Νέο iPad mini 4

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015 Κατηγορία Technology News
Στέλνει το, μάλλον αδιάφορο, mini 3 στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν απογοητευτεί με την ανακοίνωση του iPad mini 3 από την Apple. Πρακτικά, το μοναδικό πράγμα που προστέθηκε σε σύγκριση με το mini 2, ήταν το Touch ID για αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Τώρα, στο πλαίσιο του χθεσινού event, η εταιρεία ανακοίνωσε σχεδόν αθόρυβά τον διάδοχό του. Το ολοκαίνουριο iPad mini 4 είναι, σύμφωνα με την Apple, το ίδιο ισχυρό με το iPad Air 2, μιας και στο εσωτερικό του φιλοξενείται το 64-bit SoC A8. Εντάξει, το iPad Air 2 διαθέτει το "ενισχυμένο" Α8Χ, αλλά έχει ταυτόχρονα αρκετά περισσότερα pixels να διαχειριστεί στην οθόνη του.

Πέρα από τις επιδόσεις, η Apple κατάφερε να κάνει την 7,9 ιντσών οθόνη του iPad mini 4 (στα 2048x1536 pixels) 18% λεπτότερη σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, με αποτέλεσμα το πάχος της συσκευής να είναι μόλις 6,1 χιλιοστά. Όσο για το βάρος, δεν ξεπερνά τα 298,8 γραμμάρια στη Wi-Fi έκδοση και τα 304 γραμμάρια στην έκδοση Wi-Fi + Cellular.

Κατά τα άλλα, το νέο iPad mini διαθέτει κάμερες 8 megapixel στην πίσω πλευρά και 1.2 megapixel στην πρόσοψη, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και στερεοφωνικά ηχεία και θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 16GB, 64GB και 128GB (Wi-Fi ή Wi-Fi + Cellular). Οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, ενώ σε χαμηλότερη τιμή θα διατίθεται από εδώ και στο εξής το iPad mini 2, με το iPad mini 3 να αποσύρεται από την αγορά.