Συνέντευξη: Athens Tech College

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 Κατηγορία Master Topics
Τα πιο δυνατά bachelors και masters στην τεχνολογία!

Η σωστή επιλογή εκπαιδευτικού ιδρύματος μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για μια επιτυχημένη καριέρα. Ωστόσο, είναι γεγονός πως μέχρι πριν λίγα χρόνια, αν κάποιος ήθελε να ακολουθήσει σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας, με εκπαίδευση πάνω στις τεχνολογίες του σήμερα και όχι περασμένων δεκαετιών, η λύση του εξωτερικού ήταν μονόδρομος. Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το Athens Tech College και το i-TECH4u είχε την χαρά να συνομιλήσει με τον κ. Χάρη Δασκαλάκη, Διευθυντή του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα Κολεγίου.

Κ. Δασκαλάκη, σας καλωσορίζουμε στο i-TECH4u. Athens Tech College, λοιπόν. Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα προσανατολισμένο σε σπουδές πληροφορικής και τεχνολογίας. Μια πρωτιά για τον χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα;
Ακριβώς, το Athens Tech είναι το πρώτο Κολέγιο Τεχνολογίας και Πληροφορικής που έχει δημιουργηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Ένα Κολέγιο που συνδυάζει αποτελεσματικά την έρευνα και την επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς στην εποχή της καινοτομίας και του περιβάλλοντος των startups.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί πως υπάρχουν αρκετά Κολέγια που προσφέρουν προγράμματα σπουδών πληροφορικής. Γιατί να επιλέξει το Ath/Tech; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα;
To Ath/Tech έχει πραγματικά το καλύτερο πτυχίο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με διαφορά, στον χώρο του Computer Science και του Software Engineering. Προσφέρει πτυχίο του University of Sheffield, που είναι ένα απ' τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, συνεπώς αποτελεί για τον κάτοχό του «διαβατήριο» για να εργαστεί ή και να συνεχίσει τις σπουδές του οπουδήποτε στον κόσμο. Ταυτόχρονα, το Ath/Tech ξεχωρίζει για το πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό του προσωπικό, κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με μια επίσκεψη στο επίσημο website (www.athtech.gr). Η ακαδημαϊκή ομάδα αποτελείται από μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του The University of Sheffield International Faculty CITY College, του ΑΙΤ και του Ath/Tech. Επιπροσθέτως, το Ath/Tech υποστηρίζεται από 50 εταιρείες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.

Συνεπώς, τίτλοι σπουδών με διεθνή αναγνώριση και υποστήριξη από έναν πολύ μεγάλο αριθμό εταιρειών πληροφορικής. Το τελευταίο μεταφράζεται και σε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση;
Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε πως όλοι οι φοιτητές, χωρίς καμία δόση υπερβολής, που φοιτούν στο Ath/Tech, παράλληλα εργάζονται. Κατά τη διάρκεια των σπουδών πραγματοποιούνται internships, ενώ μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, οι φοιτητές προσλαμβάνονται στις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής στην Ελλάδα. Συνήθως όλα τα Κολέγια δηλώνουν ότι οι φοιτητές τους βρίσκουν εργασία, όμως εμείς είμαστε πραγματικά υπερήφανοι, καθώς η απορρόφηση των φοιτητών μας είναι πλήρης!

Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις των Bachelors και Masters του Ath/Tech;
Στο Athens Tech College μπορεί κανείς να σπουδάσει Computer Science, που οδηγεί στην απόκτηση BSc in Computer Science, ενώ υπάρχουν και δύο πολύ σημαντικά μεταπτυχιακά προγράμματα. Το Master's in Advance Software Engineering, με κατευθύνσεις Data Analytics και Mobile Applications, καθώς και το Tech MBA, που συνδυάζει την τεχνολογία με την διοίκηση επιχειρήσεων.

Υπάρχουν βέβαια και πολύ ενδιαφέροντα προγράμματα μετεκπαίδευσης...
Πολύ σωστά. Το Athens Tech έχει αποκλειστική συνεργασία με την Code.Hub. H Code.Hub ουσιαστικά είναι ένα placement office, που εκπαιδεύει developers σε εξειδικευμένες γλώσσες προγραμματισμού και, στη συνέχεια, τους τοποθετεί σε πάνω από 250 εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται. Αυτά τα προγράμματα εκμάθησης κώδικα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε επαγγελματία επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του με τις πιο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού, όμως εδώ πρέπει να σημειώσουμε κάτι πολύ σημαντικό: οι φοιτητές του Ath/Tech διδάσκονται τις ίδιες γλώσσες παράλληλα, χωρίς πρόσθετο κόστος, στο πλαίσιο των σπουδών τους! Συνεπώς οι φοιτητές του Ath/Tech και μπορούν να πάρουν αυτή την εξειδικευμένη γνώση και έχουν στη διάθεσή τους ένα επιπλέον «career office» που τους στέλνει σε εταιρείες.

Ρίχνοντας μια ματιά στα προγράμματα σπουδών πληροφορικής διαφόρων Κολεγίων και δημόσιων Πανεπιστημίων, τα περισσότερα μοιάζουν παρωχημένα, μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς. Τα προγράμματα σπουδών του Ath/Tech εξελίσσονται μαζί της;
Ακριβώς επειδή η τεχνολογία είναι δυναμική και αλλάζει, τα προγράμματα του Ath/Tech επικαιροποιούνται κάθε χρόνο από το University of Sheffield. Σε συνδυασμό με τα μαθήματα για τις τελευταίες γλώσσες προγραμματισμού που χρειάζεται η αγορά, χάρη στην αποκλειστική μας συνεργασία με την Code.Hub που αναφέραμε νωρίτερα, οι φοιτητές μας έχουν πραγματικά όλα τα εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα.

Κλείνοντας, μιας και το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας δεν παρέχει στα παιδιά αρκετά ερεθίσματα για τον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, υπάρχουν κάποιες πρωτοβουλίες του Ath/Tech που κινούνται σ' αυτή την κατεύθυνση;
Γι' αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε το Tech Summer Camp. Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό τετραήμερο τεχνολογικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 14 - 17 ετών και συνδυάζει την εισαγωγή στον χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής, με λίγες δόσεις προγραμματισμού.

ath-tech-college

FAST FACTS
• Το Ath/Tech είναι το 1ο Κολέγιο Τεχνολογίας στην Ελλάδα.
• Παρέχει τίτλους σπουδών από το University of Sheffield, ενός από τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας.
• Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
• Όλοι οι φοιτητές του Ath/Tech εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.
• Η απορρόφηση των φοιτητών στην αγορά εργασίας είναι, κυριολεκτικά, πλήρης.
• Τα προγράμματα σπουδών συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Tech College στο www.athtech.gr και τηλεφωνικά στο 210-8088008 & 9.