Online Banking Award για τη λύση ESET Internet Security

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 Κατηγορία Technology News
Από την MRG Effitas.

Η ESET ανακοίνωσε ότι η λύση ESET Internet Security απέσπασε το φετινό βραβείο Online Banking Award της MRG Effitas. Το συγκεκριμένο βραβείο, που θεωρείται de facto πρότυπο της βιομηχανίας, απονέμεται στις πιο αξιόπιστες λύσεις ενάντια στις απειλές του χρηματοπιστωτικού τομέα, αφού έχει προηγηθεί αξιολόγηση της ικανότητας τους να προστατεύουν τις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

Η ασφαλής διεκπεραίωση online χρηματοπιστωτικών συναλλαγών αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για χρήστες και επιχειρήσεις, καθώς, όσο αυξάνεται η χρήση υπηρεσιών online banking και e-commerce, τόσο αυξάνουν και οι αντίστοιχες απειλές. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, πελάτες τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχασαν 500 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας από απατεώνες του κυβερνοχώρου.

Η MRG-Effitas αξιολόγησε με δοκιμές μία σειρά λύσεων ασφάλειας για χρηματοοικονομικές συναλλαγές, αποστέλλοντας τους ένα καταιγισμό in-the-wild κακόβουλου λογισμικού και botnet μέσα σε διάστημα τεσσάρων τριμήνων. Οι δοκιμές που αναπαρήγαγαν πραγματικές συνθήκες, εξετάζοντας κατά πόσο τα ασφαλή προγράμματα περιήγησης μπορούσαν να προστατεύσουν ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές και ηλεκτρονικές αγορές σε έναν υπολογιστή που έχει προσβληθεί από ενεργό malware. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν τα ασφαλή προγράμματα περιήγησης να μπορούν να εμποδίζουν το κακόβουλο λογισμικό από το να κλέβει δεδομένα πιστωτικών καρτών ή να τροποποιεί τυχόν ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές.

Στο πλαίσιο των δοκιμών, η MRG-Effitas ανέλυσε το ESET Internet Security - μια προηγμένη λύση που παρέχει ολοκληρωμένη προστασία στους καθημερινούς χρήστες του διαδικτύου. Η λύση διαθέτει πλήθος λειτουργιών, όπως εξαιρετικά εξελιγμένη προστασία τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει και ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν online πληρωμές με ασφάλεια, προστατεύοντας τους αυτόματα όταν χρησιμοποιούν Internet banking ή πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων στο διαδίκτυο. Το λογισμικό κρυπτογραφεί επίσης την επικοινωνία μεταξύ του πληκτρολογίου και του προγράμματος περιήγησης για ακόμη πιο ασφαλείς συναλλαγές, προστατεύοντας παράλληλα από keyloggers, μία τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και καταγραφή της πληκτρολόγησης σε έναν υπολογιστή. Μετά από τις δοκιμές της MRG-Effitas, η ESET απέσπασε μία από τις κορυφαίες διακρίσεις.

«Είμαστε υπερήφανοι που η λύση ESET Internet Security αναγνωρίστηκε για τα χαρακτηριστικά και το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρει στους χρήστες που πραγματοποιούν online τραπεζικές συναλλαγές και πληρωμές, ή ακόμη χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο Elod Kironsky, Head of Core Technology Development στην ESET. «Η λύση συγκεντρώνει μία σειρά απόλυτα σύγχρονων λειτουργιών, όπως η προστασία από keylogger και clipboard, γεγονός που αποδεικνύει τη σταθερή μας προσπάθεια να δημιουργούμε πρακτικά εργαλεία για καθημερινή χρήση, παράλληλα με την βασική προστασία που προσφέρουμε στους χρήστες», πρόσθεσε ο Kironsky.

Η τεχνολογία των λύσεων ασφάλειας της ESET υποστηρίζεται από την εμπειρία των ερευνητικών ομάδων της σε όλο τον κόσμο, οι οποίες παρακολουθούν ενεργά τραπεζικές και άλλες οικονομικές απειλές. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενημέρωσης αναφορικά με τις πρόσφατες απειλές και τις διάφορες εκδοχές τους, και είναι σε θέση να αναπτύξει το καλύτερο λογισμικό για την προστασία των χρηστών. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ανακάλυψη ενός συνόλου πλαστών τραπεζικών εφαρμογών που ανέβηκαν στο επίσημο κατάστημα Google Play τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2018. Αυτές οι εφαρμογές απευθύνονταν σε πελάτες τριών ινδικών τραπεζών, ισχυριζόμενες ότι αυξάνουν το όριο πιστωτικών καρτών. Στην πραγματικότητα, «ψάρευαν» τα στοιχεία της κάρτας και τα διαπιστευτήρια του internet banking χρησιμοποιώντας πλαστές φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων, και στη συνέχεια διέρρεαν online τα δεδομένα που είχαν κλαπεί από τα θύματα. Μόλις ειδοποιήθηκε σχετικά από την ESET, η Google κατέβασε τις ψεύτικες εφαρμογές από το κατάστημά της.

Η ESET προσπαθεί να προστατεύει τους χρήστες στο μέγιστο δυνατό βαθμό και, με τη συνεχή και υψηλής ποιότητας έρευνα και τεχνογνωσία, προσφέρει προϊόντα που τους προστατεύουν από τις πιο επικίνδυνες απειλές. Καθώς οι απειλές που στοχεύουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα καθίστανται όλο και πιο πολύπλοκες, αναγνωρίσεις όπως το βραβείο Online Banking της MRG Effitas, αποδεικνύουν την ποιότητα των λύσεων της ESET στον εξαιρετικά απαιτητικό τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Μάθετε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την προστασία που προσφέρει στους χρήστες το ESET Internet Security.