Το Project Fiona μετονομάζεται σε Razer Edge

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 Κατηγορία Technology News

Gaming tablet με Windows 8 και μάλλον τσιμπημένη τιμή.

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από την στιγμή που η Razer αποκάλυψε στην έκθεση CES 2012 το φιλόδοξο Windows 8 gaming tablet της, με κωδική ονομασία Project Fiona. Από εδώ και στο εξής λοιπόν, μπορείς να το αποκαλείς Razer Edge. Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα croudsourced προϊόν, αφού τα πάντα, από τον σχεδιασμό μέχρι τα χαρακτηριστικά και την τιμή, αποφασίστηκαν με feedback από τους fans της εταιρείας στο Facebook και το Twitter. Εντάξει, με τιμή εκκίνησης τα $999, θα διατηρήσουμε τις επιφυλάξεις μας για το παραπάνω –αν και θα επανέλθουμε στην τιμή αργότερα.

Η μεγαλύτερη διαφορά σε σύγκριση με το μοντέλο που είχε παρουσιαστεί πέρυσι είναι ότι τα χειριστήρια δεν βρίσκονται πλέον «κολλημένα» στις πλευρές του tablet, αλλά μετατράπηκαν σε ένα αξεσουάρ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά βούληση. Το Razer Edge θα πωλείται σε δύο εκδόσεις. H βασική έκδοση διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i5 CPU στα 1.7GHz, γραφικά NVIDIA GT640M LE, 4GB DDR3 RAM και SSD 64 GB. H «Pro» έκδοση, έρχεται εξοπλισμένη με επεξεργαστή Intel Core i7 CPU στα 1.9GHz, γραφικά NVIDIA GT640M LE GPU, 8GB DDR3 RAM και SSD 128 ή 256 GB. Και στα δύο μοντέλα, η οθόνη έχει διαγώνιο 10,1 ίντσες και ανάλυση 1366x768 pixels, ενώ στο σώμα τους φιλοξενούνται έξοδος HDMI, θύρα USB 3.0 και στερεοφωνικά ηχεία. Τρέχουν, φυσικά, την πλήρη έκδοση των Windows 8.

Και μπορεί όλα τα παραπάνω σε πρώτη ανάγνωση να μας ενθουσίασαν, ωστόσο ο ενθουσιασμός μας τέλειωσε τη στιγμή που αντικρίσαμε τις τιμές. Το βασικό μοντέλο θα κοστίζει $999, το πρόσθετο σύστημα χειρισμού $249, το docking station $99 και πρόσθετη μπαταρία (μιας και είναι σχεδόν βέβαιο πως η αυτονομία δεν θα είναι το δυνατό του στοιχείο) $69. Είναι πολλά τα λεφτά…

Δες το video!