Ηλιακά επαναφορτιζόμενο πληκτρολόγιο από τη Logitech

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2010 Κατηγορία Technology News

Με το Wireless Solar Keyboard K750, αν έχεις φώς, έχεις ενέργεια!

Ένα ολοκαίνουριο ηλιακά επαναφορτιζόμενο, ασύρματο πληκτρολόγιο παρουσίασε η Logitech με πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά και δυνατότητα φόρτισης ακόμα κι απ’ το φως εσωτερικών χώρων. Το Logitech Wireless Solar Keyboard K750 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2011, με προτεινόμενη τιμή λιανικής τα €80. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί παρουσιάζονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του.

 

Δελτίο Τύπου

Το πρώτο της, ηλιακά επαναφορτιζόμενο, πληκτρολόγιο παρουσίασε σήμερα η Logitech. Το καινοτομικό Logitech® Wireless Solar Keyboard K750 φορτίζεται κάθε στιγμή που υπάρχει φως στο περιβάλλον, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους, καταργώντας όλα τα γνωστά προβλήματα με μπαταρίες.

«Το τυπικό πληκτρολόγιο παραμένει το ιδανικό περιφερειακό για μια σειρά από εργασίες στον υπολογιστή μας, από δακτυλογράφηση, ανταλλαγή email, ενημέρωση της σελίδας μας στο Facebook™ ή για να σχολιάζουμε την τελευταία ανάρτηση στο αγαπημένο μας blog. Τώρα η Logitech με το Wireless Solar K750 φέρνει την νέα σημαντική καινοτομία σε αυτό το περιφερειακό» σχολίασε ο Denis Pavillard, αντιπρόεδρος προϊοντικού μάρκετινγκ της Logitech για πληκτρολόγια και desktop σετ. «Το Logitech Wireless Solar τροφοδοτείται από το φως και μπορεί να λειτουργήσει έως τρεις μήνες σε απόλυτο σκοτάδι. Ακόμη, στο ίδιο πνεύμα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, έχουμε φροντίσει να μην περιέχει καθόλου πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC) και η συσκευασία του να είναι πλήρως ανακυκλώσιμη».

 

Ενέργεια από το φως, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Για την απόλυτη ευκολία το πληκτρολόγιο Logitech Wireless Solar λειτουργεί από το ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ, καταργώντας καλώδια φόρτισης και ογκώδη τροφοδοτικά. Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και μια ειδική εφαρμογή (είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στο logitech.com/k750/solarapp) η οποία προβάλλει ένα μετρητή φωτεινότητας (σε μονάδες lux), ώστε να μπορούμε να τοποθετούμε το πληκτρολόγιο στην ιδανική θέση για περισσότερο φως, ενώ με μια ματιά μπορούμε να δούμε τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας, ή να ειδοποιηθούμε όταν αυτή εξαντλείται.

Το πρωτοποριακό αυτό πληκτρολόγιο της Logitech μπορεί να φορτιστεί και από το φως εσωτερικών χώρων, ενώ παραμένει φορτισμένο ακόμη και μετά από 3 μήνες σε απόλυτο σκοτάδι. Τέλος, ένας ενσωματωμένος φωτεινός δείκτης μας δείχνει πάντα τη διαθέσιμη ενέργεια.

 

Ιδιαίτερα κομψό με πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά

Φυσικά η Logitech δεν σταμάτησε στο να προσφέρει την ενέργεια του φωτός στο πληκτρολόγιο αλλά φρόντισε να το κάνει και ιδιαίτερα κομψό: με μόλις 7,5 χιλιοστά πάχος και τις στρογγυλευμένες ακμές του, το Κ750 είναι ένα περιφερειακό που χαίρεσαι να το βλέπεις και να το κρατάς.

 

Άνετη πληκτρολόγηση

Το χαμηλού προφίλ πληκτρολόγιο έχει τα γνωστά πλήκτρα σχεδίασης Logitech Incurve™. Με κοίλο σχήμα, τα πλήκτρα Incurve υποστηρίζουν τις άκρες των δακτύλων μας, ενώ βοηθούν στο να τα τοποθετήσουμε πάνω στο σωστό πλήκτρο κάθε φορά. Επίσης οι απαλές και στρογγυλευμένες γωνίες τους εξυπηρετούν το γρήγορο και εύκολο πέρασμα από πλήκτρο σε πλήκτρο.

 

Ισχυρή και ασφαλής ασύρματη σύνδεση με την τεχνολογία Logitech Unifying

 

Το K750 διαθέτει την εξελιγμένη ασύρματη τεχνολογία της Logitech στα 2.4 GHz για μια σταθερή σύνδεση με τον υπολογιστή χωρίς διακοπές και καθυστερήσεις, προσφέροντας δηλαδή όλα τα πλεονεκτήματα μιας ενσύρματης σύνδεσης …χωρίς όμως το καλώδιο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέτει και κρυπτογράφηση αναμετάδοσης δεδομένων σύμφωνα με το πρωτόκολλο 128-bit AES, ένα από τα ασφαλέστερα διαθέσιμα μέσα.

Οσο για την σύνδεση, αυτή γίνεται μέσω του μικροσκοπικού ασύρματου δέκτη Logitech® Unifying ο οποίος είναι τόσο μικρός που μπορεί να είναι μόνιμα συνδεδεμένος πάνω σε φορητό υπολογιστή καθώς εξέχει ελάχιστα από την θύρα USB. Ο ίδιος δέκτης μπορεί να συνδεθεί με έως και 6 διαφορετικά συμβατά περιφερειακά της Logitech (ποντίκια και πληκτρολόγια), καταργώντας την ανάγκη για πολλαπλούς δέκτες.

Δες φωτογραφίες!