Αυτό ήταν η αρχή για τα πάντα. Δεν είχα προσπαθήσει πριν να κάνω κάτι. Είναι η αρχή που δεν θα την άλλαζα με τίποτα γιατί μου έχει βγει σε πάρα, μα πάρα πολύ καλό.

 

Ουσιαστικά το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησε ήταν το «Φταις» που είναι διασκευή στο τραγούδι της Gala. Ήταν ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για σένα;

Δεν το φανταζόμουν, να σου πω την αλήθεια, ότι θα ήταν τόσο δυνατό. Ήταν ένα κομμάτι μουσικά επίκαιρο τότε, αποφασίσαμε να το κάνουμε διασκευή και μας πέτυχε.

 

Αν κάνω ένα flash-back στα τραγούδια που μας έχεις παρουσιάσει ό,τι κι αν έχεις κυκλοφορήσει έχει ακουστεί πολύ.

Μπορώ να θεωρήσω τον εαυτό μου τυχερό, γιατί στις μέρες μας αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο.

 

Είναι τύχη μόνο ή και αποτέλεσμα δουλειάς;

Η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ. Δεν ξέρω που ακριβώς οφείλεται. Οφείλεται σε ανθρώπους που είναι δίπλα μου, σε εταιρίες κλπ. Είναι και η συμπάθεια του κόσμου. Όλα μαζί. Αν και πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι στο χώρο, των οποίων τα τραγούδια για χι λόγους μπορεί να μην ακούγονται και τόσο πολύ. Τώρα που υπάρχει το μυστικό… Δεν ξέρω. Πάντως προσπαθώ κι εγώ η ίδια και δουλεύω και ελπίζω να συνεχιστεί η αγάπη του κόσμου.

 

Το νέο σου άλμπουμ έχει «Θάρρος Ή Αλήθεια». Πόσο ικανοποιημένη είσαι από αυτή τη δουλειά;

Ικανοποιημένη είμαι δύσκολα γενικώς. Πιστεύω ότι σε κάθε δουλειά δίνω κάτι παραπάνω από την προηγούμενη. Σίγουρα δεν έχω φτάσει στο 100% από αυτό που θέλω, αλλά επειδή -θέλω να πιστεύω- ότι έχω μέλλον σ’ αυτό το χώρο, δεν βιάζομαι και θέλω να προχωράω σιγά-σιγά.

 

Να παίξω λίγο με τον τίτλο του άλμπουμ. Για σένα που χρειάζεται να έχει «Θάρρος» κανείς;

Θάρρος χρειάζεται παντού. Αλλά χρειάζεται και ένα όριο. Γιατί μερικές φορές το θάρρος παραπέμπει και στο θράσος το οποίο δεν είναι καλό. Εγώ είμαι πιο πολύ της αλήθειας, αλλά μερικές φορές η αλήθεια επίσης χρειάζεται θάρρος. Οπότε μάλλον μαζί πηγαίνουν.

 

Είσαι μία πολύ δυναμική γυναίκα. Σε βλέπουμε να μεταμορφώνεσαι συνέχεια. Αυτό πηγάζει από την ανάγκη ανανέωσής σου;

Είναι καθαρά θέμα δικό μου, ναι. Είμαι πολύ της αλλαγής γενικώς. Αναφέρεσαι, φαντάζομαι, στη μόδα και στο στυλ. Εγώ πάω εκεί γιατί μετά τη μουσική είναι το αμέσως επόμενο που αγαπώ τόσο πολύ. Η μόδα, οι αλλαγές. Στη συγκεκριμένη δουλειά που κάνω και στο δικό μου ρεπερτόριο, είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται. Εκτός του ότι το αγαπώ και μου αρέσει.

 

Διαβάζοντας για σένα διαπίστωσα επίσης ότι συμμετέχεις πολύ συχνά σε ενέργειες που έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Ενδιαφέρεσαι για τους γύρω σου;

Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ. Άλλωστε έχω και λόγο, δυστυχώς, και προσπαθώ όσο μπορώ γιατί είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε οι καλλιτέχνες. Είμαστε ένα είδος μέσου ενημέρωσης και δεν είναι τίποτα για εμάς να κάνουμε κάτι τέτοιο αν μπορούμε μ’ αυτό τον τρόπο να βοηθήσουμε κάποιον άνθρωπο. Είναι χαρά μου πάντα να συμμετέχω και να βοηθάω.

 

Φέτος το καλοκαίρι σε είδαμε με τον Σάκη Ρουβά στο «S ClubThalassa». Ένα πολύ δυνατό και όμορφο καλοκαίρι να υποψιαστούμε;

Πάρα πολύ όμορφο καλοκαίρι. Όμορφη συνεργασία, είναι και η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Σάκη στην Αθήνα. Χαρά μου!

 

Πέρα από την πολλή δουλειά, υπάρχουν στιγμές που χαλαρώνεις και αν ναι, τί είναι αυτό που σε κάνει να χαλαρώνεις;

Κοιμάμαι! Κοιμάμαι πολύ. Ένα είναι αυτό. Από κει και πέρα δεν έχω κάτι συγκεκριμένο. Ανάλογα με την ημέρα, τη στιγμή και το πόσο κουρασμένη είμαι. Υπάρχουν στιγμές που θέλω να βγω και να χορέψω και υπάρχουν στιγμές που θέλω να μαζευτώ με την παρέα μου στο σπίτι, να μιλήσουμε, να δούμε καμία ταινία… Πάντως κάνω ό,τι κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο.

 

Που μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;

Στο www.tamta.gr, twitter: _Tamta_ και στο Facebook: Tamta Goduadze D.

Δες το video!