Συνέντευξη: Μαρία Έλενα Κυριάκου @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014 Κατηγορία Music
"Πιστεύω πως η μόρφωση τρέφει την ψυχή μας και η μουσική την ξεκουράζει".

Είναι ερμηνεύτρια, είναι μητέρα, είναι καθηγήτρια, είναι διευθύντρια φροντιστηρίου και φέτος ανακηρύχθηκε και η «The Voice Of Greece». Μιλάμε για την Μαρία Έλενα Κυριάκου και, με αφορμή τη νίκη της, σας την παρουσιάζουμε για να την μάθουμε λίγο καλύτερα.

Μαρία Έλενα, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Η αλήθεια είναι ότι η σχέση μου με την τεχνολογία μέχρι πριν λίγο καιρό δεν ήταν και τόσο καλή. Από τότε που άρχισε να προβάλλεται το «Τhe Voice», λόγω της ανάγκης για ενημέρωση και επικοινωνία με τον κόσμο που με στήριζε στο παιχνίδι, ήρθα πιο κοντά στον τεχνολογικό κόσμο.

Ενημερώνεσαι καθόλου για τα τεχνολογικά νέα;
Προσπαθώ να ενημερώνομαι για τα τεχνολογικά νέα είτε μέσω του διαδικτύου είτε μέσω φίλων, που κατέχουν φυσικά το αντικείμενο.

Όλοι μας σχεδόν μπαίνουμε στον πειρασμό να αγοράσουμε κάτι τεχνολογικά εξελιγμένο χωρίς να χρησιμοποιούμε όλα τα οφέλη. Εσύ έχεις υποκύψει ποτέ;
Έχει αρκετό καιρό που αγόρασα iPad και το οποίο χρησιμοποιώ για να ακούω τραγούδια ή για να παίζουν μερικές φορές τα αγόρια μου παιχνίδια. Ουσιαστικά λοιπόν δεν εκμεταλλεύομαι όλα όσα μπορεί να μου παρέχει ένα iPad.

Ως μητέρα τριών παιδιών ασχολείσαι καθόλου με games; Ποιο είναι το αγαπημένο της οικογένειας.
Mόνο όταν ο ελεύθερος μου χρόνος είναι πολύς ή τα αγόρια μου κοιμούνται παίζω παιχνίδια και συγκεκριμένα το «Λέξεις 2».

Να μιλήσουμε και για τη μουσική αφού είναι το βασικό μας ζητούμενο. Είσαι «The Voice Of Greece» για το 2014. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για σένα;
Με το τέλος του παιχνιδιού έχω καταλάβει πόσο πιο σημαντική ήταν η πορεία μου μέχρι τη νίκη, άρα και πόσο μεγάλο δίκιο είχε ο μεγάλος ποιητής Καβάφης με την «Ιθάκη». Η εμπειρία που απέκτησα, οι συμβουλές που πήρα, ο προσωπικός μου αγώνας που είχα από την απουσία των παιδιών μου, το άγχος και η έκθεσή μου σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, με δυνάμωσαν όχι μόνο σαν γυναίκα αλλά και σαν μουσικό.

Διαβάζοντας κανείς για σένα διαπιστώνει ότι για χάρη των σπουδών σου και της οικογένειας αρνήθηκες πρόταση για να ασχοληθείς με τη μουσική; Μετάνιωσες γι’ αυτή την επιλογή;
O χρόνος να επέστρεφε πίσω και να μου έκαναν την ίδια πρόταση, πάλι το ίδιο θα αποφάσιζα. Θα θυσίαζα τα πάντα για την οικογένειά μου, αλλά και τις σπουδές μου, καθώς από μικρή διάβαζα ασταμάτητα για να πάρω το πτυχίο της φιλολόγου. Πιστεύω πως η μόρφωση τρέφει την ψυχή μας και η μουσική την ξεκουράζει. Τώρα σ' αυτή τη φάση της ζωής μου «ξεκουράζομαι».

Φτάνουμε στο «The Voice» όπου άλλοι στέλνουν για σένα συμμετοχή και τελικά όχι μόνο συμμετέχεις αλλά κερδίζεις κιόλας. Το είδες σαν ευκαιρία;
Σίγουρα ήταν μεγάλη ευκαιρία για μένα αυτή η νίκη. Οι πόρτες που σου ανοίγονται είναι πολλές και οι γνωριμίες με σημαντικά πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας που μπορείς να κάνεις σε ανεβάζουν σε πολύ ψηλά μουσικά επίπεδα.

Η απορία είναι η εξής. Είσαι μητέρα, είσαι καθηγήτρια, έχεις το δικό σου φροντιστήριο και πλέον ασχολείσαι και με τη μουσική. Πώς τα προλαβαίνεις όλα μαζί;
Μητέρα, καθηγήτρια, διευθύντρια και μουσικός είναι πολύ καλός συνδυασμός για να πάθεις σχιζοφρένεια! Δε θα το κρύψω, αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού είχα συνδυάσει όλα αυτά ταυτόχρονα και πέρασα μια μικρή κρίση! Πλέον επιβλέπω το φροντιστήριο, τραγουδώ και φυσικά φροντίζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Κάτι περισσότερο θα ήταν αυτοκαταστροφικό.

Το πρώτο τραγούδι που ακούσαμε ήταν το «Δυο Εγωισμοί» του Δημήτρη Κοντόπουλου και της Βάγιας Καλαντζή. Ενθουσιασμένη με αυτό το πρώτο προσωπικό σου βήμα;
Δημήτρης Κοντόπουλος! Ένα από τα όνειρα που έκανα μικρότερη έγινε πραγματικότητα και μάλιστα έγινε στα πρώτα μου προσωπικά βήματα. Αυτό με κάνει ακόμα πιο τυχερή. Βάγια Καλαντζή! Μία στιχουργός με μεγάλη καρδιά κι ευαισθησία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και συνάμα συγκινημένη που η δισκογραφία μου ξεκίνησε τόσο όμορφα και ποιοτικά.

Και φτάνουμε στο πρώτο σου άλμπουμ που εκτός των άλλων περιέχει και το τραγούδι «Δυο Άγγελοι Στη Γη» που είναι ουσιαστικά η ελληνική εκδοχή του «Un Angelo Disteso Al Sole» του Eros Ramazzotti. Πώς προέκυψε αυτό το κομμάτι;
Όλα ξεκίνησαν όταν εστάλη στην Universal Ιταλίας ένα απόσπασμα από τις εμφανίσεις μου στο «The Voice» με την αντίστοιχη πρόταση το πρώτο τραγούδι μετά το «The Voice» να είναι το αγαπημένο μου κομμάτι απ' το ρεπερτόριο του Eros Ramazzotti. Η ιδέα αυτή αγαπήθηκε και από τον ίδιο και από το μάνατζερ του και έδωσαν την πρώτη άδεια. Η Ρεβέκκα Ρούσση ανέλαβε την προσαρμογή των στίχων στα ελληνικά και ο Ευθύβουλος Θεοχάρους (γνωστός κυρίως από την επιτυχία που έχει δώσει στην Έλενα Παπαρίζου «Υπάρχει λόγος») την ηχογράφηση και παραγωγή του κομματιού. Το αποτέλεσμα άρεσε και στον Eros και στους άλλους δημιουργούς του τραγουδιού και δόθηκε η τελική άδεια.

Φαντάζομαι ότι πλέον βρίσκονται μπροστά σου σχέδια για ακόμα περισσότερα πράγματα. Το επόμενο βήμα τι περιλαμβάνει;
Το επόμενό μου βήμα είναι και για μένα άγνωστο. Έχω αρκετές προτάσεις τις οποίες μελετώ και θέλω αβίαστα να ακολουθήσω αυτήν που θα εκφράζει τη δική μου προσωπικότητα. Σίγουρα οι συναυλίες, εκδηλώσεις και παραστάσεις φιλανθρωπικές και μη σε Κύπρο και Ελλάδα είναι μέσα στα βασικά μου πλάνα.

Αν σου έλεγα ποιο τραγούδι θα ήθελες να είχες ερμηνεύσει εσύ για πρώτη φορά;
Θα ήθελα να ερμήνευα εγώ για πρώτη φορά το «Δώδεκα» της Άννας Βίσση.

Θα σε δούμε σε κάποιες εμφανίσεις;
Στις 27 Σεπτεμβρίου βρέθηκα στο Mall of Cyprus για τα 7χρονα γενέθλια του και στις 30 του ίδιου μήνα στο Ammos beach of Makenzy για την ενίσχυση του Συνδέσμου κατά των ναρκωτικών. Στις 28 Οκτωβρίου σε μία ακόμα αφιλοκερδή συμμετοχή στην εκδήλωση «Δεν ξεχνώ» στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΟΑΚΑ για την ενίσχυση ανθρώπων που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 7 Νοεμβρίου θα τραγουδήσω αφιλοκερδώς στο προεδρικό μέγαρο για το ΚΕΝΘΕΑ κι έπεται και συνέχεια.

Προσωπικά τι μουσική σου αρέσει να ακούς;
Προσωπικά μ’ αρέσει να ακούω ξένη μουσική. Απολαμβάνω την american country, ερωτεύομαι με τις ροκ μπαλάντες, χαλαρώνω με τα blues και διασκεδάζω με την pop!

Που μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;
Μπορεί κανείς να με βρει σε Facebook, Instagram, Twitter και στο δικό μου site www.mariaelenakyriakou.gr

Δες το video!