Τροφή για την TV σου

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Κυριακή, 25 Απριλίου 2010 Κατηγορία Master Topics
Media Players Media Players Media Players

Media players που υπόσχονται να παίξουν όλο το multimedia υλικό σου και έρχονται με πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά από ποτέ.

ΓΙΑΤΙ MEDIA PLAYERS;

Γιατί πολύ απλά, η χρυσή εποχή του DVD έχει περάσει ανεπιστρεπτί και οι τάσεις προστάζουν πλέον ολόκληρη η ταινιοθήκη σου να χωράει σ’ ένα κουτί, όχι πολύ μεγαλύτερο μιας βιντεοκασέτας (αλήθεια, τις θυμάσαι;). Παρόλο που μπορείς να αναπαράγεις multimedia υλικό συνδέοντας τον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή με την τηλεόραση μέσω ενός καλωδίου HDMI, είναι μια διαδικασία που καταλήγει κουραστική όταν επαναλαμβάνεται, ενώ τόσο οι τηλεοράσεις, όσο και τα DVD ή Blu-ray players με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων βίντεο και μουσικής προσφέρουν περιορισμένη υποστήριξη φορμά. Αντιθέτως, η νέα γενιά media players μπορεί να παίξει σχεδόν τα πάντα, ενώ χάρη στις μικρές τους διαστάσεις τοποθετούνται διακριτικά δίπλα σε οποιαδήποτε τηλεόραση και είναι πραγματικά φορητά, για να έχεις συνέχεια μαζί σου την ψηφιακή σου βιβλιοθήκη.

 

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ

Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ενός media player είναι τα φορμά που υποστηρίζει. Αν για παράδειγμα σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή HD ταινιών στην τηλεόρασή σου, τότε θα πρέπει να μπορεί να παίξει αρχεία mkv. Πρέπει να ξέρεις πως η μεγαλύτερη υποστήριξη φορμά σημαίνει λιγότερες χρονοβόρες μετατροπές αρχείων στον υπολογιστή σου. Εξίσου σημαντική είναι και η υποστήριξη ελληνικών υποτίτλων, όταν βρίσκονται σε ξεχωριστά αρχεία.

Παράλληλα, η ύπαρξη σκληρού δίσκου, είναι ένα στοιχείο που παίζει καθοριστικό ρόλο στην τιμή του player. Ένας δίσκος χωρητικότητας 500GB είναι αρκετός για περίπου 300 standard definition ταινίες DivX ή 100 HD ταινίες MKV ανάλυσης 720p. Αν δεν διαθέτει σκληρό δίσκο, τότε η αναπαραγωγή γίνεται συνήθως από USB sticks και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Τον τελευταίο καιρό, βέβαια, εμφανίζονται ολοένα και περισσότερα players με ικανότητες ενσύρματου ή ασύρματου streaming απ’ το δίκτυό σου και υποστήριξη online βίντεο, από YouTube και άλλα δημοφιλή sites.

 

Toshiba Media Player StorE TV 1TB

Παρά τις μεγάλες του διαστάσεις και το βάρος που είναι λίγο μεγαλύτερο του ενός κιλού, το StorE TV της Toshiba με χωρητικότητα 1TB εντυπωσιάζει με το γυαλιστερό του σώμα και τη στιβαρή του κατασκευή. Η μέγιστη ανάλυση αναπαραγωγής είναι 1080i, όμως μπορείς να το συνδέσεις ακόμα και σε παλιότερες CRT τηλεοράσεις, χάρη στις εξόδους component και composite. Αν και υστερεί στα υποστηριζόμενα φορμά, η θύρα USB σου επιτρέπει να συνδέσεις USB sticks ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους σε περίπτωση που το 1TB δεν είναι αρκετό.

Διάθεση: Ideal, 210-5193900, www.toshiba.gr Τιμή: €172

 

LG Portable Theater XF2

Έχοντας εμφάνιση που παραπέμπει σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, σχεδιασμό που θυμίζει κάτι από κοχύλι και πολύ μικρές διαστάσεις, το μοναδικό πράγμα που προδίδει τις multimedia ικανότητες του LG είναι τα πλήκτρα χειρισμού στην πάνω πλευρά του και η θύρα HDMI. Έχοντας πάχος μόλις 25 χιλιοστά, αποτελεί ιδανική επιλογή αν ψάχνεις για ένα πραγματικά φορητό player, ενώ υποστηρίζει 5.1 ήχο DTS και Dolby Surround, αναπαραγωγή βίντεο ανάλυσης 1080p και υποτίτλους σε μορφή SRT και SUB.

Διάθεση: LG Electronics, 801-11-200900, www.lge.com/gr Τιμή: €159

 

LaCie LaCinema Mini HD 500GB

Μίνι διαστάσεις (αν και όχι πιο μίνι απ’ το LG), τέλειο design και υψηλή τιμή. Δικαιολογείται; Σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρά το μικρό μέγεθος του δίσκου για €279. Βλέπεις ο LaCinema Mini HD της LaCie διαθέτει Wi-Fi και Ethernet για να μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυό σου και με ένα μόνο κλικ μετατρέπεται σε media server, ικανό να μοιραστεί υλικό με PS3, Xbox 360 και κάθε συσκευή με πιστοποίηση DLNA. Παίζει βίντεο ανάλυσης έως 1080p και υποστηρίζει surround ήχο Dolby Digital.

Διάθεση: Interset, 210-3490200, www.interset.gr Τιμή: €279

 

Iomega ScreenPlay Plus 1TB

Όπως ακριβώς κι o Toshiba, ο σκληρός της Iomega δεν προσφέρει Full HD ανάλυση, όμως αποτελεί μιά απ’ τις καλύτερες λύσεις αν σκοπεύεις να τον χρησιμοποιήσεις με παλαιότερες τηλεοράσεις χωρίς HDMI, χάρη στη μεγάλη ποικιλία εξόδων βίντεο που διαθέτει.Δυστυχώς τα αρχεία MKV δεν υποστηρίζονται, αλλά το παρεχόμενο software θα σε βοηθήσει να κάνεις εύκολα back-up τη multimedia βιβλιοθήκη σου. Θα τον βρεις και σε οικονομικότερη έκδοση των 500GB.

Διάθεση: Interset, 210-3490200, www.interset.gr Τιμή: €159

 

Popcorn Hour A-200

Φαντάσου ένα WD TV Live, με πολύ πιο εξελιγμένες δικτυακές και ιντερνετικές ικανότητες – εξoύ και η πολύ μεγαλύτερη τιμή. Δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο φορητό όσο τα υπόλοιπα, όμως αν έχεις καλή σχέση με το hardware, μπορείς να προσθέσεις μόνος σου έναν σκληρό δίσκο στο εσωτερικό του. Θα συνδεθεί μέσω Ethernet σε μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων παροχής multimedia υλικού, ενώ στο streaming και στην υποστήριξη φορμά είναι κορυφαίο. Θα ικανοποιήσει σίγουρα ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Διάθεση: Net Explorer, 210-6004535, www.popcornhour.gr Τιμή: €223

 

Western Digital WD TV Live

Μη σε ξεγελά η πολύ χαμηλή του τιμή: το WD TV Live δεν διαθέτει εσωτερικό σκληρό δίσκο. Υπόσχεται βέβαια να σε αποζημιώσει με τις άψογες δικτυακές του ικανότητες. Σύνδεσέ το με ένα καλώδιο Ethernet στο δίκτυο σου και θα κάνει streaming multimedia υλικό, ενώ παράλληλα θα συνδεθεί με sites όπως τα: YouTube, Flickr και Live365. Παίζει βίντεο ανάλυσης 1080p από εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και μνήμες USB ενώ το περιβάλλον χρήστη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα που έχουμε δεί σε media player.

Διάθεση: e-shop.gr, 211-5000500, www.e-shop.gr Τιμή: €107

 

Xtreamer Media Station

Προσφέρει όσα και το Popcorn Hour A-200, στη μισή περίπου τιμή, όμως με πολύ περισσότερο θόρυβο απ’ τον ανεμιστήρα και σχετικά υποδεέστερη υποστήριξη. Πρόσθεσε έναν εσωτερικό σκληρό δίσκο 2.5” ή σύνδεσε τον USB εξωτερικό σκληρό δίσκο σου, για να απολαύσεις ταινίες 1080p με κρυστάλλινη εικόνα. Θα παίξει τεράστια γκάμα φορμά και θα συνδεθεί στο δίκτυο σου μέσω Ethernet ή Wi-Fi. Επιπλέον, με μια ειδική εφαρμογή μπορείς να χρησιμοποιήσεις το iPhone σου σαν τηλεχειριστήριο.

Διάθεση: Tradecom, 210-6800375 Τιμή: €139

 

 

Δες φωτογραφίες!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υπολογιστές όλα-σε-ένα PLAYSTATION MOVE: First look! »