Router της χρονιάς το AVM FRITZ!Box 7590

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία Master Topics
Στα European Hardware Awards 2019

Άλλη μια σημαντική διάκριση κατέκτησε το κορυφαίο modem/router της AVM. Το FRITZ!Box 7590, που έχουμε κι εμείς ξεχωρίσει στις δοκιμές μας, αναδείχθηκε το καλύτερο προϊόν του 2019 στην κατηγορία των router! Πάνω από εκατό συντάκτες, από ένα σύνολο εννέα μεγάλων ευρωπαϊκών ειδικών μέσω ενημέρωσης (σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο), ψήφισαν το AVM FRITZ!Box ως το καλύτερο router αυτής της χρονιάς. Το FRITZ!Box 7590 διατίθεται μάλιστα στην ελληνική αγορά στη νέα, χαμηλότερη τιμή των €249.

Όπως θα έχεις διαπιστώσει στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες συσκευές modem / routers και σίγουρα οι περισσότερες εξ’ αυτών κάνουν συνήθως απλώς τη δουλειά τους. Παρόλα αυτά, υπάρχει και μια ειδική κατηγορία routers που κάνει πολλά παραπάνω από μια συμβατική διαχείριση της σύνδεσης σου. Εάν λοιπόν αναζητάς ένα premium high-end router που θα σου δώσει μοναδικό έλεγχο και πρόσθετες τεχνολογικές δυνατότητες που πριν δεν μπορούσες ούτε καν να διανοηθείς, τότε σας προ(σ)καλούμε να γνωρίσετε καλύτερα την AVM και τα μοναδικά router της…

Τα modem / routers της AVM εκτός του ότι αποτελούνται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι αφορά τα hardware μέρη τους, ενσωματώνουν το πανίσχυρο FRITZ!OS, ένα πλήρως αυτόνομο λειτουργικό σύστημα που δέχεται συνεχείς αναβαθμίσεις και βελτιώσεις, το οποίο σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο και εξελιγμένες δυνατότητες που πολύ δύσκολα θα συναντήσεις σε αντίστοιχο προϊόν! Φυσικά, δεν χρειάζεται να είσαι «tech guru» και expert στην τεχνολογία και στα δίκτυα για να ξεκλειδώσεις πλήρως τη δυναμική του OS που επινόησε το R&D team της AVM και αποτελεί «σήμα κατατεθέν» όλων των προϊόντων της. Το εν λόγω λειτουργικό είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει εκπληκτική ευκολία χρήσης, μέσω ενός άκρως φιλικού user interface που σχεδιάστηκε με γνώμονα τον αρχάριο χρήστη…

AVM-FRITZOS-Devices

Αξιόπιστο ασύρματο δίκτυο
To FRITZ!Box χρησιμοποιεί ταυτόχρονα τα δίκτυα των 5GHz και 2.4GHz για μέγιστη ευελιξία. Χάρη στο Multi-User MIMO όλες οι ασύρματες συσκευές σου θα απολαμβάνουν κορυφαίες ταχύτητες σύνδεσης.

Ενισχυμένη ασφάλεια
Για την AVM, η προστασία της επικοινωνίας σου είναι ένα ζήτημα εξαιρετικής σημασίας, γι’ αυτό και η εταιρεία πραγματοποιεί δοκιμές και εξελίσσει το λογισμικό των προϊόντων της.

Με τη δύναμη του FRITZ!OS
Όσο σημαντικό είναι το hardware των δικτυακών μας προϊόντων, άλλο τόσο είναι και το λογισμικό τους. Έτσι, η AVM έχει αναπτύξει το πανίσχυρο και ευφυές FRITZ!OS που βρίσκεται στην «καρδιά» των λύσεων FRITZ!, χαρίζοντάς τους μοναδικές δυνατότητες. Είναι εξαιρετικά φιλικό προς τον χρήστη, καθιστώντας τη ρύθμιση του δικτύου πραγματικά απλή.

Ζήσε το Managed Mesh Wi-Fi της AVM
Μερικές φορές, ένα απλό Wi-Fi δίκτυο δεν είναι αρκετό για να καλύψει ολόκληρο το σπίτι ή το γραφείο σου: το σήμα μπορεί να είναι ασθενές και οι συσκευές να υποφέρουν από αποσυνδέσεις σε κάποια δωμάτια. Με την τεχνολογία Mesh, πρόσθετες συσκευές δημιουργούν επιπλέον ασύρματα δίκτυα, τα οποία συνδυάζονται σε ένα ενιαίο πλεγματικό (meshed) δίκτυο, που μοιράζεται το ίδιο όνομα και τον ίδιο κωδικό σε όλο το σπίτι ή το γραφείο.

AVM-Mesh-WiFi

To FRITZ!Box 7590 μπορεί να γίνει ο κορμός του Mesh Wi-Fi δικτύου σου, με μηδενικό κόπο. Για να επεκτείνεις το Wi-Fi δίκτυό σου σε όλους τους χώρους του σπιτιού ή του γραφείου, αρκεί να συνδέσεις Wi-Fi repeaters FRITZ! στα κατάλληλα σημεία και να πατήσεις ένα πλήκτρο. Επιπλέον, με το FRITZ!OS έχεις πλήρη εικόνα του Mesh δικτύου, για να γνωρίζεις ποιες FRITZ! συσκευές είναι ενεργές, καθώς και ποιες συσκευές (smartphones, τηλεοράσεις, υπολογιστές κλπ.) βρίσκονται συνδεδεμένες σε αυτές. Μπορείς επίσης μέσω του FRITZ!OS να δημιουργήσεις ένα ξεχωριστό Mesh Wi-Fi δίκτυο για επισκέπτες με ένα κλικ, να ρυθμίσεις το Wi-Fi να κλείνει αυτόματα τη νύχτα και να εκμεταλλευτείς τα εύχρηστα εργαλεία γονικού ελέγχου για την ασφάλεια των παιδιών της οικογένειας.