Πιο ισχυρό το Surface Pro 4

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2015 Κατηγορία Technology News
Η απάντηση της Microsoft στο iPad Pro.

Έχοντας ένα νέο λειτουργικό σύστημα που έχει αποσπάσει εξαιρετικά θετικές κριτικές, η Microsoft ήταν αναμενόμενο πως δεν θα καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια μετά την ανακοίνωση του iPad Pro. Το Surface Pro 4 της εταιρείας είναι η απάντηση στο μεγάλο tablet της Apple -πρόκειται εξάλλου για μια κατηγορία στην οποία η Microsoft έχει επενδύσει αρκετά τα τελευταία χρόνια.

Με οθόνη 12,3 ιντσών (2736x1824 pixels, στα 267 ppi) που υποστηρίζει 1.024 επίπεδα πίεσης με τη νέα γραφίδα, το Surface Pro 4 δεν αστειεύεται. Η συσκευή είναι 30% λεπτότερη από το Surface Pro 3 και, σύμφωνα με τη Microsoft, 50% ταχύτερη από το MacBook Air. Το τελευταίο, οφείλεται προφανώς στους ισχυρότερους, έκτης γενιάς επεξεργαστές Intel Core, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Core m, Core i5 και Core i7. Το Surface Pro 4 διαθέτει επίσης έως 16GB RAM και έως 1TB solid state αποθηκευτικού χώρου.
Microsoft-Surface-Pro-4
Παράλληλα, το νέο Type Cover (το κάλυμμα με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο) είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο. Τα πλήκτρα είναι τοποθετημένα σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους και το trackpad είναι 40% μεγαλύτερο σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Χάρη στο Microsoft Hello μπορείς να ξεκλειδώσεις το tablet είτε μέσω της κάμερας στην πρόσοψη του tablet, είτε μέσω του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκεται στο πληκτρολόγιο.

Επιπλέον, το νέο dock που είναι φτιαγμένο ειδικά για το Surface Pro 4 (αλλά και για το Surface Book) διαθέτει τέσσερις θύρες USB 3.0, δύο 4K DisplaPorts και Ethernet, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο το dock όσο και το Type Cover θα είναι συμβατά με το Surface Pro 3.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις Η.Π.Α. στις 26 Οκτωβρίου με την τιμή του να ξεκινά απ' τα $899 -κι εμείς ευχόμαστε αυτό να είναι το πρώτο Surface που θα λανσάρει στην ελληνική αγορά η Microsoft Hellas.

Δες το video!