Συνέντευξη: Μαλού @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 Κατηγορία Music
"Είμαι τυχερή προς το παρόν γιατί συνεργάζομαι με άτομα πολύ έμπειρα πάνω στη δουλειά τους…"

Η Μαλού ανήκει στο νέο αίμα της ελληνικής δισκογραφίας. Φρέσκια εμφάνιση, προσεγμένα τραγούδια και μεθοδική δουλειά συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας της. Η ίδια μας μιλάει τόσο για τη μουσική όσο και για τη σχέση της με την τεχνολογία.

Μαλού, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Προσπαθώ να την κρατάω σε ικανοποιητικά επίπεδα...

Ενημερώνεσαι καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Η αλήθεια είναι πως αργώ λίγο, αλλά έστω και με καθυστέρηση προλαβαίνω τις εξελίξεις. Τουλάχιστον το προσπαθώ.

Φαντάζομαι ότι χρησιμοποιείς smartphone. Υπάρχει κάποια εφαρμογή ή κάτι στο κινητό σου το οποίο σε έχει βοηθήσει πολύ και το χρησιμοποιείς συχνά;
Σίγουρα η εφαρμογή του Shazam είναι από τις αγαπημένες μου γιατί με βοηθάει να βρίσκω τραγούδια που παλιότερα ίσως μου έπαιρνε (ακόμη και) χρόνια μέχρι να μάθω τυχαία ποια είναι από έναν ραδιοφωνικό παραγωγό ή ένα φίλο...

Ας μιλήσουμε για τη μουσική, αφού είναι το βασικό μας ζητούμενο. Από μικρή είχες την αγάπη για τη μουσική;
Δεν πιστεύω πως υπάρχει άνθρωπος που, από μικρή ακόμη ηλικία, να μην αγαπάει τη μουσική. Εμένα η μουσική με βοήθησε για έναν ακόμη λόγο: ήμουν ένα πολύ ατίθασο παιδί και τα τραγούδια λειτουργούσαν κατά κάποιον τρόπο σαν ηρεμιστικό.

Περνάς στο πανεπιστήμιο αλλά παράλληλα εξακολουθείς να ασχολείσαι με τη μουσική. Για αρχή μαθήματα με την Julie Massino, μία καταξιωμένη δασκάλα φωνητικής.
Έχω περάσει στην Φιλολογία, η σχολή μου βρίσκεται στην Καλαμάτα, αλλά εγώ αποφασίζω να έρθω στην Αθήνα να ασχοληθώ με τη μουσική παράλληλα με τις σπουδές μου. Έψαξα καθηγητές έτσι ώστε να κάνω μαθήματα φωνητικής και κατέληξα στην Julie Massino, η οποία είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και από τους πρώτους που πίστεψαν στη φωνή μου, με ξεκλείδωσε και έβαλε τους πρώτους σπόρους μέσα μου στο να ξεκινήσω να πιστεύω στον εαυτό μου. Πάντα θα θυμάμαι αυτή την δασκάλα και την πρώτη μέθοδο που μου έμαθε για το τι μπορεί η φωνή μου να κάνει.

Malou-Interview

Μετά ακολουθεί η Αθήνα, η βραζιλιάνικη μπάντα που ήταν και νονά στο νέο σου όνομα, και φυσικά το Greek Idol. Μεγάλα βήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα;
Απλά κάποια πράγματα μου ήρθαν μαζεμένα. Πολλή δουλειά, ανησυχία, αλλά η τεράστια θέλησή μου και λαχτάρα μου για τη μουσική, μού έφεραν πρόσωπα και καταστάσεις στο δρόμο μου που ήταν καταλυτικής σημασίας για την πορεία μου, με πρώτη και καλύτερη την εταιρία μου Cobalt Music που πίστεψε τόσο σε μένα.

Στο Greek Idol ξεχωρίζεις και κυρίως για τη δυνατότητά σου να ερμηνεύεις μία μεγάλη γκάμα τραγουδιών. Μεγάλο σχολείο;
Ήταν σχολείο όσον αφορά την είσοδό μου στο λεγόμενο χώρο του θεάματος, στο πώς θα κινηθώ πάνω σε ένα μεγάλο stage, πως θα επικοινωνήσω με τον κόσμο, πώς πρέπει εγώ να σταθώ μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό.

Και μετά το παιχνίδι ακολουθούν πολλές ζωντανές εμφανίσεις τόσο με νέα παιδιά, αλλά και με μεγάλα ονόματα της δισκογραφίας. Απαραίτητες για να αποκτήσεις εμπειρία;
Σίγουρα όλες αυτές οι συνεργασίες βοήθησαν να ψηθώ και να εγκλιματιστώ ακόμα περισσότερο στο χώρο της live μουσικής. Και έχω ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μου!

Δισκογραφικά τα βήματά σου είναι αραιά και σταθερά. Αυτό είναι αποτέλεσμα δικής σου ανάγκης;
Είναι αποτέλεσμα της ανάγκης μου να αποφύγω επιπόλαιες κινήσεις. Συμπαραστάτης αυτής της επιθυμίας μου είναι και η εταιρεία μου που μαζί αν δεν κρίνουμε ότι ένα τραγούδι είναι το κατάλληλο, προτιμούμε να περιμένουμε μέχρι αυτό να έρθει στα χέρια μας.

Τόσο και το «Μια Φορά Στο Τόσο» όσο και το «Τους Είπες Πως» είναι κομμάτια που ακούστηκαν και ακούγονται πολύ. Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία. Η διάρκεια.
Αυτά τα δύο τραγούδια ήταν πρώτα-πρώτα επιτυχία για μένα, να καταφέρω δηλαδή να βγάλω τραγούδια που να μένουν και να επιμένουν στις μουσικές προτιμήσεις του κοινού.

Θα μας πεις λίγα λόγια για το καινούργιο σου single; Πόσο ικανοποιημένη είσαι από το νέο σου δισκογραφικό βήμα;
Το καινούργιο τραγούδι λέγεται «Δες Με». Είναι ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του πολύ ταλαντούχου γνωστού δημιουργού Θάνου Παπανικολάου σε πιο δυναμικό στυλ και στίχο από τα δύο προηγούμενα. Είμαι πολύ χαρούμενη που με αυτό το τραγούδι μπορώ να δείξω και μια ακόμη πτυχή της προσωπικότητάς μου.

Εκείνο που πρέπει να ξεχωρίσω είναι και το γεγονός ότι τα βίντεοκλίπ σου είναι καλοδουλεμένα πολύ. Τα απολαμβάνεις;
Είμαι τυχερή προς το παρόν γιατί συνεργάζομαι με άτομα πολύ έμπειρα πάνω στη δουλειά τους, που δίνουν όλη τους την προσοχή και όλο τους το μεράκι στα video clips! Γι’ αυτό και βγαίνει αυτή η αίσθηση του καλοδουλεμένου!

Κάποιο ολοκληρωμένο άλμπουμ είναι στα άμεσα σχέδια;
Τώρα είμαστε στην αναζήτηση των τραγουδιών με την εταιρεία μου την Cobalt Music. Δεν θα αργήσει πολύ - να έχετε κάτι να περιμένετε!

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα ήθελες να συνεργαστείς;
Θα ήθελα κάποια στιγμή να βρεθώ στην ίδια σκηνή με το Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον άνθρωπο που μου έδωσε το πρώτο μου τραγούδι «Μια Φορά Στο Τόσο».

Φαντάζομαι ότι όπως όλοι μας έχεις επηρεαστεί κι εσύ από την κρίση. Τι θα συμβούλευες τα παιδιά της ηλικίας σου; Κάτι που κάνεις και εσύ για να αντιμετωπίσεις αυτή την κατάσταση;
Να μη σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται και να προσπαθούν για τους στόχους τους. Άλλωστε σε περιόδους κρίσης και δυσκολιών το πείσμα μεγαλώνει, φουντώνει και είναι πιο πιθανό εξαιτίας της λαχταράς αυτής να πετύχεις τα όνειρά σου και να τα καταφέρεις!

Που μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;
Στους λογαριασμούς μου στα social media, όπως στο official page μου στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter.

Δες το video!