“Άγγιγμα” καινοτομίας με την LG Pentouch Plasma TV

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2011 Κατηγορία Technology News

Νέα τηλεόραση Pentouch Plasma με οθόνη αφής που ενσωματώνει υψηλή τεχνολογία και κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Δελτίο Τύπου

Η LG Electronics, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Έκθεσης IFA 2011 παρουσιάζει την καινοτόμο Pentouch Plasma TV, μία πρωτοποριακή τηλεόραση Plasma που προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα ενός Η/Υ και του Internet, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν το περιεχόμενο απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης με τη χρήση μιας ειδικής γραφίδας. Ενσωματώνοντας το πάνελ τεχνολογίας PDP – Plasma Display Panel της LG, η νέα Pentouch παρέχει επίσης πιο εκλεπτυσμένη και λεπτή σχεδίαση, σε πιο προσιτή τιμή σε σύγκριση με τις συμβατικές συσκευές.

«Οι οθόνες αφής έχουν γίνει κάτι το συνηθισμένο στα κινητά τηλέφωνα και τα tablets, αλλά παραμένουν σχεδόν αναξιοποίητες στις τηλεοράσεις», δήλωσε ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Home Entertainment Company και συμπλήρωσε: «H Pentouch φέρνει τις δυνατότητες των οθονών αφής, των Η/Υ και του Internet στον κόσμο των τηλεοράσεων, με λειτουργίες και προγράμματα που έχουν ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Ειδικότερα οι οικογένειες, έχουν στη διάθεσή τους μεγάλη γκάμα περιεχομένου το οποίο θα απολαύσουν στην τηλεόραση Pentouch».

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Pentouch με ένα απλό κλικ στο χειριστήριο, ενώ το μενού είναι εύκολο στη χρήση και βολικό στην πλοήγηση. Πιο συγκεκριμένα, στη λειτουργία Pentouch οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε αρχεία που δημιουργήθηκαν στον Η/Υ τους, μπορούν να εργαστούν πάνω σε αυτά, να τα μορφοποιήσουν ή να τα μεταφέρουν οπουδήποτε στην οθόνη. Επιπλέον, η τηλεόραση υποστηρίζει την παράλληλη χρήση δύο γραφίδων, ενώ οι μπαταρίες μπορούν να επαναφορτιστούν μέσω των θυρών USB στην πίσω πλευρά της συσκευής.

Παράλληλα, αξιοποιώντας την πλήρη σουίτα εφαρμογών της τηλεόρασης, οι ανερχόμενοι καλλιτέχνες και τα μικρά παιδιά, έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν απευθείας στην οθόνη και στη συνέχεια να αποθηκεύσουν τα αρχεία και τις εικόνες για περαιτέρω επεξεργασία ή προσθήκη ειδικών εφέ. Μάλιστα, εάν ο Η/Υ είναι συνδεδεμένος σε εκτυπωτή, οι χρήστες μπορούν να εκτυπώσουν τις δημιουργίες τους στο Pentouch. Επιπλέον, στο εξελιγμένο λογισμικό της τηλεόρασης περιλαμβάνονται η Gallery -που διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία slide-show- το Family Calendar και το Digital Photo Frame, που επιτρέπει στους χρήστες να εμπλουτίσουν τα έργα τους επιλέγοντας το κάδρο της προτίμησής τους. Η Pentouch διαθέτει επίσης σύνδεση στο Internet, παρέχοντας τη δυνατότητα για download περισσότερων εφαρμογών.

Η τηλεόραση Pentouch Plasma ενσωματώνει μία προστατευτική γυάλινη οθόνη ανθεκτική στις γρατζουνιές, ενώ διαθέτει επίσης ρυθμίσεις RGB και βελτιστοποιημένη φωτεινότητα για ακόμη πιο ζωντανές εικόνες. Η οπτική άνεση ενισχύεται ακόμη περισσότερο χάρη στη λειτουργία Auto Sharpness και την τεχνολογία Color Materialization.

Σε απόλυτη αρμονία με τη μοντέρνα TruSlim σχεδίαση του πλαισίου της τηλεόρασης, η Pentouch διαθέτει μία ελκυστική βάση με τέσσερεις βραχίονες, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διασφαλίζει ότι η τηλεόραση δε θα ανατραπεί όταν οι ενήλικες ή τα παιδιά χρησιμοποιούν τη λειτουργία Pentouch. Κατά αυτόν τον τρόπο η τηλεόραση είναι ταυτόχρονα άκρως διασκεδαστική στη χρήση και εξαιρετικά ασφαλής.

Δες το video!