Έξυπνο γραφείο, σημαίνει έξυπνο WiFi

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία Master Topics
Πως μπορεί να γίνει το smart office… smarter!

Τα καλώδια καταργούνται από το ασύρματο internet και τα powerlines. Ο χώρος εργασίας πλέον μετατρέπεται σε ένα smart office. Όμως το smart office θα πρέπει να έχει και ένα smart WiFi για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του εργαζομένου.

Πως μπορεί να γίνει το smart office… smarter!
Ο μοντέρνος χώρος εργασίας προϋποθέτει εκτός των άλλων απαιτήσεων, την πιο σημαντική στις μέρες μας. Internet και μάλιστα μέσω συνδέσεων που θα είναι γρήγορες και θα μπορεί ο κάθε χρήστης να τις εμπιστευτεί για τη δουλειά του, δηλαδή δε θέλει να έχει διακοπές στις συνδέσεις του. Επίσης, ένα γραφείο έχοντας πολλές συσκευές, άρα και πολλές συνδέσεις, δεν πρέπει να διαθέτει ένα χαοτικό δίκτυο καλωδίων. Ο συνδυασμός όλων αυτών των προϋποθέσεων είναι σε θέση να μετατρέψει το smart office σε smarter. Αυτός ο συνδυασμός ονομάζεται από την devolo, smart WiFi και περιλαμβάνει τεχνολογίες που κάνουν το WiFi πραγματικά έξυπνο.

Εάν λοιπόν χρησιμοποιούνται πολλοί πομποί WiFi σε έναν μεγάλο επαγγελματικό χώρο με συσκευές που λειτουργούν μέσω WiFi, η κάθε συσκευή αλλάζει WiFi μόνο όταν η σύνδεση έχει χαθεί πλήρως. Όμως, πλέον χάρη στο Smart WiFi της devolo η περιαγωγή WiFi (roaming) γίνεται πιο γρήγορα και οι συσκευές είναι πάντα συνδεδεμένες με το ισχυρότερο hotspot. Η εναλλαγή γίνεται τόσο γρήγορα ώστε ο χρήστης μπορεί να εργάζεται χωρίς να παρατηρήσει διακοπή σύνδεσης.

Αν υπάρχουν κοντά άλλα δίκτυα WiFi που χρησιμοποιούν την ίδια συχνότητα, η απόδοση πέφτει όμως το Smart WiFi έρχεται να ελέγξει συνεχόμενα, τη χρήση των διαφόρων καναλιών στις ζώνες 2,4 και 5 GHz έχοντας την ευελιξία να επιλέξει το βέλτιστο κανάλι (band steering). Αυτό αυξάνει την ταχύτητα και την αξιοπιστία του δικτύου WiFi.

devolo-dLAN-1200-triple

Επίσης, ο router ή ο προσαρμογέας WiFi εναλλάσσεται γρήγορα μέσω των συσκευών, δίνοντας προσοχή στη σειρά. Οι παλαιότερες, αργές συσκευές μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα και αυτό γιατί η μετάδοση δεδομένων προς και από αυτές, διαρκεί περισσότερο χρόνο με αποτέλεσμα να αποκλείουν τους άλλους κόμβους του δικτύου και τελικά να επιβραδύνουν ολόκληρο το δίκτυο WiFi. Το Smart WiFi αναθέτει ουσιαστικά περισσότερο χρόνο (airtime fairness) στις πιο νέες τεχνολογικά συσκευές WiFi ac που ολοκληρώνουν γρήγορα τη μετάδοση δεδομένων.

Ενσωματώνοντας επίσης στο γραφείο το νέο powerline dLAN 1200 triple+ που διαθέτει συνολικά τρεις θύρες gigabit, ακόμα περισσότερες συσκευές, συμβατές με το δίκτυο, μπορούν να εκμεταλλεύονται μια γρήγορη σύνδεση δικτύου χρησιμοποιώντας μόνο ένα καλώδιο Ethernet.

Περισσότερα στο www.devolo.gr