Δύο νέους φακούς ανακοίνωσε η Canon

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 Κατηγορία Technology News
Για το σύστημα RF.

Η Canon ανακοίνωσε την κυκλοφορία των RF 70-200mm F2.8L IS USM και RF 85mm F1.2L USM DS, τηρώντας έμπρακτα την υπόσχεσή της για την κυκλοφορία έξι φακών RF για το EOS R System στην αγορά μέσα στο 2019. Ολοκληρώνοντας την «τριάδα» της Canon στους φακούς F2.8L για το σύστημα πρόσδεσης RF, ο RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι ο πιο κοντός και ελαφρύς εναλλάξιμος φακός με εστιακό μήκος 70-200mm f/2.8 για μηχανές με εναλλάξιμους φακούς με αισθητήρα πλήρους καρέ 35mm. Ο RF 85mm F1.2L USM DS τοποθετείται στη σειρά RF ως ένας συμπληρωματικός φακός για τον RF 85mm F1.2L USM. Δανειζόμενος τα ίδια εξαιρετικά οπτικά στοιχεία, αλλά με μια επιπρόσθετη επίστρωση DS από την Canon, ο RF 85mm F1.2L USM DS δεν κάνει υποχωρήσεις στην ποιότητα, ενώ επιτυγχάνει απαλό εφέ bokeh. Με τις δυνατότητές του για ρηχό βάθος πεδίου, αποτελεί την ιδανική λύση για λήψη πορτρέτων με απαλά παρασκήνια, τραβώντας την προσοχή και εστιάζοντας στο κύριο θέμα.

Αμφότεροι οι φακοί αποτελούν τμήμα της καινοτομικής σειράς RF της Canon, η οποία επιτρέπει στους φωτογράφους και τους κινηματογραφιστές να καταγράφουν υψηλής ποιότητας στατικές και κινούμενες εικόνες σε κάθε είδους θέματος, από τοπία και θέματα αρχιτεκτονικής, μέχρι πορτρέτα και σκηνές στη φύση, σπορ και λήψεις για μέσα επικοινωνίας. Προσφέροντας εκπληκτική ποιότητα, ανθεκτικότητα και ευελιξία, προφέρουν έναν φακό για κάθε φωτογράφο, από τους ενθουσιώδεις χρήστες μέχρι και τους επαγγελματίες, οι οποίοι επιδιώκουν να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους και να λαμβάνουν εντυπωσιακές λήψεις με το EOS R System σε κάθε περίσταση.

RF 70-200mm F2.8L IS USM: ο ελαφρύτερος, πιο κοντός και αντιπροσωπευτικός φακός της «τριάδας»
Ακολουθώντας την ανακοίνωση των RF 24-70mm F2.8L IS USM και RF 15-35mm F2.8L IS USM τον περασμένο Αύγουστο, ο RF 70-200mm F2.8L IS USM ολοκληρώνει την «τριάδα» φακών zoom Canon F2.8L, που αποτελείται από τρεις απαραίτητους φακούς για την εργαλειοθήκη του φωτογράφου, η οποία επιτρέπει τόσο στον επαγγελματία, όσο και τον ενθουσιώδη ερασιτέχνη να καταγράφει θέματα, πρακτικά σε κάθε περίσταση, χάρτη στο μεγάλο τους και φωτεινό διάφραγμα f/2.8 και την έκταση του zoom.

Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα της δέσμευσης της Canon να υποστηρίζει αδιάλειπτα τους φωτογράφους με εξοπλισμό που διευρύνει τους δημιουργικούς ορίζοντες, εξασφαλίζοντας το μέλλον του περιεχομένου τους με το EOS R System. Με βάρος που κυμαίνεται στα 1.070g και με ελάχιστο εστιακό μήκος 146mm, είναι 28% ελαφρύτερος και 27% πιο κοντός από το αντίστοιχο μοντέλο του συστήματος EF, δίνοντας στους φωτογράφους την ευελιξία για πραγματοποιούν λήψεις για περισσότερο χρόνο, και να καταγράφουν με άνεση τις τέλειες λήψεις τους. Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι ο πρώτος φακός RF με λευκή επίστρωση θερμικής προστασίας και αποδίδει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι ο πρώτος φακός της Canon που υποστηρίζει κυμαινόμενο ηλεκτρονικό έλεγχο της εστίασης, που οδηγεί τις δύο ομάδες στοιχείων φακών ανεξάρτητα με μηχανισμούς Dual Nano USMs, επιτυγχάνοντας έτσι πολύ ήσυχες λήψεις, σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργία υψηλής ταχύτητας χωρίς να θυσιάζει το συμπαγές μέγεθος του φακού.

Εφοδιασμένος με Dual Nano USM μηχανισμούς, ο RF 70-200mm F2.8L IS USM επιτυγχάνει επίσης υψηλής ακριβείας αυτόματη εστίαση σε στατική εικόνα αλλά και σε κινηματογράφηση, σε συνδυασμό με το σύστημα Dual Pixel CMOS AF της σειράς EOS R. Αυτός ο συνδυασμός ελαχιστοποιεί το θόρυβο του μηχανισμού κατά τη βιντεοσκόπηση. Επιπλέον, χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης 5 Stop IS (Image Stabilizer), οι εικόνες θα έχουν απόλυτη ευκρίνεια ακόμη και με αργή ταχύτητα κλείστρου και σε σκοτεινά θέματα, επεκτείνοντας έτσι τις δυνατότητες για λήψεις στο χέρι.

RF 85mm F1.2L USM DS: ο τέλειος φακός για πορτρέτα
Διατηρώντας την εντυπωσιακή ποιότητα και ευκολία του RF 85mm F1.2L USM, η προσθήκη του RF 85mm F1.2L USM DS στη σειρά RF της Canon δίνει την απάντηση σε ένα πλήθος αναγκών για τη φωτογράφηση πορτρέτων. Συνδυάζοντας το μεγάλο, μέγιστο διάφραγμα f/1.2 και τη δυνατότητα κοντινών λήψεων, με ελάχιστη εστιακή απόσταση 85cm και χάρη στην επίστρωση DS, ο RF 85mm F1.2L USM DS δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες έκφρασης, με την επίτευξη δραματικού εφέ θόλωσης, το οποίο επιτρέπει στο κεντρικό θέμα να αναδεικνύεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αυτό το εφέ bokeh επιτυγχάνεται χάρη στην αυθεντική επίστρωση Canon DS, μια τεχνολογία επίστρωσης που δημιουργείται κατασκευαστικά με εναπόθεση ατμών, η οποία έχει μεγάλη ανακλαστικότητα στο κέντρο και χαμηλή στην περιφέρεια. Δίχως να κάνει υποχωρήσεις στην ποιότητα, η επίστρωση DS στην εμπρόσθια και οπίσθια επιφάνεια του φακού θολώνει ομαλά και απαλά ολόκληρο το περίγραμμα του εφέ bokeh, όχι μόνο τη μια πλευρά, όπως γίνεται συνήθως σε παρόμοιους φακούς της αγοράς.

Ο RF 85mm F1.2L USM DS είναι ιδανικός όχι μόνο για πορτρέτα, αλλά το εφέ bokeh που παράγει ο συγκεκριμένος φακός είναι τέλειο για επίτευξη «κινηματογραφικής» αισθητικής για πολλούς δημιουργούς κινηματογραφικών παραγωγών, για πολλά είδη, από ντοκιμαντέρ μέχρι ταινίες. Τα αδιάφορα βίντεο ομιλούντος προσώπου με επίπεδη αίσθηση ανήκουν πλέον στο παρελθόν και ο RF 85mm F1.2L USM DS είναι ο φακός RF που επιτυγχάνει ακριβώς αυτό.

Φακοί που εδραιώνουν την οπτική υπεροχή της Canon
Οι φακοί RF 70-200mm F2.8L IS USM είναι οι πρώτοι στην κατηγορία τους, παγκοσμίως, που κατασκευάζονται χάρη στη νέα καινοτομική σχεδίαση οπτικών της Canon. Με μεγάλη διάμετρο και μικρή απόσταση οπίσθιας εστίασης, ο βαθμός ελευθερίας στη σχεδίαση φακών, σε σχέση με τους συμβατικούς φακούς EF, οδηγεί στην επίτευξη εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εικόνα. Οι νέοι φακοί εξασφαλίζουν ότι οι εικόνες διαθέτουν πάντα κορυφαία ποιότητα, καθώς κάθε οπτική ατέλεια διορθώνεται χάρη στους ασφαιρικούς φακούς χυτού γυαλιού, UD και Super UD. Επιπλέον, χρησιμοποιείται και επίστρωση SWC, η οποία επιτυγχάνει αντι-ανακλαστικότητα η οποία μειώνει τα φαινόμενα του λαμπυρίσματος και της σκίασης.

Αντανακλώντας την οπτική υπεροχή της υπόλοιπης σειράς RF, με το συνδυασμό των αποκλειστικών τεχνολογιών της Canon, όπως τα οπτικά μέρη BR και τους φακούς UD, οι χρωματικές εκτροπές εξαλείφονται αποτελεσματικά στον RF 85mm F1.2L USM DS, επιτρέποντας στους φωτογράφους να επιτύχουν την ύψιστη ποιότητα εικόνας. Χάρη στην αντι-ανακλαστική επίστρωση ASC, η οποία μειώνει το λαμπύρισμα και τη σκίαση, και την αποτελεσματική διάταξη των ασφαιρικών φακών, ο RF 85mm F1.2L USM DS, όπως και ο RF 70-200mm F2.8L IS USM, αλλά και οι άλλοι φακοί της σειράς Canon RF, δίνουν τη δυνατότητα, σε επαγγελματίες και ενθουσιώδεις ερασιτέχνες, να επιτυγχάνουν εξαιρετικής οπτικής ποιότητας εικόνες στο στυλ που ο καθένας επιθυμεί.

Σχεδιασμένοι με γνώμονα τις ανάγκες των επαγγελματιών και των ενθουσιωδών ερασιτεχνών
Όπως και με κάθε άλλο προϊόν της Canon, οι φακοί RF 70-200mm F2.8L IS USM και RF 85mm F1.2L USM DS έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ανταπόκριση και τις γνώμες των πελατών. Αμφότεροι οι φακοί αντέχουν σε σκόνη και νερό, κάτι που επιτρέπει στους φωτογράφους να αντιμετωπίζουν όλες τις καιρικές συνθήκες, δίνοντάς τους τη σιγουριά ότι, ανεξάρτητα από την κάθε περίσταση, ο εξοπλισμός τους θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες και να αποδώσει εξαιρετικής ποιότητας εικόνες.

Ο ιδιαίτερα προσαρμόσιμος δακτύλιος ελέγχου των φακών RF 70-200mm F2.8L IS USM και RF 85mm F1.2L USM DS μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ελέγχει το διάφραγμα, την ταχύτητα του κλείστρου, την ταχύτητα ISO, και την αντιστάθμιση της έκθεσης, ανάλογα με την εκάστοτε επιθυμία. Ο RF 70-200mm F2.8L IS USM ένα νέας σχεδίασης σύστημα πρόσδεσης τριπόδου, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί με μια απλή κίνηση, έτσι ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα για τις ανάγκες λήψης σε κάθετο ή οριζόντιο άξονα, με τη χρήση τριπόδου.

Οι φακοί RF 70-200mm F2.8L IS USM και RF 85mm F1.2L USM DS θα είναι διαθέσιμοι από τις αρχές Δεκεμβρίου.