Συνέντευξη: Αναστάσιος Ράμμος @ i-TECH4u

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία Music
"Υπάρχει οικονομική κρίση αλλά κάνεις δε μιλά για την πνευματική κρίση..."

Ένας καλλιτέχνης νέος αλλά με πολλή ενέργεια, με πολλή φαντασία και με καλλιτεχνικές ανησυχίες φιλοξενείται αυτό το μήνα στο i-TECH4u. Ο Αναστάσιος Ράμμος. Ένας καλλιτέχνης που μας κέρδισε με τις απαντήσεις του. Ανακαλύψτε τον!

Αναστάσιε, σε καλωσορίζουμε στον κόσμο της τεχνολογίας μέσω του i-TECH4u. Να ρωτήσω ποια είναι η σχέση σου με την τεχνολογία;
Μην φανταστείς τίποτα το πολύ εξειδικευμένο δηλαδή να ψάχνομαι τρελά, αλλά καλή σχέση έχω με την τεχνολογία σε γενικές γραμμές, μόνο που όλα τα κινητά μου σπάνε στην πρώτη εβδομάδα!

Ενημερώνεσαι καθόλου για θέματα τεχνολογίας;
Μπήκα στο site σας και έχω να πω πως ενημερώθηκα πλήρως για τα θέματα τεχνολογίας!

Φαντάζομαι ότι παίζεις παιχνίδια. Έχεις κάποιο αγαπημένο;
Το κλασικό Crash Bandicoot στο PSOne.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η μουσική πώς μπήκε στη ζωή σου; Οι πρώτες σου επιρροές από ποιο χώρο μουσικής προερχόταν;
Κυρίως από μπάντες της metalcore σκηνής του εξωτερικού. Πάντοτε άκουγα και «έκλεβα» στοιχεία από διαφορά είδη και συγκροτήματα.

Αν δεν κάνω λάθος έγραψες το πρώτο σου κομμάτι σε ηλικία 16 ετών. Πώς ήταν αυτή η πρώτη σου προσπάθεια;
Μου βγήκε τελείως αβίαστα. Ένιωσα ότι έπρεπε να το ξανακάνω και να το ξανακάνω.

Φτάνουμε στο 2015 όπου ουσιαστικά μας παρουσιάζεις το πρώτο σου τραγούδι «Να Αγαπάς». Για πες μας τις πρώτες σου εντυπώσεις από την επαγγελματική ενασχόληση με το χώρο της δισκογραφίας.
Μπαίνω στην οικογένεια της Panik Records και όλα αλλάζουν! Είναι πολύ διαφορετικό να προσπαθείς μόνος σου για κάτι με το να είσαι σε μια ομάδα που όλοι δίνουν το καλύτερό τους εαυτό για να γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα.

Το επόμενό σου τραγούδι ήταν ο «Ταξιδιώτης» και είναι ένα κομμάτι που μας τον παρουσιάζεις με τον Γιώργο Μαυρίδη (World Party).
Πώς προέκυψε αυτή η δουλειά; Ξύπνησα ένα πρωί και διάβασα ένα κείμενο που είχε αναρτήσει ο Γιώργος στο Facebook, αμέσως αναγνώρισα ότι ο τύπος κρύβει πολλά μέσα στο κεφάλι του και έχει έναν απίστευτα όμορφο τρόπο να τα εκφράζει με τον γραπτό λόγο. Του έστειλα μήνυμα, του έκανα την πρόταση να μου γράψει ένα κείμενο, το έκανα τραγούδι και ο «Ταξιδιώτης» κυκλοφόρησε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτή τη συνεργασία! Άλλωστε μέσω του Γιώργου με έμαθε ακόμα περισσότερος κόσμος. Τον ευχαριστώ!

Φέτος έχουμε το νέο σου τραγούδι «Όλα Στιγμές (Φάλαινες)». Για πες μας λίγο για την ιστορία πίσω από αυτό το κομμάτι.
Στο Tattoo Studio στο οποίο δούλευα είχα και μια κιθάρα παρέα για τις νύχτες που έφευγε ο κόσμος και μέναμε μεταξύ μας. Μια περίοδο είχα διαβάσει πως όταν ένας πολιτισμός γίνει πάρα πολύ εξελιγμένος, τα πλάσματα του βυθού θα πετάνε (ιπτάμενες φάλαινες). Αράζαμε με μια φίλη την Ρανία Ευγιώ και μου είπε πως θα ήθελε να μου γράψει ένα τραγούδι, το μόνο πράγμα που της ζήτησα ήταν το τραγούδι να έχει μέσα τον στίχο «Φάλαινες Ιπτάμενες». Μια εβδομάδα μετά μου στέλνει τους στίχους και καταλαβαίνω κάτι σημαντικότερο από τους εξελιγμένους πολιτισμούς... Πως τα πάντα γύρω μας είναι «Στιγμές».

Είσαι και συνθέτης και ερμηνευτής. Είναι πιο εύκολο να ερμηνεύεις δικά σου τραγούδια;
Δεν έχω πρόβλημα αρκεί να μου αρέσει το τραγούδι που ερμηνεύω. Η μικρή διαφορά είναι ότι με τα δικά μου τραγούδια, τη στιγμή που τα τραγουδάω, επιστρέφω στη στιγμή της δημιουργίας τους. Υπάρχει συναισθηματικός δεσμός.

Είσαι καλλιτεχνική φύση. Έχεις μία λατρεία και στα τατουάζ. Πέρα από τη μουσική ασχολείσαι με κάτι άλλο; Είσαι ένα άτομο με απίστευτη ενέργεια. Ποια είναι τα όνειρά σου για τη μουσική;
Κάνω όσα περισσότερα πράγματα μπορώ. Έχουν αλλάξει οι εποχές και είναι δύσκολα τα πράγματα παιδιά... Το πρωί δουλεύω μαζί με τον κολλητό μου και γενικά προσπαθώ να πιάνομαι από παντού για να τα βγάζω πέρα. Τα όνειρά μου είναι να καταφέρω να περνώ ευχάριστα τη ζωή που μου έχουν δώσει κάνοντας μουσική.

Θα ήθελες να συνεργαστείς με κάποιον είτε στην ερμηνεία είτε στη σύνθεση;
Όλες οι προτάσεις είναι δεκτές.

Βρισκόμαστε στην Ελλάδα της κρίσης. Πώς αντιμετωπίζεις εσύ την κρίση και τι θα συμβούλευες τα παιδιά της ηλικίας σου;
Υπάρχει οικονομική κρίση αλλά κάνεις δε μιλά για την πνευματική κρίση που είναι πιο σημαντική στις μέρες μας! Να προσπαθούν κάθε μέρα να γίνονται καλύτεροι για αυτούς.

Που μπορεί να σε βρει κανείς διαδικτυακά;
Facebook (www.facebook.com/AnastasiosRammosOfficial), Instagram (@anastasios_rammos) και στο φιλικό μπαράκι στους Αγίους Αναργύρους. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία! Φιλιά!

Δες το video!