Sony network media player & Blu-ray player με Google TV

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 Κατηγορία Technology News

Λανσάρισμα πρώτα στις H.Π.Α. και στη συνέχεια στην Ευρώπη.

Δελτίο Τύπου

Η Sony ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Network Media Player “NSZ-GS7” και του Blu-ray Disc Player “NSZ-GP9”, που υποστηρίζονται και τα δυο από την πλατφόρμα της Google TV, αρχίζοντας το λανσάρισμα σταδιακά από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Οι χρήστες μπορούν να συνδέσουν αυτές τις συσκευές στην τηλεόρασή τους μέσω HDMI και να παρακολουθήσουν χωρίς διακοπή, τηλεοπτικές εκπομπές*1, να απολαύσουν εφαρμογές (apps) αλλά και να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Το νέο τηλεχειριστήριο είναι εφοδιασμένο με ένα touch pad, πλήρες πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό, μικρόφωνο για φωνητική εύρεση*2 και αισθητήρα κίνησης 3 κατευθύνσεων συμβατό με βιντεοπαιχνίδια που κάνει την χρήση του απλή και εύκολη.

Το 2010, η Sony παρουσίασε την πρώτη παγκοσμίως*3 HDTV και Blu-ray Disc Player, με υποστήριξη της Google TV (μοντέλα τηλεοράσεων με ενσωματωμένο Blu-ray Disc player). Το νέο Network Media Player και το Blu-ray Disc Player θα είναι διαθέσιμα από το καλοκαίρι του 2012, ξεκινώντας από την Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ σχεδιάζεται η σταδιακή κυκλοφορία σε άλλες χώρες και περιοχές.

«Ήμασταν οι πρώτοι στο χώρο οι οποίοι κυκλοφορήσαμε προϊόντα βασισμένα στην πλατφόρμα της ‘Google TV’ το 2010. Εκμεταλλευόμενοι το δικό μας ‘know-how’ από την Sony Internet TV, θα προσφέρουμε νέα προϊόντα σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές ενισχύοντας την on line εμπειρία του χρήστη», πρόσθεσε ο Masashi Imamura, Senior Vice President, Corporate Executive, και πρόεδρος του Home Entertainment Business Group, Sony Corporation. «Επιπλέον, θα δημιουργήσουμε νέες αξίες στην οικιακή ψυχαγωγία ενδυναμώνοντας τη συμβατότητα των προϊόντων Sony Internet Audio & Video με τις τηλεοράσεις BRAVIA, καθώς και με τις υπόλοιπες φορητές συσκευές.»

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη νέα μας συνεργασία με τη Sony για την Google TV. Οι καταναλωτές έχουν ήδη αντιδράσει πολύ θετικά στην αναβάθμιση του λογισμικού της Google TV του περασμένου Οκτώβρη, και ανυπομονούμε να διαθέσουμε στην αγορά νέες συσκευές σε διάφορες χώρες μέσα στο 2012», δήλωσε ο Mario Queiroz, VP Product Management, Google TV.

Με την πλατφόρμα “Google TV” οι χρήστες μπορούν χωρίς διακοπή να παρακολουθήσουν τηλεοπτικές εκπομπές*1, να απολαύσουν εφαρμογές (apps) αλλά και να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Η γρήγορη μηχανή αναζήτησης συγκεντρώνει όλα  τα αποτελέσματα αναζήτησης είτε είναι από το πρόγραμμα της τηλεόρασης, είτε είναι περιεχόμενο μέσω διαδικτύου (όπως υλικό από το YouTube™) προβάλλοντάς τα συγκεντρωμένα στην οθόνη της ΤV σας για εύκολη θέαση. Επίσης,  ιστοσελίδες ή εφαρμογές μπορούν να προβάλλονται ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη με την αναμετάδοση του τηλεοπτικού προγράμματος. Ακόμη, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν χιλιάδες εφαρμογές για παιχνίδια, μουσική, σπορ, ειδήσεις και άλλα στο Android™ Market, περιλαμβανομένων 150 περίπου εφαρμογών ειδικά σχεδιασμένων και βελτιστοποιημένων για την τηλεόραση.

 

Κάντε την ζωή σας εύκολη με το νέο τηλεχειριστήριο

Το νέο τηλεχειριστήριο είναι εφοδιασμένο από την μια του πλευρά με ένα touch pad για εύκολο χειρισμό και από την άλλη με ένα πλήρες πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό για να διακρίνεται με ευκολία. Επιπλέον, διαθέτει ένα μικρόφωνο για φωνητική εύρεση*2, και αισθητήρα κίνησης 3 κατευθύνσεων συμβατό με βιντεοπαιχνίδια, που κάνει την χρήση του απλή και εύκολη. Ακόμη, μπορεί να λειτουργήσει σαν universal τηλεχειριστήριο*4, για να χειρίζεστε την συνδεδεμένη τηλεόραση, τον αποκωδικοποιητή ή τον ενισχυτή σας.

 

Οι εφαρμογές για φορητές συσκευές Sony ενισχύουν τη συνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών

Οι εφαρμογές (mobile apps) σε φορητές συσκευές Android™ όπως τα Sony Tablet και τα smartphone “Xperia™”, καθώς και σε άλλες συσκευές περιλαμβανομένων των “iPad” και “iPhone” επιτρέπουν τη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ των συσκευών. Η εφαρμογή “Media Remote” επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν (με τη λειτουργία “throw”) την επιφάνεια εργασίας τους όπως και τα apps από την φορητή τους συσκευή στην τηλεόρασή τους ή και αντίστροφα από την τηλεόραση στην φορητή τους συσκευή. Επιπλέον, η εφαρμογή “TrackID”*5 ψάχνει και αναγνωρίζει γρήγορα πληροφορία σχετική με τη μουσική που αναμεταδίδεται από τηλεοπτικές εκπομπές, αναπαραγόμενο βίντεο ή άλλα media.

 

Βελτιωμένη συνδεσιμότητα συσκευών με τις LCD BRAVIA TV

Με την επιλογή του εικονιδίου “Google TV” στο αρχικό μενού των συμβατών high-end μοντέλων BRAVIA*6 του 2012, οι χρήστες μπορούν να προβάλλουν στην οθόνη της ΤV το διαδικτυακό κατάστημα Android™ Market ή εφαρμογές (apps). Επιπλέον, οι βασικές λειτουργίες του Network Media Player και του Blu-ray Disc Player που υποστηρίζονται από την Google TV είναι εφικτές με το τηλεχειριστήριο της BRAVIA.

 

*1: Απαιτείται σύνδεση με αποκωδικοποιητή καλωδιακής τηλεόρασης ή δορυφορικής λήψης

*2: Μόνο για Blu-ray Disc Player

*3:  Από τις 12 Οκτωβρίου  του 2010

*4: Τα συμβατά μοντέλα θα διαφέρουν ανάλογα την χώρα ή την περιοχή

*5: Αυτή η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στις συσκευές “NSZ-GS7” και “NSZ-GP9” επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητήσουν πληροφορία μέσω της συνδεδεμένης τηλεόρασής τους.

*6: Τα συμβατά μοντέλα διαφέρουν ανάλογα την χώρα ή την περιοχή. Για λεπτομέρειες ελέγξτε τις ανακοινώσεις στην τοπική αγορά.

Δες το video!