Ανακοινώθηκαν οι νικητές του Διαγωνισμού «Win-A-Robot»

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 Κατηγορία Technology News
Μια πρωτοβουλία της Epson.

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του πρώτου διαγωνισμού «Win-A-Robot» της Epson, για τις αγορές EMEAR, οι οποίοι παρουσίασαν όλες τις πιθανές, καινοτόμες χρήσεις της ρομποτικής και των τεχνολογιών αυτοματισμού σε διαφορετικούς τομείς, στην Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αγγλία.

«Η ρομποτική και η αυτοματοποίηση θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της ανάπτυξης και του ανταγωνισμού των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στο μέλλον» δήλωσε ο κος Volker Spanier, Διευθυντής Ρομποτικής της Epson Europe, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των νικητών του διαγωνισμού.

«Είναι πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι σύγχρονοι σπουδαστές είναι ενθουσιασμένοι, αλλά και κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αναλάβουν αυτή την πρόκληση. Η Epson επιδιώκει να συνεργαστεί με τους ταλαντούχους του μέλλοντος, για να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και το έργο τους προς την κατεύθυνση αυτή. Πιστεύουμε ότι αυτή η ανακοίνωση είναι μόνο η αρχή για εποικοδομητικές, μακροπρόθεσμες σχέσεις με τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια».

Οι έξι νικητές του διαγωνισμού Win-A-Robot 2018:

Πανεπιστήμιο Pecs, Ουγγαρία, με το έργο «Ρομποτικός Έλεγχος με Γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητα»
Heinz-Nixdorf-Berufskolleg, Γερμανία, με το έργο «Προσομοίωση Ηλεκτρονικού Εμπορίου με τη χρήση του Παραδείγματος ενός Εργοστασίου Φυτικού Γεμίσματος Καραμέλας»
Ινστιτούτο Τεχνολογίας Tallaght, Ιρλανδία, με το έργο «Ρομποτική, Παραγωγή Τροφίμων και Συγκομιδή»
Πανεπιστήμιο του Plymouth, Ηνωμένο Βασίλειο, με το έργο «Αυτο-προσαρμόσιμου Ρομπότ Υποβοηθούμενης Κατασκευής σε Ευφυή, Βιώσιμα, Ενεργά Κύτταρα»
Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, Ιταλία, με το έργο "ChocoBot - Ενεργειακά Προσαρμοσμένη Διακόσμηση για εορταστικές τούρτες και Άμεση Κατασκευή Πρωτότυπων Σκευασμάτων Σοκολάτας"
Πανεπιστήμιο της Παβίας, Ιταλία, με το έργο «Διεισδυτική Μάθηση για Ασφαλή Φυσική Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Ρομπότ»

Η απόφαση λήφθηκε από μια κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από ειδικούς της ρομποτικής: τον Darwin Caldwell, καθηγητή στο Ιταλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας την Εύα Καϊλή, Βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Δρ. Imre Paniti από την Ουγγρική Ακαδημία Επιστημών, τον Patrick Schwarzkopf, Διευθύνοντα Σύμβουλο της VDMA Ρομποτική και Αυτοματισμός και τον Yoshifumi Yoshida, Διοικητικό Στέλεχος της Epson. Οι κριτές, οι οποίοι προέρχονται από τομείς της πολιτικής, της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, συναντήθηκαν στο Μέρμπους της Γερμανίας για να συζητήσουν και να επιλέξουν τα νικητήρια έργα. Για την επιλογή των νικητών, βασίστηκαν σε ένα αυστηρό σύνολο κριτηρίων, λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική του κάθε έργου στην καινοτομία, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τη βιωσιμότητα και τη μοναδική χρήση των ρομπότ. Το εύρος και η βαρύτητα των γνώσεων και της εμπειρίας που παρουσιάστηκαν σε όλες τις εφαρμογές, ανέδειξαν τα εντυπωσιακά ταλέντα μιας νέας γενιάς επιστημόνων, που προάγουν το μέλλον της ευρωπαϊκής ρομποτικής.

Τους επόμενους μήνες, η Epson και οι συνεργάτες της θα βρίσκονται δίπλα στους ακαδημαϊκούς φορείς, έπειτα από την παραλαβή των ρομπότ της εταιρείας, παρέχοντάς τους υποστήριξη και εκπαίδευση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη χρήση των ρομπότ από τις νικήτριες ομάδες, αλλά και από τους υπόλοιπους φοιτητές.