Φωτογραφία φυσικού τοπίου με την Canon και τον Χρήστο Βλάχο

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 Κατηγορία Technology News
Μια φωτοβόλτα στον Εθνικό Κήπο παρέα με την Powershot SX70 HS.

Όταν η Canon μας προσκάλεσε σε μια φωτοβόλτα στον Εθνικό Κήπο είναι γεγονός πως αναρωτηθήκαμε αν θα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να φωτογραφήσουμε, ένα ανοιξιάτικο πρωινό Παρασκευής. Τελικά, με τη βοήθεια του εξαίρετου φωτογράφου άγριας φύσης, Χρήστου Βλάχου, αλλά και τη δύναμη της Canon PowerShot SX70 HS που είχαμε στα χέρια μας για μια δοκιμή στην πράξη, ανακαλύψαμε ή καλύτερα, θυμηθήκαμε, πως στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος!

Μιας και μας είναι αδύνατο να μη σταθούμε σε κάποια βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, η νέα Canon PowerShot SX70 HS διαθέτει σταθερό φακό με οπτικό zoom 65x, DSLR σχεδιασμό και πραγματική φορητότητα. Κοινώς, προσφέρει τεχνολογία αιχμής τόσο για υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες όσο και για 4K Ultra HD video. Πρόκειται για μια άψογη «all-in-one» φωτογραφική μηχανή, ικανή να διαχειριστεί όλους τους τύπους περιστάσεων λήψης, χωρίς ο χρήστης, να χρειάζεται να έχει μαζί του πολλαπλούς φακούς.
canon-powershot-sx70-hs
Το 65x οπτικό zoom της PowerShot SX70 HS εκτείνεται σε μια εντυπωσιακή εστιακή απόσταση 2730mm και μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσω του συστήματος Canon ZoomPlus -γεγονός που καθιστά τη μηχανή ιδανική για τη λήψη θεμάτων που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση, όπως στην περίπτωσή μας, τα πτηνά που ζουν στον Εθνικό Κήπο. Με την PowerShot SX70 HS μπορείς να τραβήξεις τέλεια πορτρέτα των αγαπημένων σου προσώπων, αλλά και να έρθεις όσο κοντά χρειάζεται στη δράση, όταν πρέπει. Είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με προτεινόμενη τιμή λιανικής στα €589.

Δοκιμάζοντας, λοιπόν, την Canon PowerShot SX70 HS με την πολύτιμη καθοδήγηση του Χρήστου Βλάχου, μάθαμε, εκτός από το να ανακαλύπτουμε μοναδικές ευκαιρίες για εξαιρετικές φωτογραφικές λήψεις, αρκετούς τρόπους ώστε να τις κάνουμε ακόμα πιο επαγγελματικές και μοναδικές.

Ρίξε μια ματιά σε κάποιες από τις λήψεις και στη συνέχεια, διάβασε μερικά σούπερ χρήσιμα tips για την φωτογράφηση πτηνών, από τον Χρήστο Βλάχο.

Canon-Photovolta-5

Canon-Photovolta-2

Canon-Photovolta-4

Canon-Photovolta-3

5 συμβουλές για τέλειες λήψεις από τον επαγγελματία φωτογράφο Canon αγρίας φύσης, Χρήστο Βλάχο

1. Ρύθμιση της κάμερας: Το πρώτο και πλέον σημαντικό στη φωτογράφιση πτηνών είναι η επιλογή των κατάλληλων ρυθμίσεων της φωτογραφικής σας μηχανής. Φροντίστε προτού ξεκινήσετε να έχετε ρυθμίσει την κάμερά σας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν.

2. Προσέγγιση θέματος
: Προσεγγίστε το θέμα σας διακριτικά, ώστε να μην το χάσετε. Ειδικά στην φωτογράφηση πτηνών, η σωστή και προσεκτική προσέγγιση είναι εξαιρετικά σημαντική, ώστε να μην τα τρομάξετε και πετάξουν μακριά. Σε γενικές γραμμές καλό θα ήταν να μην βρίσκεστε δίπλα τους. Δεν χρειάζεται άλλωστε, καθώς με τις σημερινές κάμερες, όπως η PowerShot SX70 HS, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια λήψη από αρκετά μεγάλη απόσταση χωρίς να ενοχλήσετε το "θέμα" σας. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε και το crop, το οποίο σε αυτές τις φωτογραφήσεις είναι εξαιρετικά χρηστικό.

3. Θέση κάμερας
: Για το καλύτερο αποτέλεσμα της λήψης σας, φροντίστε ο φακός σας να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πτηνό που φωτογραφίζετε.

4. Background
: Ιδιαίτερα σημαντική για μια καλή λήψη είναι και η επιλογή του φόντου. Εξασφαλίστε λοιπόν ότι το background σας είναι «ήσυχο» ή τουλάχιστον όσο λιγότερο θορυβώδες γίνεται. Για παράδειγμα ένα διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο θα έμπαινε στο κάδρο σας, θα μπορούσε να σας καταστρέψει μια πολύ καλή λήψη.

5. H θέση του ήλιου: Κατά τη φωτογράφηση του θέματος σας έχετε δύο επιλογές: είτε να κάνετε την λήψη σας έχοντας τον τον ήλιο κόντρα, ή πίσω σας. Παρόλο που να τον έχετε κόντρα είναι τεχνικά πιο δύσκολο, το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα πιο ατμοσφαιρικό και εντυπωσιακό, γιαυτό και αξίζει να το προσπαθήσετε.