Το νέο iPad 9.7 ιντσών είναι το φθηνότερο ever

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 Κατηγορία Technology News
Αντικαθιστά το iPad Air 2.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Apple απλοποίησε την κατηγορία των tablets της. Με το νέο iPad (σκέτο), το iPad Air 2 μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και η εταιρεία διαθέτει προς πώληση πλέον τρία διακριτά προϊόντα. Το ισχυρό iPad Pro σε δύο διαστάσεις, το νέο iPad που αποτελεί τη mainstream και πιο προσιτή πρόταση, καθώς και το μικρό iPad mini 4, σε μια και μοναδική έκδοση με αποθηκευτικό χώρο 128GB (με ή χωρίς 4G LTE συνδεσιμότητα).

Εμφανισιακά, το νέο iPad είναι σχεδόν ίδιο με το Air 2, κάτι που μεταφράζεται σε καλοφτιαγμένο μεταλλικό σώμα. Το πάχος του, βέβαια, είναι μεγαλύτερο στα 7,5 χιλιοστά και ζυγίζει 469 γραμμάρια στη Wi-Fi έκδοση και 478 γραμμάρια στην έκδοση Wi-Fi + Cellular.

New-iPad

Στο εσωτερικό του, ωστόσο, έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες σημαντικές αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, το SoC που δίνει «ζωή» στο νέο iPad είναι πλέον το ισχυρότερο A9 (να σημειώσουμε ότι τα τελευταία iPhone ενσωματώνουν το A10, συνεπώς είμαστε μια γενιά πίσω). Επιπλέον, ο αποθηκευτικός χώρος είναι είτε 32GB είτε 128GB και διαθέτει κάμερα 8 megapixel στην πίσω πλευρά και 1.2 megapixel στην πρόσοψη.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα (στις 24 Μαρτίου) στις Η.Π.Α. σε τρία χρώματα (silver, space gray και gold) και το πιθανότερο είναι πως δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του και στην ελληνική αγορά. Η τιμή του στις Η.Π.Α. ξεκινά από τα $329 για την Wi-Fi 32GΒ έκδοση και από τα $459 για την Wi-Fi + Cellular 32GB έκδοση.

new-ipad-colors

Αν υπάρχει ένα μειονέκτημα σε σύγκριση με τα υπόλοιπα iPad, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στη σύγκριση των μοντέλων στο site της Apple κάνοντας κλικ εδώ, είναι πως η οθόνη της συσκευής δεν είναι fully laminated και πως δεν θα διαθέτει αντιανακλαστική επίστρωση. Για τους περισσότερους, βέβαια, με δεδομένη την χαμηλότερη τιμή, δεν θα είναι deal-breaker.