Sony KD-84X900: η πρώτη 4Κ τηλεόραση της εταιρείας

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012 Κατηγορία Technology News

Ανάλυση 3840x2160 pixels στις 84 ίντσες και παθητικό 3D.

Στο πλαίσιο της έκθεσης IFA 2012, η Sony ανακοίνωσε την πρώτη της 4K τηλεόραση, με διάμετρο 84 ίντσες. Η Sony KD-84X900 μπορεί να απεικονίσει υλικό ανάλυσης 3840x2160 pixels και είναι επίσης η πρώτη τηλεόραση της εταιρείας με τεχνολογία παθητικού 3D. Επιπλέον, διαθέτει ενσωματωμένο ηχοσύστημα που μπορεί να παρέχει ήχο 5.1, ενώ φυσικά από ένα τέτοιο μοντέλο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το Wi-Fi. Αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους και παρότι η τιμή της δεν ανακοινώθηκε, με τέτοια χαρακτηριστικά θα είναι μάλλον απλησίαστη. Διάβασε παρακάτω το αναλυτικό δελτίο τύπου της εταιρείας.

 

Δελτίο Τύπου

Η Sony Corporation ανακοίνωσε, ότι θα ξεκινήσει από το τέλος του έτους τη σταδιακή διάθεση της τηλεόρασης BRAVIA LCD, KD-84X9005, παγκοσμίως. Η νέα BRAVIA, υπερήφανα, παρουσιάζει μία οθόνη LCD ανάλυσης 4K (3840 x 2160), στη μεγαλύτερη κατηγορία της βιομηχανίας84 ιντσών και ενσωματώνει τη μηχανή 4K X-Reality PRO από τη Sony, για πολύ καλή ποιότητα εικόνας και υπέρ-ανάλυση. Αυτός ο φανταστικός συνδυασμός παρέχει αδιάλειπτα εικόνα υψηλής ανάλυσης σε μεγάλη οθόνη με δυνατό ήχο υψηλής ποιότητας, ώστε οι θεατές να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που δεν έχει σχέση με καμία από τις υπάρχουσες τηλεοράσεις.

Αυτή η νέα τηλεόραση 4K περιλαμβάνει μία οθόνη LCD ανάλυσης 4K με 8,29 megapixel, κατά προσέγγιση, με 4 φορές την ανάλυση μίας Full HD standard, και ενσωματώνει τη μηχανή 4K X-Reality PRO, από τη Sony, για πολύ καλή ποιότητα εικόνας και υπέρ-ανάλυση, η οποία βελτιώθηκε ειδικά για τις τηλεοράσεις LCD ανάλυσης 4K. Η εν λόγω η μηχανή μπορεί να αναπαράγει πληθώρα περιεχομένων με διαφορετικές αναλύσεις, όπως ψηφιακές αναμεταδόσεις HD ή περιεχόμενο Blu-ray, σε εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες, υψηλής ποιότητας με ανάλυση 4K. Οι θεατές δεν θα ενοχλούνται από τα pixel και θα βλέπουν άκρως ρεαλιστικές και όμορφα καθαρές εικόνες από μία γωνία θέασης 60 μοιρών, ακόμα και αν κάθονται και στο μισό της απόστασης από την οθόνη, σε σχέση με τη θέαση σε Full HD (για την οποία, η προτεινόμενη απόσταση είναι ίση με τρεις φορές το ύψος της οθόνης).

Επιπλέον, ο συνδυασμός του συστήματος πλαϊνών ηχείων ‘10 Unit Live Speaker’, που είναι βελτιωμένος για οθόνη αυτού του μεγέθους, με τη μοναδική τεχνολογία επεξεργασίας σημάτων ήχου υψηλής ποιότητας από τη Sony, προσφέρει έντονο τρισδιάστατο ήχο που περικλείει το θεατή με ήχους προσανατολισμού θέσης, από βαθιά μπάσα μέχρι υψηλά πρίμα.

Με την όμορφη, μεγάλη οθόνη υψηλής ανάλυσης και τον ισχυρό ήχο υψηλής ποιότητας, οι θεατές μπορούν να απολαμβάνουν τηλεόραση, όπως ποτέ πριν, σαν να βρίσκονταν σε ζωντανή εκδήλωση ή σε κινηματογράφο.

Οι θεατές μπορούν, επίσης, να βλέπουν ψηφιακές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης στη μεγάλη οθόνη, μεγεθύνοντας φωτογραφίες τοπίων σε μέγεθος πόστερ ή φωτογραφίες παιδιών σε φυσικό μέγεθος, για να μπορεί να τις δει όλη η οικογένεια. Επιπλέον, το PlayMemories Studio, ένα ειδικό λογισμικό του PlayStation®3, προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα οργάνωσης και αναπαραγωγής φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, εύκολα και άνετα σε τηλεόραση ανάλυσης 4K. Η Sony, εξάλλου, επιθυμεί να παρέχει νέα στυλ τηλεθέασης, προσφέροντας αυτού του είδους τις νέες καταναλωτικές εμπειρίες.

Η Sony έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη περιεχομένου ανάλυσης 4K και τη δημιουργία περιβάλλοντος για τον επαγγελματικό χώρο, από την παραγωγή ψηφιακών συστημάτων προβολής κινηματογράφου ανάλυσης 4K σε κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, μέχρι την προετοιμασία μίας σειράς εξοπλισμού, όπως τη κάμερα CineAlta ‘F65’, κατάλληλη για γύρισμα περιεχομένου 4Κ. Στο χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών, η Sony κυκλοφόρησε το σύστημα προβολής οικιακού κινηματογράφου VPL-VW1000ES για οικογενειακή χρήση, το οποίο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό.

Η Sony θα ισχυροποιήσει τα προϊόντα BRAVIA με την κυκλοφορία της τηλεόρασης μεγάλης οθόνης, υψηλής ανάλυσης 4K, η οποία μεγιστοποιεί την τεχνική υπεροχή της εταιρείας στο χώρο των τηλεοράσεων ανάλυσης 4K και προσφέρει νέους τρόπους θέασης τηλεόρασης.

 

Βασικά χαρακτηριστικά

Ισχυρή εικόνα υψηλής ανάλυσης σε μεγάλη οθόνη

(1) Οθόνη LCD ανάλυσης 4K στη μεγαλύτερη διάσταση της κατηγορίας, 84 ίντσες(*1)

Η οθόνη LCD ανάλυσης 4K (3840 x 2160) τονίζει τέσσερις φορές περισσότερο τα pixel σε σύγκριση με τη Full HD, και προσφέρει 52ppi (pixel ανά ίντσα) ακόμα και σε μία μεγάλη οθόνη 84 ιντσών, υψηλής ανάλυσης. Οι θεατές δεν θα ενοχλούνται από τα pixel και θα βλέπουν άκρως ρεαλιστικές και όμορφα καθαρές εικόνες από μία ευρεία γωνία θέασης 60 μοιρών, ακόμα και αν κάθονται στο μισό της απόστασης από την οθόνη, σε σχέση με τη θέαση σε Full HD (για την οποία, η προτεινόμενη απόσταση είναι ίση με τρεις φορές το ύψος της οθόνης).

(2) Μηχανή 4K X-Reality PRO για πολύ καλή ποιότητα εικόνας και υπέρ-ανάλυση

Η Sony βελτίωσε τον αλγόριθμο για το X-Reality PRO, τη μηχανή επεξεργασίας για πολύ καλή ποιότητα εικόνας και υπέρ-ανάλυση με multi-frame, τύπου βάσης δεδομένων, προσθέτοντας μία βάση δεδομένων για τηλεοράσεις LCD ανάλυσης 4K, καθώς και το χαρακτηριστικό αναβάθμισης 4K. Αυτό το χαρακτηριστικό παίρνει περιεχόμενο από βίντεο Internet χαμηλής ανάλυσης μέχρι ψηφιακές αναμεταδόσεις ανάλυσης HD ή περιεχόμενο Blu-ray και το αναβαθμίζει σε ανάλυση 4K, ενώ αναπαράγει όμορφες και ολοζώντανες εικόνες 4K.

(3) Οι τρισδιάστατες εικόνες της μεγάλης οθόνης θυμίζουν κινηματογράφο

Η οθόνη 84 ιντσών ανάλυσης 4K και η επεξεργασία υπερ-ανάλυσης 4K X-Reality PRO προσφέρουν στον χρήστη περιεχόμενο 3D σε εικόνες υψηλής ποιότητας που ξεπερνούν την ανάλυση Full HD. Η τηλεόραση KD-84X9005 4K αναβαθμίζει την ανάλυση των τρισδιάστατων εικόνων Full-HD του Blu-ray 3D σε εικόνες ανάλυσης 4K (3840 x 2160) και τις προβάλει στο φύλλο που ενισχύει τη χρωματική αντίθεση στην οθόνη σε 3840 x 1080 pixels για αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα. Τα γυαλιά 3D είναι ελαφριά και άνετα και δεν χρειάζονται μπαταρίες. Οι θεατές μπορούν, πλέον, να απολαμβάνουν τρισδιάστατο περιεχόμενο σε μία εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη, σαν να βρίσκονται στον κινηματογράφο.

(4) PlayMemories Studio

Το PlayMemories Studio, ένα εξειδικευμένο λογισμικό για PlayStation®3, κάνει την οργάνωση, την επεξεργασία και την προβολή βίντεο και φωτογραφιών παιχνίδι. Με την προσθήκη ενός χαρακτηριστικού, το οποίο βοηθά το PlayMemories Studio να βγάζει εικόνες ανάλυσης 4K, οι χρήστες απολαμβάνουν εικόνες από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές σε τηλεόραση ανάλυσης 4K. Η έκδοση αυτή θα είναι διαθέσιμη κατά το τρέχον οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2013.

 

Ισχυρός ήχος

Η νέα τηλεόραση ανάλυσης 4K διαθέτει τεχνολογίες της Sony, από την επεξεργασία σημάτων μέχρι τα ηχεία της, ενώ η αρχιτεκτονική Signal TO Sound προσφέρει ισχυρό και ποιοτικό ήχο.

(1) Σύστημα ηχείων 10 Unit Live Speaker

Το σύστημα 10 ηχείων τριών δρόμων (σύνολο ισχύος 50W) είναι εγκατεστημένο στις δυο πλευρές της τηλεόρασης ανάλυσης 4K, προς το θεατή και έχει βελτιωθεί για τις τηλεοράσεις με μεγάλες οθόνες. Προσφέρει ισχυρό ήχο με προσανατολισμό θέσης, από βαθιά μπάσα μέχρι νότες μεσαίας και υψηλής κλίμακας (σημειώστε ότι τα ηχεία αφαιρούνται, ώστε να βελτιώνεται το σύστημα με ένα σετ ήχου.)

(2) Προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας σημάτων

Η τηλεόραση ανάλυσης 4K ενσωματώνει την πρωτότυπη τεχνολογία ‘Clear Phase technology’, από τη Sony, ώστε να αναπαράγει φυσικό ήχο που θα μοιάζει πολύ με τον αρχικό, καθώς και εντοπισμό καθαρού ήχου. Η λειτουργία ‘S-Force Front Surround 3D’ δημιουργεί ένα πεδίο εικονικού ήχο surround 5,1 καναλιών, μόνο με τα μπροστινά ηχεία και καθηλώνει το θεατή, ο οποίος περιβάλλεται από ένα πεδίο τρισδιάστατου ήχου.

 

Συμβατότητα δικτύου

Η Sony παρέχει μία σειρά από υπηρεσίες δικτύου μέσω του Sony Entertainment Network (SEN). Με το απλό πάτημα του κουμπιού SEN στο τηλεχειριστήριο, οι χρήστες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες από το Sony Entertainment Network, ένα νέο portal για τις τηλεοράσεις BRAVIA που έχουν ενσωματωμένη λειτουργικότητα Internet. Οι χρήστες μπορούν εύκολα και γρήγορα να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους υπηρεσίες καταχωρώντας τες απλώς στη λίστα με τα Αγαπημένα (Favorites).