Νέοι 3D εκτυπωτές Replicator από τη MakerBot

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2014 Κατηγορία Technology News

Ο μικρός Replicator Mini και ο μεγάλος Replicator Z18.

Οι 3D εκτυπωτές είχαν και φέτος την τιμητική τους στην έκθεση CES και ένας απ’ τους μεγάλους παίκτες του χώρου, δηλαδή η MakerBot, παρουσίασε νέα μοντέλα με σούπερ δυνατότητες.

 

Replicator-Mini

Ο Replicator Mini αποτελεί το entry-level μοντέλο της εταιρείας –όσο entry-level μπορεί βέβαια να χαρακτηριστεί ένα μηχάνημα με κόστος $1.375 για την αγορά των Η.Π.Α. Σύμφωνα με τον Bre Pettis, CEO της MakerBot, αν παρουσίαζε φωτογραφικές μηχανές, ο Replicator Mini θα αντιστοιχούσε σε μια point-and-shoot. Φτιαγμένος για να καταστήσει την 3D εκτύπωση εύκολη για όλους τους χρήστες, ο Replicator Mini διαθέτει αρκετά μικρές διαστάσεις για την κατηγορία του (10x10x12,5 εκατοστά), λειτουργεί με το πάτημα ενός πλήκτρου και προσφέρει ανάλυση 200 μικρά. Αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του ’14.

 

Replicator

Συνεχίζοντας, η εταιρεία παρουσίασε την πέμπτη γενιά του Makerbot Replicator, που πλέον παράγει 3D εκτυπώσεις μεγαλύτερου όγκου (7.522 κυβικά εκατοστά) με ανάλυση 100 μικρά. Διαθέτει επίσης έγχρωμη οθόνη 3,5 ιντσών για μεγαλύτερη ευχρηστία και κοστίζει $2.899.

 

Replicator-z18

Όσο για τον Replicator Z18, σύμφωνα με την MakerBot έχει φτιαχτεί για τα extra-large projects σου, αφού μπορεί να εκτυπώσει 3D αντικείμενα με διαστάσεις 30,5x30,5x45,7 εκατοστά! Με το συγκεκριμένο μοντέλο οι χρήστες μπορούν επίσης να εκτυπώσουν πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα, για εξοικονόμηση χρόνου. Οι εκτυπώσεις παράγονται σε ανάλυση έως και 100 μικρά και θα κοστίζει $6.499 όταν κυκλοφορήσει σε λίγους μήνες (μέσα στην άνοιξη).

Τέλος, η Makerbot ανακοίνωσε τη λειτουργία του Makerbot Digital Store, με 3D μοντέλα προς πώληση για να ξεκινήσεις τις εκτυπώσεις σου σε χρόνο dt, σε τιμές που ξεκινούν από το $1.