Κορυφαίo mesh Wi-Fi με προϊόντα FRITZ!

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 Κατηγορία Master Topics
Και την εγγύηση της AVM.

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη καθημερινότητα, είναι αυτό της αξιόπιστης ασύρματης δικτύωσης στο σπίτι ή στο γραφείο. Κι αν αναρωτιέσαι πού οφείλεται, δεν χρειάζεται να ψάξεις μακριά: σκέψου μόνο το πόσες ασύρματες συσκευές βρίσκονται πλέον ταυτόχρονα συνδεδεμένες στο δίκτυό σου. Ωστόσο, το να δημιουργήσεις ένα σταθερό, αξιόπιστο και ενιαίο mesh Wi-Fi δίκτυο, που να καλύπτει όλους τους χώρους του σπιτιού ή του γραφείου είναι πιο εύκολο απ' ότι φαντάζεσαι!

Το «κλειδί», είναι τα προϊόντα FRITZ! της γερμανικής AVM, μιας εταιρείας που έχει εδώ και καιρό κατακτήσει τις αγορές της κεντρικής Ευρώπης. Οι άνθρωποι της AVM, λοιπόν, γνωρίζουν πως όσο σημαντικό είναι το hardware των δικτυακών μας προϊόντων, άλλο τόσο είναι και το λογισμικό τους. Έτσι, έχουν αναπτύξει το πανίσχυρο και ευφυές FRITZ!OS που βρίσκεται στην «καρδιά» των λύσεων FRITZ!, χαρίζοντάς τους μοναδικές δυνατότητες. Το FRITZ!OS είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη, καθιστώντας τη ρύθμιση του δικτύου πραγματικά απλή -και μέσω συχνών, δωρεάν αναβαθμίσεων, εμπλουτίζει την οικογένεια προϊόντων FRITZ! με νέα χαρακτηριστικά.

Μιας και αναφερόμαστε στα mesh δίκτυα, το FRITZ!OS είναι επίσης υπεύθυνο για τη δημιουργία ενός τέλειου mesh ασύρματου δικτύου με μηδενικό κόπο, καθώς ενσωματώνει όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες. Το FRITZ!OS είναι αρκετά έξυπνο ώστε να διασφαλίζει δυναμικά στις συσκευές το bandwidth που χρειάζονται, ενώ χάρη στο mesh Wi-Fi steering, οι συσκευές συνδέονται αυτόματα στο σημείο πρόσβασης που τους παρέχει την καλύτερη δυνατή σύνδεση χωρίς να γίνεται αντιληπτή η εναλλαγή. Επιπλέον, με το Crossband repeating, επιλέγει αυτόματα τη μπάντα (2.4GHz ή 5GHz) στην οποία πρέπει να συνδεθεί μια συσκευή για να έχει ποιοτικότερη σύνδεση, ενώ η λειτουργία Zero Wait DFS, σαρώνει συνεχώς στο υπόβαθρο τα κανάλια της μπάντας των 5GHz, ώστε σε περίπτωση παρεμβολής να μεταπηδά ακαριαία σε κάποιο ελεύθερο κανάλι. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης.

Πρακτικά, λοιπόν, αν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου, αξιόπιστο, mesh Wi-Fi δίκτυο, δεν έχεις παρά να κάνεις την αρχή επιλέγοντας ένα απ’ τα VDSL/ADSL modem/routers FRITZ!Box που υπάρχουν διαθέσιμα στην ελληνική αγορά. Στη συνέχεια, για να επεκτείνεις το Wi-Fi δίκτυό σου σε όλους τους χώρους του σπιτιού ή του γραφείου, αρκεί να συνδέσεις Wi-Fi repeaters FRITZ! στα κατάλληλα σημεία -και να πατήσεις ένα πλήκτρο. Ναι, είναι τόσο απλό όσο το περιγράφουμε.

FRITZ-App-WLAN-mesh

Ποιοτικό, ενιαίο δίκτυο
Όλες οι συσκευές FRITZ! συνεργάζονται ως μέλη ενός ενιαίου δικτύου και επικοινωνούν μεταξύ τους, βελτιστοποιώντας τη σύνδεση για κάθε συσκευή σου!

FRITZ!App WLAN
Με τη βοήθεια της εφαρμογής FRITZ!App WLAN για Android και iOS, μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή εικόνα της κάλυψης και της ταχύτητας του ασύρματου δικτύου σου, αλλά και να βρεις εύκολα το ιδανικό σημείο για την τοποθέτηση ενός repeater.

Επιλογές για όλους
Πέρα από την εικονιζόμενη ναυαρχίδα FRITZ!Box 7590 (€299), θα βρεις τις ίδιες ασυναγώνιστες mesh δυνατότητες τόσο στο FRITZ!Box 7490 (€199), όσο και στο πιο προσιτό FRITZ!Box 7530 (€159).

Το ταχύτερο mesh Wi-Fi repeater!

FRITZ-Repeater-3000

Το νέο μέλος της οικογένειας FRITZ!, που θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά τις προσεχείς εβδομάδες, είναι και το ταχύτερο mesh Wi-Fi repeater που έχεις δει μέχρι σήμερα. Ο λόγος, για το FRITZ!Repeater 3000. Τι είναι αυτό που το κάνει, όμως, να ξεχωρίζει; Σε αντίθεση με την πλειονότητα των προϊόντων της κατηγορίας, το FRITZ!Repeater 3000 λειτουργεί ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές μπάντες: δύο στα 5GHz και μία στα 2.4GHz. Έτσι, αξιοποιεί τη μια μπάντα στα 5GHz αποκλειστικά για τη σύνδεση με το FRITZ!Box, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ασύρματο δίκτυο στα 5GHz και στα 2.4GHz για τη σύνδεση των συσκευών σου! Επιπλέον, χάρη στην ευφυή τεχνολογία mesh της FRITZ!, ρυθμίζεται κυριολεκτικά με το πάτημα ενός πλήκτρου και διασφαλίζει τις υψηλές ταχύτητες που χρειάζεσαι.

Διάθεση AMY AE, 210-6133000, www.amy.gr