Νέο 3G δίκτυο από τη WIND

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 Κατηγορία Technology News

Νέα «λεωφόρος» Mobile Internet για όλους.

Δελτίο Τύπου

Eυρυζωνικό Ασύρματο Internet υψηλών ταχυτήτων προσφέρει πλέον η WIND μέσω του νέου δικτύου 3G. Οι συνδρομητές της WIND απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες και ευρυζωνική εμπειρία όταν πλοηγούνται στο Internet από το κινητό τους είτε από τον φορητό υπολογιστή τους, μέσου του νέου 3G δικτύου της εταιρείας.

Το νέο 3G δίκτυο της WIND είναι αποτέλεσμα του μεγάλου έργου για εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Ραδιοδικτύου της εταιρείας που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Οι θεωρητικές ταχύτητες που προσφέρει πλέον το 3G δίκτυο της WIND αγγίζουν τα 42Mbps ενώ οι πραγματικές ταχύτητες κατά τη χρήση του δικτύου ξεπερνούν τα 21Mbps και είναι 800% υψηλότερες σε σύγκριση με τις επιδόσεις που είχε το δίκτυο πριν τον εκσυγχρονισμό.

Σήμερα το νέο 3G δίκτυο της WIND καλύπτει το 73% του πληθυσμού της χώρας καθώς η υλοποίηση του έργου έχει ολοκληρωθεί στη Θεσσαλονίκη ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα και σε αρκετές ακόμη περιοχές πανελλαδικά καθώς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το πλάνο που έχει εκπονήσει η εταιρεία ώστε να καλύψει όλη τη χώρα μέχρι τις αρχές του 2016. Στη Θεσσαλονίκη το 92% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το νέο 3G δίκτυο της WIND ενώ στην Αθήνα το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει μέχρι σήμερα το 88,7% με στόχο να ξεπεράσει το 95% το επόμενο διάστημα.

Η υπεροχή του νέου 3G δικτύου της WIND πιστοποιείται και από συγκριτικές μετρήσεις που πραγματοποίησε ανεξάρτητη εταιρεία σε 87 σημεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη[1]. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, οι επιδόσεις του νέου δικτύου της WIND υπερτερούν των άλλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας με μέση ταχύτητα download τα 14,8Mbps.

Το έργο εκσυγχρονισμού του Ραδιοδικτύου της εταιρείας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που γίνονται στη χώρα αυτήν την περίοδο καθώς θα απορροφήσει σημαντικό μέρος των προγραμματισμένων επενδύσεων της WIND Ελλάς για τα επόμενα 3 χρόνια, οι οποίες συνολικά ανέρχονται στα 300€ εκατ.

Για την υλοποίηση του έργου, το οποίο είναι μοναδικό σε μέγεθος για τα δεδομένα όχι μόνο της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, αλλά και πανευρωπαϊκά, η WIND επέλεξε την Huawei έναν παγκόσμιο κολοσσό στο κλάδο των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και υπηρεσιών.

 

Mobile Internet για όλους από τη WIND

Καθώς η πρόσβαση στο Internet με τη χρήση των κινητών συσκευών (smart phone, laptop, notebook, tablet, κλπ.) αυξάνεται εντυπωσιακά στην Ελλάδα[2], η WIND αξιοποιεί την κυρίαρχη αυτή τάση μέσα από δύο στρατηγικούς πυλώνες: τη δημιουργία των απαραίτητων τεχνολογικών υποδομών καθώς και των προϊόντων που απελευθερώνουν τη χρήση του Mobile Internet.

Στον πρώτο πυλώνα, η WIND τοποθετείται στην ελληνική αγορά ως πάροχος mobile Data, Internet & broadband με το νέο δίκτυο 3G που εξασφαλίζει υπεροχή σε ταχύτητα και χωρητικότητες. Παράλληλα, σε εμπορικό επίπεδο η εταιρεία ακολουθεί τη στρατηγική Mobile Internet για όλους μέσω μίας γκάμας προϊόντων που καλύπτουν κάθε ανάγκη τόσο τους εντατικούς όσο και τους περιστασιακούς χρήστες του Mobile Internet, είτε είναι συνδρομητές με συμβόλαιο είτε καρτοκινητής τηλεφωνίας.[1] LCC, περίοδος μετρήσεων: Φεβ – Μαρτ. 2012.

[2] ΕΛΣΤΑΤ, πανελλαδική έρευνα 2011: 160% ετήσια αύξηση στη χρήση του Internet από φορητό υπολογιστή, 48,6% ετήσια αύξηση στη χρήση του Internet από κινητό τηλέφωνο