Ανανεωμένος ο Πίνακας Ελέγχου της Google

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 Κατηγορία Technology News
Για αποτελεσματικότερη προστασία της ιδιωτικότητας.

Το 2016, παραπάνω από 4.000 χρήστες σε περισσότερες από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε έρευνα της Google σχετικά με το πώς αντιλαμβάνονται το απόρρητο και την ασφάλεια. Αυτού του είδους οι απαντήσεις βοηθούν την Google να σχεδιάσει προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες σας, όπως για παράδειγμα ο νέος Πίνακας Ελέγχου.

Ο Πίνακας Ελέγχου είναι ένας από τους σημαντικότερους ιστότοπους που επισκέπτονται οι χρήστες, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τα προϊόντα της Google που χρησιμοποιούν αλλά και για τα δεδομένα που συνδέονται με αυτά. Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα είναι διαθέσιμος και ανανεωμένος σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως. Επίσης, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες βασίζονται στις τάσεις που εμφανίζονται από τη χρήση των υπαρχόντων εργαλείων και των στοιχείων ελέγχου του απορρήτου.

Κάνοντας ευκολότερη τη χρήση του Πίνακα Ελέγχου της Google
Ο Πίνακας Ελέγχου της Google παρουσιάστηκε το 2009 με σκοπό να παρέχει μία συνολική εικόνα των προϊόντων της Google: όλα σε ένα σημείο. Έτσι μπορούσε κάποιος να ανατρέξει στις δραστηριότητες του περασμένου μήνα, να δει πόσα emails, έγγραφα και φωτογραφίες έχει και να λάβει απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις του Gmail. Ο Πίνακας Ελέγχου επίσης παρείχε γρήγορη πρόσβαση στην επιλογή ρυθμίσεων διαφορετικών προϊόντων και σχετικών άρθρων στο Κέντρο Βοήθειας.

Καθώς όμως η Google δημιούργησε νέα εργαλεία όπως «Ο Λογαριασμός μου» και «Η δραστηριότητά μου», έγινε σαφές ότι χρειαζόταν καλύτερη ενσωμάτωση του Πίνακα Ελέγχου στις υπόλοιπες ρυθμίσεις του ελέγχου απορρήτου. Θα πρέπει να είναι πάντα εύκολο για τους χρήστες να λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για τα δεδομένα τους και η Google, μπορεί να βοηθήσει.

Ο Πίνακας Ελέγχου επανασχεδιάστηκε από το μηδέν. Η πιο σημαντική αλλαγή ήταν να βελτιωθεί η ευχρηστία στις οθόνες αφής, ώστε να είναι σίγουρο ότι ο Πίνακας Ελέγχου λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά σε όλες τις συσκευές. Επιπλέον, η εταιρεία εργάστηκε ώστε να καταστεί πιο εύκολο για εσάς να βλέπετε το σύνολο των Google προϊόντων που χρησιμοποιείτε και των δεδομένων σας σε κάθε ένα από αυτά. Ακόμη, η Google έκανε τη διαδικασία λήψης δεδομένων πολύ ευκολότερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση της Google να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών, επισκεφθείτε τη σελίδα privacy.google.com.