PES 2012: Τα νέα χαρακτηριστικά – μέρος 2ο

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011 Κατηγορία Technology News

Έξι βίντεο με τις βελτιώσεις που έρχονται στο PES 2012.

PES 2012 Gameplay Video 4 – Αμυντική Γραμμή

Εδώ βλέπουμε πως λειτουργεί πλέον η Αμυντική Γραμμή (Zonal Defense) και πως διατηρείται η συνοχή της ομάδας και η επικοινωνία μεταξύ αμυντικής γραμμής και κέντρου.

 

PES 2012 Gameplay Video 5 Ζώνη

Ο Jon Murphy μας εξηγεί τί σημαίνει Τακτική Άμυνα Χώρου ή αλλιώς Ζώνη (Zonal Marking) και πως ανατίθενται οι διάφορες αμυντικές λειτουργίες στην κάθε βαθμίδα του κέντρου και της άμυνας μιας ομάδας. Οι ρόλοι που εναλλάσσουν οι μέσοι και οι αμυντικοί καθώς επιτίθεται ο αντίπαλος είναι κατευθείαν παρμένοι από τις προπονήσεις άμυνας χώρου των μεγαλύτερων ομάδων του κόσμου.

 

PES 2012 Gameplay Video 6 – Κινήσεις στο Νεκρό Χρόνο

Ο Jon Murphy μας αναλύει το νέο σύστημα της Κίνησης στο Νεκρό Χρόνο (Off the Ball Controls) και πως μπορούμε πλέον σε όλες τις φάσεις νεκρού χρόνου να ελέγχουμε όποιον παίκτη θέλουμε. Στα πλάγια άουτ, στα ελεύθερα, στην εκτέλεση φάουλ και κόρνερ, σε οποιαδήποτε φάση νεκρού χρόνου δεν είμαστε αναγκασμένοι πλέον να ελέγχουμε τον εκτελεστή του σουτ αλλά μπορούμε να κάνουμε ελιγμούς και κινήσεις με όποιον παίκτη θέλουμε και να περιμένουμε τη μπάλα.

Έχουμε πλέον δύο τρόπους να παίξουμε τις στημένες φάσεις. Την παραδοσιακή και την εναλλακτική.

 

PES 2012 νέα στοιχεία που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί:

Καταρχήν να πούμε ότι δύσκολες ντρίμπλες όπως και όλα τα αμυντικά τρικ όπως η παρεμπόδιση (hold-up-play) θα βγαίνουν πολύ πιο εύκολα. Το feedback από τους παίκτες κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά χρησιμοποιούνται ελάχιστα οπότε ο νέος χειρισμός επιτρέπει να βγαίνουν πολύ πιο εύκολα.

Δεύτερον έχουμε τους διαιτητές. Οι διαιτητές όπως στην πραγματικότητα έτσι και στο νέο PRO θα φροντίζουν πλέον ώστε να μη διακόπτεται η ροή του παιχνιδιού. Θα αφήνουν πλεονέκτημα, δε θα δίνουν offside αν ο παραβάτης δεν επηρεάζει τη φάση και θα ακολουθούν γενικά τέτοιες συμπεριφορές.

Επίσης το σύστημα της πάσας αλλάζει πάλι. Πέρσι είδαμε τη μπάρα δύναμης και την επιλογή κατεύθυνσης. Αυτό παραμένει αλλά έχει επίσης εισαχθεί και ένα σύστημα υποστήριξης από τεχνητή νοημοσύνη. Μπορείς πλέον να επιλέξεις διαφορετικά επίπεδα βοήθειας στην πάσα εάν το επιθυμείς.

Τέλος έχουμε την ελληνική μετάφραση. Διορθώσαμε επιτέλους κάποια λάθη στα μενού που υπήρχαν από την αρχή και κάναμε τεράστια πρόοδο στην ελληνική περιγραφή αγώνα. Οι κύριοι Σωτηρακόπουλος και Θαναηλάκης δούλεψαν μαζί αυτή τη φορά στο στούντιο με αποτέλεσμα η διάθεση και η χροιά της φωνής τους να μη βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Προστέθηκαν εκατοντάδες νέες γραμμές και ξαναείπαν χιλιάδες από το περσινό κείμενο που είτε υπήρχαν στο περσινό παιχνίδι αλλά ήταν προβληματικές είτε δεν τις ακούσαμε ποτέ γιατί είχαν αποκλειστεί από τη μεταφραστική ομάδα. Οι σχολιαστές είχαν περισσότερη ελευθερία στο να επιλέξουν ή να αλλάξουν ατάκες φέτος μετά το feedback που λάβαμε πέρσι από την Ελληνική κοινότητα. Το αποτέλεσμα είναι μία περιγραφή πολύ πιο ζωντανή με σταθερό γρήγορο ρυθμό και πιο σωστές ατάκες.

 

Πηγή: Δελτίο Τύπου