Πρωτοπορεί στον τομέα της καινοτομίας η Huawei

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 Κατηγορία Technology News
Για έναν πλήρως συνδεδεμένο, έξυπνο κόσμο.

Η Huawei διοργάνωσε το 16ο Ετήσιο Global Analyst Summit στη Shenzhen της Κίνας. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν «Building a Fully Connected, Intelligent World». Σε αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 680 οικονομικοί αναλυτές και αναλυτές του κλάδου της βιομηχανίας, εξέχοντες διαμορφωτές της Κοινής Γνώμης, εκπρόσωποι Τύπου από ένα μεγάλο εύρος τομέων, όπως τηλεπικοινωνίες, Internet, και χρηματοοικονομικά ιδρύματα και αντάλλαξαν απόψεις για το πως θα δημιουργήσουν ένα Πλήρως Συνδεδεμένο Έξυπνο Κόσμο μέσω της συνεχούς καινοτομίας.

Ο κ. Ken Hu, Deputy Chairman της Huawei, παρουσίασε στους παρισταμένους τις θέσεις της εταιρίας για τις τάσεις της βιομηχανίας αναφέροντας: «Ο έξυπνος κόσμος είναι ήδη εδώ. Μπορούμε να τον αγγίξουμε. Ο τομέας του ICT αντιμετωπίζει πρωτοφανείς ευκαιρίες ανάπτυξης». Ο κ. Hu επίσης ανέφερε ότι το 5G αναπτύσσεται ταχύτερα του αναμενομένου, και η ανάπτυξη συσκευών 5G προσεγγίζει ή και ταυτίζεται με την ανάλογη ανάπτυξη των 5G δικτύων για πρώτη φορά στην ιστορία. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Huawei, τo 2025 θα υπάρχουν 2,8 δις χρήστες 5G παγκοσμίως. Για την υποστήριξη τέτοιων αριθμών χρηστών, η Huawei στοχεύει να αναπτύξει απλά, πανίσχυρα και έξυπνα δίκτυα ώστε να δημιουργεί συνεχώς αξία στους πελάτες της.

Η ευρύτατη πλέον στροφή στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Iintelligence, AI) επιταχύνει και τη χρήση του cloud στις επιχειρήσεις. Δεδομένης της πολύ σημαντικής θέσης της Huawei στην αγορά, ο κ. Hu εξήγησε ότι ο ανταγωνισμός στο cloud, στην πραγματικότητα είναι πλέον ανταγωνισμός στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ). Ο κ. Ηu πρόσθεσε: «Με τις στρατηγικές μας επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι θα ηγηθούμε της κούρσας στο τομέα του new cloud».

Η ψηφιακή εμπειρία του καταναλωτή είναι πολυκερματισμένη καθώς όλο και περισσότερες συσκευές και εφαρμογές είναι διαθέσιμες. Η Huawei έχει ήδη κάνει τα βήματα εκείνα που θα προσφέρουν στους καταναλωτές την ευφυή και αδιάκοπη ψηφιακή εμπειρία που επιζητούν σε κάθε περίπτωση. Όλες αυτές οι υπηρεσίες, ανέφερε ο κ. Hu, επιτρέπουν την ευρεία έρευνα στον τομέα των υπηρεσιών.

Ο κ. Hu επισήμανε ότι η Huawei θα συνεχίσει να επιδιώκει να καινοτομεί, και θα συνεχίσει να επενδύει όχι μόνο για το παρόν, αλλά ακόμη περισσότερο, για το μέλλον. Ανάφερε επίσης ότι η εταιρία δεν επιδιώκει μόνο την εμπορική επιτυχία, αλλά σκοπεύει να ηγηθεί της βιομηχανικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου. Ο τελικός στόχος της Huawei είναι να φέρει όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα ενός πλήρως συνδεδεμένου ευφυούς κόσμου σε περισσότερους ανθρώπους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο κ. William Xu, Director of the Board και President του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας της Huawei, ανακοίνωσε ότι η εταιρία είναι έτοιμη να εισέλθει στην εποχή του "Innovation 2.0".