Στέφανος Δημοσθένους @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 Κατηγορία Music

Μουσικά άλματα!

Ένα από τα νέα παιδιά στο χώρο της μουσικής ο Στέφανος Δημοσθένους φιλοξενείται στις σελίδες του i-TECH4u. Από την Κύπρο και από τους στίβους, ο Στέφανος κατακτά και το χώρο της μουσικής με μεγάλη άνεση. Καιρός να τον μάθουμε λίγο παραπάνω.

 

Στέφανε, αρχικά να σε καλωσορίσω στον κόσμο του i-Τech4u. Και από τη στιγμή που είμαστε ένα έντυπο που έχει να κάνει με την τεχνολογία , θα ήθελα να μας πεις ποια είναι η σχέση σου μ’ αυτήν.

Είναι πάρα πολύ καλή η σχέση μου με την τεχνολογία αν και θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.

Πόσο εξοικειωμένος είσαι με τις νέες τεχνολογίες; Ενημερώνεσαι τακτικά;

Πιστεύω πως είμαι αρκετά εξοικειωμένος, αλλά η τεχνολογία αλλάζει τόσο γρήγορα που πολλές φορές δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε. Φυσικά και ενημερώνομαι όσο μπορώ αλλά περισσότερο από μόνος μου ψάχνω και τις περισσότερες φορές κάτι χαλάω, αλλά αν δεν χαλάσεις κάτι δεν μαθαίνεις!

Ο περισσότερος κόσμος ασχολείται αρκετά με τα gadgets, από τηλέφωνα έως mp3 player κλπ. Εσένα σε ενδιαφέρουν;

Με ενδιαφέρουν αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας. Προσπαθώ να έχω τα πιο βασικά!

Σε ενδιαφέρει να έχεις ό,τι τελευταίο κυκλοφορεί στην αγορά ή να μαθαίνεις γι’ αυτό;

Θα ήθελα να έχω ό,τι τελευταίο κυκλοφορεί στην αγορά αλλά είναι λίγο δύσκολο. Νομίζω καθημερινά όλοι μας μαθαίνουμε κάτι καινούργιο και όταν δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε τότε μας φτάνει που μάθαμε κάτι καινούργιο.

Σου έχει τύχει να αγοράσεις κάτι το οποίο δεν το είχες απόλυτη ανάγκη μόνο και μόνο επειδή ήταν τεχνολογικά ένα βήμα πιο μπροστά;

Αρκετές φορές το έχω κάνει νομίζω.

Να μιλήσουμε όμως και για τη μουσική, αφού πλέον  αποτελεί το βασικό σου αντικείμενο. Αλήθεια πώς και ασχολήθηκες με τη μουσική, γιατί ξέρουμε ότι ο αθλητισμός ήταν αρχικά η μεγάλη σου αγάπη. Από το στίβο στο μικρόφωνο, πώς έγινε το άλμα αυτό;

Ο πρωταθλητισμός ήταν και θα είναι για μένα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Από τον πρωταθλητισμό έμαθα πολλά βασικά μυστικά όχι μόνο για να πετύχεις στη δουλειά και στην καριέρα, αλλά να πετύχεις στη ζωή σαν ένας σωστός άνθρωπος. Επίσης μου έδωσε την ευκαιρία να φοιτήσω στο Πανεπιστήμιο ως Γυμναστής στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Το τραγούδι ήταν τελικά αυτό που με κέρδισε. Ήταν ένα όνειρο που τελικά κατάφερα να το πραγματοποιήσω. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ, με εκφράζει και με γεμίζει.

Σε γνωρίσαμε μουσικά μέσα από το κομμάτι σου «Μ’ Αγαπάς, Σ’ Αγαπώ». Ραδιοφωνική επιτυχία. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα;

Σίγουρα όταν ένα τραγούδι γίνεται ραδιοφωνική επιτυχία η ηθική ικανοποίηση και η χαρά είναι μεγάλη. Το τραγούδι μου «Μ’ Αγαπάς, Σ’ Αγαπώ» ήταν ένα κομμάτι που το πίστεψα από την πρώτη στιγμή και ήθελα πολύ να αρέσει στον κόσμο και νομίζω τα κατάφερα για αρχή.

Το ίδιο καλά πήγε και το δεύτερό σου ουσιαστικά κομμάτι που είναι το «Φταίξαμε κι oι δυο». Δύο στα δύο. Δεν συμβαίνει συχνά αυτό.

Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει ένα τραγούδι μέσα σε τόσα πολλά καινούργια και η χαρά μου ήταν πολύ μεγάλη στο δεύτερό μου τραγούδι, γιατί τους στίχους του κομματιού τους έχω γράψει εγώ. 

Ασχολείσαι ενεργά με τη δουλειά σου; Επεμβαίνεις στα κομμάτια; Δείχνεις ένα άτομο που είναι πολύ μέσα στο κομμάτι.

Η δουλειά μου είναι η ζωή μου και έχω μάθει να δουλεύω πολύ σκληρά όπως όταν έκανα πρωταθλητισμό. Για να αποκτήσεις οτιδήποτε πρέπει να δουλέψεις σκληρά. Στα δικά μου κομμάτια φυσικά και επεμβαίνω γιατί ουσιαστικά όταν γράφω το στίχο θέλω η μουσική να αγκαλιάζει το νόημα και το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλό. Στα τραγούδια που δεν γράφω εγώ δεν επεμβαίνω, απλά προσπαθώ να τα ερμηνεύω όσο πιο καλά μπορώ.

Τι να περιμένουμε από το άμεσο μέλλον;

Έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μου single αρχές Ιουνίου με τίτλο «Ό,τι αγαπάς να σε πληγώνει» και σε λίγες μέρες κυκλοφορεί η πρώτη μου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με δέκα καινούρια τραγούδια. Το ύφος των τραγουδιών είναι ποπ ροκ και περιέχει αρκετές μεγάλες συνεργασίες.

Πώς έχεις ονειρευτεί την πορεία σου στην ελληνική μουσική σκηνή;

Σίγουρα τα όνειρα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, αλλά θα ήμουνα πολύ ικανοποιημένος να συνεχίσω με σταθερά βήματα την πορεία που άρχισα και να αγαπήσει ο κόσμος τα καινούργια μου τραγούδια.

Υπάρχει κάτι που σε έχει προβληματίσει σχετικά με το χώρο της μουσικής;

Αρκετά πράγματα με προβλημάτισαν αλλά ποτέ δεν άφησα τον εαυτό μου να χάσει τον στόχο του.

Τελικά πειθαρχημένη αθλητική ζωή ή καλλιτεχνική μουσική ελευθερία;

Καλλιτεχνική πειθαρχημένη μουσική και λίγη ελευθερία!

Που μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;

Μπορεί οποιοσδήποτε να μου κάνει αίτηση φιλίας στην προσωπική μου σελίδα στο facebook Stefanos Dimosthenous και επίσης γίνει μέλος στα διάφορα fun clubs που μου έχουν φτιάξει.

Δες φωτογραφίες!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μύρωνας Στρατής @ i-TECH4u Νίκος Γκάνος @ i-TECH4u »