Η HP αποκαλύπτει ποιο επάγγελμα θα επέλεγαν οι γονείς για τα παιδιά τους

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 Κατηγορία Technology News

Μαμά, μπαμπά, τι να γίνω όταν μεγαλώσω;

Δελτίο Τύπου

Οι γονείς θέλουν απλά το καλύτερο για τα παιδιά τους και μια νέα έρευνα(1) που παρουσίασε πρόσφατα η HP αποκαλύπτει ποιο επάγγελμα θα επέλεγαν για τα παιδιά τους, αν φυσικά η απόφαση ήταν δική τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην Ελλάδα, ένα 15% των γονέων θα επέλεγαν ιατρικό επάγγελμα για τα παιδιά τους, ενώ άλλο ένα 15% θα επέλεγε κάποιο επάγγελμα από τον επιστημονικό τομέα.

Και καθώς οι αποφάσεις γονέων, αλλά και παιδιών, για μελλοντική σταδιοδρομία λαμβάνονται πλέον σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον και βάσει διαφορετικών κριτηρίων, παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως δικηγόρος και αρχιτέκτονας, βρίσκονται χαμηλά στη λίστα των επιλογών, με μόλις 4% και 5% αντίστοιχα. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ένα 9% των ερωτηθέντων γονέων θα προτιμούσαν τα παιδιά τους να γίνουν επιχειρηματίες και ένα άλλο 9% συνεχίζουν να επιλέγουν πιο παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως μηχανικός. Τις χαμηλότερες προτιμήσεις φαίνεται ότι συγκεντρώνει το επάγγελμα των δημοσιογράφων (2%) και των ηθοποιών (2%).

Σε κάθε περίπτωση, το κοινό ανάμεσα σε όλες αυτές τις επιλογές είναι η ανάγκη για σωστή εκπαίδευση. Η μελέτη και η επανάληψη είναι σημαντικές για κάθε μαθητή και δεδομένης της ανάγκης για μεγάλο όγκο εκτύπωσης σημειώσεων και σχολικών εργασιών, το σχετικό κόστος αποτελεί πρόκληση για κάθε γονέα. Το σύστημα HP Ink Advantage προσφέρει την ιδανική λύση, καθώς επιτρέπει σε όλη την οικογένεια να τυπώνει διπλάσιο αριθμό σελίδων με το ίδιο κόστος.

Η Sarah Moore, Associate Vice President Academic, University of Limerick στην Ιρλανδία, ειδικός σε θέματα εκπαίδευσης(2), τόνισε σχετικά: «Η εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί της επιτυχίας σε κάθε σταδιοδρομία, είτε πρόκειται για ιατρικό, είτε για καλλιτεχνικό επάγγελμα. Μια από τις καλύτερες μεθόδους για αποτελεσματική μελέτη είναι η εκτύπωση. Οι μαθητές απορροφούν καλύτερα τις πληροφορίες που χρειάζεται όταν διαβάζουν από εκτυπώσεις, κατά συνέπεια η εκτύπωση αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μελέτη».

 

(1) Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε 150 άτομα, που διεξήχθη τον Φεβρουάριο του 2013.

(2) Είναι μια από τους συγγραφείς των βιβλίων «How to be a Student» και «The Ultimate Study Skills Handbook», από την Open University Press.