Sony VAIO Duo 11: υβριδικό Ultrabook από τη Sony

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 01 Σεπτεμβρίου 2012 Κατηγορία Technology News

Και φορητός υπολογιστής και tablet.

Δελτίο Τύπου

Αυξήστε την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά σας με το VAIOTM Duo 11, τον φορητό υπολογιστή από τη Sony, που μετατρέπεται και σε ένα έξυπνο και εύχρηστο tablet, με οθόνη αφής.

Με τον κορυφαίο σχεδιασμό Surf Slider™, ο ισχυρός φορητός υπολογιστής VAIOTM Duo 11, αλλάζει, εύκολα, από πληκτρολόγιο σε tablet και σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία – όπου και αν βρίσκεστε και ό,τι και αν κάνετε.

Πιάστε το VAIOTM Duo 11 με το ένα χέρι και χρησιμοποιήστε το ως tablet για να περιηγηθείτε στο web, ή να ακούσετε μουσική και να βλέπετε βίντεο, όσο ταξιδεύετε. Στο γραφείο, σύρετε προς τα έξω το πληκτρολόγιο και αυξήστε την παραγωγικότητά σας με έναν ισχυρό υπολογιστή, που περιλαμβάνει επεξεργαστές τελευταίας γενιάς Intel® Core™.

Με το φορητό υπολογιστή VAIOTM Duo 11, η αφή και η γραφή μπαίνουν στο κέντρο της εξαιρετικής εμπειρίας χρήσης των Windows 8. Γράψτε, σκιτσάρετε και αλληλεπιδράστε με τα μέσα και τις εφαρμογές στην πολύ φωτεινή οθόνη Full HD OptiContrast™, με απόκριση και δυνατότητα αφής. Μία μοναδική γραφίδα digitizer, που λειτουργεί με πίεση, σας δίνει την ικανοποιητική αίσθηση της φυσικής γραφής, απευθείας, στην οθόνη αφής. Οι σημειώσεις, τα σχεδιαγράμματα και τα σημεία κλειδιά στην παρουσίασή σας γίνονται εύκολα, με τη γρήγορη απόκριση οθόνης και τον ανεπαίσθητο χρόνο αναμονής. Με την έξυπνη αναγνώριση κειμένου, μπορείτε, ακόμα, να μετατρέψετε γρήγορα τις γραπτές σας σημειώσεις σε text, για εύκολη αρχειοθέτηση και αναζήτηση.

Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε μία μύτη για τη γραφίδα, για σταθερή ή πιο απαλή γραφή. Χάρη στις επιλεγμένες εφαρμογές, το VAIOTM Duo 11 αναγνωρίζει πότε γράφετε και αγνοεί έξυπνα την πίεση της παλάμης σας στην οθόνη.

Μοιραστείτε εύκολα φωτογραφίες και βίντεο στην πολύ φωτεινή οθόνη Full HD OptiContrast™ 29,4 εκ. (11,6”)*. Η οικογένεια και οι φίλοι σας θα απολαμβάνουν εξαιρετικά λεπτομερείς φωτογραφίες με υψηλή αντίθεση και ευρυγώνια προβολή – ακόμα και αν βρίσκεστε έξω, υπό το φως της ημέρας. 

Μην αφήνετε τον υπολογιστή σας να σας καθυστερεί όταν βιάζεστε. Με τη λειτουργία Quick Boot, ξεκινά σε μερικά μόνο δευτερόλεπτα. Όταν χρειάζεστε ένα διάλειμμα, ο υπολογιστής VAIO μεταβαίνει σε λειτουργία Sleep για εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά προστατεύει τα έγγραφά σας. Με τη λειτουργία RapidWake + Eco, θα τα βρείτε όλα, έτσι όπως τα αφήσατε, σε μερικά δευτερόλεπτα.

Με την προαιρετική μπαταρία τύπου sheet, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας επεκτείνεται. Επίσης, παρέχεται μία εύχρηστη θήκη για τη γραφίδα digitizer.

Παρά το λεπτό του μέγεθος, το VAIOTM Duo 11 είναι ιδανικό και για επαγγελματίες, με θύρες και διασυνδέσεις, όπως Bluetooth® Smart Ready, USB 3.0, HDMI, Ethernet και VGA video. Δεν χρειάζεστε επιπλέον dongle ή άλλους προσαρμογείς, για να συνδέσετε το σύστημα προβολής ή μια δεύτερη οθόνη: όλα είναι ενσωματωμένα.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές, που αξιοποιούν στο μέγιστο τη μοναδική εμπειρία αφής που προσφέρει το VAIOTM Duo 11.

Με την επιλογή ‘Active Clip’™, μπορείτε, εύκολα, να κόβετε φωτογραφίες και γραφικά, χωρίς να έχετε ιδιαίτερες δεξιότητες στην επεξεργασία εικόνων. Με τη γραφίδα digitizer, απλώς, σχεδιάστε γύρω από το πλαίσιο της φωτογραφίας που θέλετε. Το ‘Active Clip’™ χρησιμοποιεί μία τεχνολογία, που έχει αναπτύξει η Sony και αυτόματα αναγνωρίζει τις άκρες και κόβει το φόντο. Στη συνέχεια, «ρίξτε» απευθείας την εικόνα με το καινούργιο πλαίσιο, σε έγγραφα ή παρουσιάσεις.

Με την εφαρμογή ‘Note Anytime for VAIO’, μπορείτε να κρατάτε χειρόγραφες σημειώσεις, οποτεδήποτε, σαν να χρησιμοποιούσατε ένα σημειωματάριο. Υπάρχει, επίσης, μία πρόσθετη εφαρμογή για PowerPoint, που προσφέρει επιπλέον αλληλεπίδραση με τις παρουσιάσεις σας. Χρησιμοποιήστε τη γραφίδα digitizer, για να επισημάνετε τα σημεία που θέλετε στην παρουσίασή σας καθώς μιλάτε και δείτε την αντίδραση του κοινού σας.

Το VAIOTM Duo 11 προσφέρει, επίσης, πλούσιες εμπειρίες στο χώρο της διασκέδασης μέσω του δικτύου.

Μέσα από τη λειτουργία One-touch* από τη Sony, μπορείτε εύκολα και άμεσα να απολαμβάνετε μουσική και φωτογραφίες, σε οποιαδήποτε συσκευή της Sony με ενεργοποιημένο NFC (Near Field Communication). Απλώς, φέρτε σε επαφή  τη μία συσκευή με την άλλη και άμεσα θα συνδεθούν ασύρματα, χωρίς να υπάρχει εγκατάσταση Bluetooth ή Wi-Fi. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να συνεχίσετε να ακούτε τη μουσική που έχετε αποθηκεύσει στο VAIO σας, μέσω ακουστικών ή ηχείων Bluetooth® με τη λειτουργία One-touch.

* Η λειτουργία One-Touch της Sony ενσωματώνει την τεχνολογία Near Field Communication (NFC).

Επεκτείνετε την εμπειρία ψυχαγωγίας σας, ακόμα περισσότερο, με τις τρεις νέες εφαρμογές από τη Sony, που μπορείτε να «κατεβάσετε» δωρεάν. Με την εφαρμογή ‘Music’, μπορείτε να απολαμβάνετε τη μουσική σας συλλογή με εξαιρετικής ποιότητας ήχο, χάρη στις λειτουργίες xLoud and ClearPhase. Δείτε, ταξινομήστε και μοιραστείτε εύκολα και διασκεδαστικά τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας, με την εφαρμογή ‘Album’. Με αυτές τις δυο εφαρμογές, απλά μεταφέρετε ή κάντε streaming τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τη μουσική σας για να τα απολαύσετε σε τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα συμβατά με DLNA.

Η ‘Socialife’ είναι μία μοναδική εφαρμογή, που οργανώνει τις κοινωνικές επαφές και τον κόσμο των πληροφοριών σας. Δείτε, ταξινομήστε και διαχειριστείτε όλα τα νέα και τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσής σας, μαζί με τις ανακοινώσεις και τα νέα των φίλων σας. Επισημάνετε ενδιαφέροντα άρθρα για να τα διαβάσετε αργότερα, που θα έχετε χρόνο. Βάσει αυτών που διαβάζουν και οι φίλοι σας, η εφαρμογή Socialife σας δείχνει άλλα δημοφιλή θέματα και ακόμα σας προτείνει περιεχόμενο, που ίσως σας ενδιαφέρει.

Μεταξύ των προαιρετικών αξεσουάρ για το VAIOTM Duo 11, περιλαμβάνεται ένα προστατευτικό φύλλο για την οθόνη και μία θήκη μεταφοράς που προστατεύει τον υπολογιστή σας, όταν ταξιδεύετε.

Το νέο υβριδικό Ultrabook VAIOTM Duo 11 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τα τέλη Οκτωβρίου 2012  

* Η περιοχή που φαίνεται έχει μετρηθεί διαγωνίως. 

 

Βασικές προδιαγραφές


Μοντέλο

VAIOTM Duo

Επεξεργαστής

Intel® Core™ i3-3217U

Λειτουργικό σύστημα

Windows 8

Μνήμη

4GB DDR3L 1600MHz SDRAM

Μονάδα οδήγησης

128GB SSD

Οθόνη

Πάνελ OptiContrast™ 29,4 εκ (11,6”),

Full HD (1920x1080) με ευρύ λόγο πλευρών (16:9), οθόνη αφής capacitive

*Το OptiContrast είναι εμπορικό σήμα της Sony Corporation

Γραφικά

Intel® HD Graphics 4000

Άλλα χαρακτηριστικά

WLAN 802,11a/b/g/n; Bluetooth® Έκδ. 4.0 + HS, Ethernet (1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T x 1), USB 3.0 (x1), USB 3.0 με φόρτιση USB (x1), έξοδο HDMI, στερεοφωνικά ηχεία με xLOUD™,  Web Camera HD (x2, με κατεύθυνση μπροστά και πίσω) με τεχνολογία Exmor for PC (2,07 megapixel), Αισθητήρες (NFC, GPS, Accelerometer, Gyro, Digital Compass), κουμπί Windows, κουμπί κλειδώματος περιστροφής, γραφίδα digitizer, προαιρετική επιπλέον μπαταρία

Διαστάσεις (ΒxΥxΠ)

Κατά προσέγγιση 320 χλστ.x 17,85 χλστ. x 199 χλστ.

Βάρος

Κατά προσέγγιση 1,3 κιλά (με την standard παρεχόμενη μπαταρία)