Με αναλογία 18:9 η νέα οθόνη του LG G6

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017 Κατηγορία Technology News
Στις 5,7 ίντσες.

Μια νέα οθόνη ανακοίνωσε η LG Display και είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για την οθόνη που θα ενσωματώνει το νέο LG G6, που αναμένεται να ανακοινωθεί στο πλαίσιο του Mobile World Congress της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στόχος της εταιρείας είναι να λανσάρει το LG G6 στην αγορά νωρίτερα από το πολυαναμενόμενο Galaxy S8, μιας και το G5 παρά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του, δεν κατάφερε να κερδίσει τους καταναλωτές -κατά την άποψή μας λόγω λάθος marketing που εστίασε στα αδιάφορα αξεσουάρ "Friends" και στον modular σχεδιασμό.

Στα της οθόνης τώρα, πρόκειται για ένα πάνελ με διαγώνιο 5,7 ίντσες, με αναλογία 18:9 (ή 2:1) και ανάλυση QHD+, δηλαδή 2880x1440 pixels. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η οθόνη της συσκευής θα είναι ελαφρώς πιο μακρόστενη απ' το συνηθισμένο και, σύμφωνα με την εταιρεία, θα προσφέρει πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης.

Η νέα αυτή οθόνη είναι λεπτότερη και ελαφρύτερη, με πάχος μικρότερο από 1 χιλιοστό. Επιπλέον, το πλαίσιο στην πάνω πλευρά της οθόνης είναι 20% μικρότερο και 10% μικρότερο στη δεξιά και την αριστερή της πλευρά. Η LG ισχυρίζεται επίσης πως προσφέρει 10% καλύτερη ορατότητα σε εξωτερικούς χώρους και παρά τα κορυφαία χαρακτηριστικά της, καταναλώνει 30% λιγότερη ενέργεια.

Δε μένει, λοιπόν, παρά να δούμε την υλοποίησή της στην παρουσίαση του LG G6, κοντά στα τέλη Φεβρουαρίου.