Η SAP φέρνει τις ψηφιακές δεξιότητες στα Ανοιχτά Σχολεία

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 Κατηγορία Technology News
Tου δήμου Αθηναίων.

H SAP, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Social Hackers Academy και το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership, ολοκλήρωσε το πρώτο εργαστήριο Wordpress Open Workshop (WoW). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της SAP όπου οι πολίτες που επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα πληροφορικής και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, όπως η δημιουργία ιστοσελίδων και ο προγραμματισμός. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων.

«Η πρόσβαση όλων των πολιτών στις νέες τεχνολογίες αποτελεί βασικό στόχο του οδικού χάρτη του δήμου Αθηναίων για την Ψηφιακή Αθήνα. Η «έξυπνη πόλη» του μέλλοντος δεν συνδέεται μόνο με εντυπωσιακές τεχνολογικές εφαρμογές, αλλά προσφέρει και ίσες ευκαιρίες για όλους στην αξιοποίηση των νέων εργαλείων. Ευχαριστούμε πολύ τη SAP για την υλοποίηση αυτής της δράσης στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, καθώς και για τη συμμετοχή της στο Ψηφιακό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία της SAP και των Social Hackers Academy. Είναι ένα πρόγραμμα 50 ωρών, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν από μηδενικό στάδιο και χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού, και μέχρι την ολοκλήρωσή του να έχουν όλες τις γνώσεις για να κατασκευάζουν ιστοσελίδες μέσω της πλατφόρμας wordpress.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Hellas κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας αναφέρει: «Η ποιοτική εκπαίδευση είναι το θεμέλιο για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έγινε πεποίθηση όλων η αναγκαιότητα τόσο για τη δια βίου μάθηση όσο και για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων. Είναι καθήκον όλων μας να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο, κάθε προσπάθεια που διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους, για ένα καλύτερο μέλλον».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP, η οποία εναρμονίζεται με τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζει την ισότητα και την ποιοτική εκπαίδευση για όλους.