Η πρώτη Full HD 3D βιντεοκάμερα της Sony

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 Κατηγορία Technology News

Και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας που παρουσιάστηκαν στη φετινή CES.

Δελτίο Τύπου

Η Sony αποκάλυψε μια σειρά από βιντεοκάμερες Handycam®, με τις οποίες επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που οι καταναλωτές τραβούν βίντεο και φωτογραφίες, λανσάροντας τη 3D τεχνολογία σε τέτοιου είδους καταναλωτικά προϊόντα. Η Sony είναι η μόνη εταιρεία η οποία μπορεί να προσφέρει ταινίες και ζωντανά αθλητικά γεγονότα  σε 3D – και να παρέχει μάλιστα στους καταναλωτές μια παρόμοια εμπειρία στο σπίτι τους ή όπου αλλού βρίσκονται.

Οι νέες βιντεοκάμερες βελτιώθηκαν ενσωματώνοντας σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις, οι οποίες τις αναβάθμισαν σε καινοτόμες συσκευές που προσφέρουν μοναδικές λύσεις στον τομέα της ψηφιακής απεικόνισης. Εκτός από το μοντέλο της Handycam με Full HD 3D, στο οπλοστάσιο της Sony προστίθενται μοντέλα με ενσωματωμένο προβολέα και ένα μοντέλο για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της βιντεοσκόπησης. Πάντως, όλα τα μοντέλα της σειράς, είτε συμβατικής ευκρίνειας (SD), είτε υψηλής ευκρίνειας (HD), διαθέτουν μια σειρά από ελκυστικές λειτουργίες και χαρακτηριστικά.

 

Ξαναζήστε τις αναμνήσεις σας σε Full HD 3D

Δημιουργώντας νέα πρότυπα στη δημιουργία και την αναπαραγωγή βίντεο, τρία νέα μοντέλα προσθέτουν στην ήδη κορυφαία στην αγορά σειρά HD της Sony, την τεχνολογία 3D και προτάσεις για τους λάτρεις της βιντεοσκόπησης. Η Sony HDR-TD10E είναι η πρώτη «διπλή» Full HD 3D βιντεοκάμερα της Sony, ενδυναμώνοντας ακόμη περισσότερο τις επιλογές 3D της εταιρίας. Διαθέτει ενσωματωμένο ένα διπλό σύστημα οπτικών, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα βασικά του στοιχεία εις διπλούν: διπλοί φακοί Sony G, διπλοί αισθητήρες «Exmor R» CMOS και διπλοί επεξεργαστές εικόνας «BIONZ». Έτσι, το διπλό αυτό σύστημα εγγραφής έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει 3D περιεχόμενο αυτόματα σε Full HD 2D οθόνες που δεν διαθέτουν δυνατότητα αναπαραγωγής 3D, ενώ μπορείτε να το απολαύσετε 3D χωρίς ειδικά γυαλιά στην Xtra Fine LCD οθόνη αφής 3,5 ιντσών της βιντεοκάμερας. Φυσικά, μπορείτε να απολαύσετε το Full HD 3D βίντεο σε οποιαδήποτε συμβατή 3D HDTV. Εκτός από τα άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά, στη λειτουργία 3D υπάρχει δυνατότητα οπτικού zoom 10x με το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot (Active Mode), αλλά και η λειτουργία iAUTO. Η HDR-TD10E διαθέτει μνήμη 64 GB και θα είναι διαθέσιμη τον Απρίλιο του 2011.

 

Προβάλλετε τις πολύτιμες αναμνήσεις σας, οπουδήποτε, οποτεδήποτε

Οι νέες βιντεοκάμερες Handycam της Sony με ενσωματωμένο προβολέα προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία αναπαραγωγής. Ο προβολέας βρίσκεται ενσωματωμένος στην οθόνη τριών ιντσών, χωρίς να αλλάξει το μέγεθος της βιντεοκάμερας. Έτσι, το βίντεο και οι εικόνες μπορούν να προβληθούν μέχρι και σε οθόνη μεγέθους 60’’ (απόσταση προβολής 6 μέτρα), πάνω σε τοίχους, στο ταβάνι ή σε οποιαδήποτε άλλη επίπεδη επιφάνεια. Τα στερεοφωνικά ηχεία, με σύστημα Clear Phase και ψηφιακό ενισχυτή S-Master, αποδίδουν καθαρό, δυναμικό ήχο και όταν συνδυάζονται με τον ενσωματωμένο προβολέα, σας προσφέρουν μία νέα διάσταση στο πως απολαμβάνετε τα βίντεο σας, χωρίς να χρειάζεται να συνδεθείτε με μια HDTV. Η HDR-PJ50VE με σκληρό δίσκο 220GB θα είναι διαθέσιμη τον Μάιο του 2011, ενώ η HDR-PJ30VE με ενσωματωμένη μνήμη τύπου flash 32GB και η HDR-PJ10E με 16GB μνήμης, θα είναι διαθέσιμες τον Μάρτιο του 2011.

 

Επαγγελματικού επιπέδου χαρακτηριστικά σε μικρό μέγεθος

Η Sony παρουσίασε επίσης την HDR-CX700VE, ένα μοντέλο για τους ενθουσιώδεις λάτρεις της βιντεοσκόπησης, με χαρακτηριστικά που είναι δεμένα αναπόσπαστα με το όνομα της εταιρείας – όπως ο αισθητήρας “Exmor R” CMOS, ο ευρυγώνιος φακός Sony G Lens, το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot™ με Active Mode, οι λειτουργίες Highlight Playback, Face Detection, iAUTO – αλλά και μια πληθώρα νέων τεχνολογιών, όπως: η εγγραφή 50p/25p, το λογισμικό Picture Motion Browser portable (θα είναι συμβατό με συστήματα Mac από τον ερχόμενο Απρίλιο), το ενσωματωμένο καλώδιο USB, οι λειτουργίες Tracking Focus και Event Browse για αυτόματη ομαδοποίηση του υλικού σας ανά  περίσταση εγγραφής, για εύκολη αναπαραγωγή.

Δανειζόμενη χαρακτηριστικά από τα επαγγελματικά προϊόντα της Sony, η βιντεοκάμερα επιτυγχάνει κινηματογραφικού τύπου λήψεις σε 25p, διαθέτει προ-ρύθμιση CinemaTone Gamma™ και CinemaTone Color™, αλλά και άλλα εξελιγμένα χαρακτηριστικά, όπως οι ρυθμίσεις Expanded Focus, Zebra και Peaking για να εκφραστείτε πιο δημιουργικά με τα βίντεό σας. Επιπλέον, ένας νέος αισθητήρας “Exmor R” CMOS σε 16:9, επιτυγχάνει ευρυγώνιες λήψεις μέχρι και 26.3 mm (ισοδύναμο με 35 mm), ενώ διαθέτει περισσότερα megapixel για το βίντεο και τις φωτογραφίες. Η HDR-CX700VE, με τα 96 GB ενσωματωμένης μνήμης flash, θα είναι διαθέσιμη τον Μάρτιο του 2011.

 

Εξελιγμένα οπτικά συστήματα & έξυπνα χαρακτηριστικά

Με κομψή σχεδίαση και τα πλέον εξελιγμένα χαρακτηριστικά στην κατηγορία τους, όπως ο ταχύτατος επεξεργαστής εικόνας BIONZ®, οι βιντεοκάμερες της Sony προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις. Σε όλη τη σειρά θα συναντήσουμε τις εξής τεχνολογίες:

 

 • Λειτουργία iAUTO για αυτόματη επιλογή των βέλτιστων ρυθμίσεων σε διαφορετικές συνθήκες λήψης, μέσω του εντοπισμού των παραμέτρων του περιβάλλοντος και της συνεχούς βελτιστοποίησης των ρυθμίσεων σε πραγματικό χρόνο – για μια ποικιλία μοναδικών σκηνών
 • Λειτουργία Extended Zoom για μεγαλύτερη εστίαση – παράλληλα με το Optical zoom
 • Ευρυγώνιοι φακοί για να καταγράφετε όλα όσα θέλετε (μόνο στα μοντέλα HD)
 • Λειτουργία Event Browse για αυτόματη ομαδοποίηση του υλικού σας ανά περίσταση, για εύκολη αναπαραγωγή (μόνο στα μοντέλα HD)
 • Λειτουργία Highlight Playback & Share για να δημιουργήσετε εύκολα ένα βίντεο με highlights (μόνο στα μοντέλα HD)
 • Λειτουργία Direct Copy για να δημιουργήσετε τη δική σας συλλογή βίντεο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρίς να χρειάζεστε υπολογιστή.
 • Ενσωματωμένο καλώδιο USB και λογισμικό για εύκολη μεταφορά του υλικού στο διαδίκτυο και  γρήγορη φόρτιση (εκτός του μοντέλου HDR-TD10E)
 • Μεγάλη LCD οθόνη των 3 ιντσών για εύκολη επισκόπηση και λειτουργίες αφής (η οθόνη της  HDR-TD10E είναι 3,5 ιντσών)
 • Αυτόματη κάλυψη φακού και ενεργοποίηση μηχανής με το άνοιγμα της οθόνης
 • Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot™ με Active Mode στα μοντέλα HD και SteadyShot με Active Mode στα μοντέλα SD, που μειώνουν τις επιπτώσεις από την αστάθεια λήψης και επιτυγχάνουν σταθερότερη εικόνα στη λήψη, ακόμη και όταν περπατάτε

 

Η Sony συνεχίζει να εφαρμόζει ανώτερη μηχανική σχεδίαση στα HD μοντέλα της, ακόμη και σε αυτά που χαρακτηρίζονται «entry-level». Επιπλέον, όλα τα νέα μοντέλα HD θα διαθέτουν τον νέο αισθητήρα “Exmor R” CMOS οπίσθιου φωτισμού (back-illuminated) για εκπληκτικές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, λειτουργία Golf Shot για να εγγράφεται η βολή σας σε 22 συνεχόμενα καρέ, φακό Wide Angle G Lens (26.3 mm για τις  HDR-CX700VE/690E/560VE και 29.8 mm για τα υπόλοιπα HD μοντέλα), και δυνατότητα εγγραφής 50p – εκτός από τη δυνατότητα εγγραφής σε full 1920 x 1080 high-definition βίντεο με 24 Mbps, την υψηλότερη ταχύτητα που προσφέρει το φορμά AVCHD. Όλες οι HD βιντεοκάμερες Handycam θα είναι επίσης εφοδιασμένες με τη νέα λειτουργία Tracking Focus, ή οποία διατηρεί την εστίαση σε κινούμενα αντικείμενα. Όπως και με τη λειτουργία Face Touch, με την οποία επιλέγετε ένα πρόσωπο μέσα στο κάδρο για να του δοθεί προτεραιότητα στην λήψη, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με οποιοδήποτε αντικείμενο, όπως ένα σκύλο ή ένα όχημα.

Σημαντική παράμετρος για ένα τέλειο βίντεο είναι η καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου, και η Sony, με την μεγάλη παράδοση που έχει σε καινοτομίες στον τομέα αυτό, προσφέρει εξαιρετικό ήχο στα περισσότερα από τα μοντέλα της. Πλέον, πολλά μοντέλα Handycam θα εφοδιάζονται με ένα υψηλής ποιότητας ενσωματωμένο μικρόφωνο με σύστημα surround 5.1 καναλιών, στερεοφωνικά ηχεία με τεχνολογία Clear Phase και ενίσχυση S-Master, λειτουργία μείωσης του θορύβου από τον αέρα και είσοδο mic/HP.

 

Σειρά High Definition

Η Sony θα προσφέρει ελκυστικές βιντεοκάμερες HD για αυτούς που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο HD βίντεο, είτε με σκληρό δίσκο (HDR-XR160E) είτε με μνήμη τύπου flash (HDR-CX160E και HDR-CX130E). Η HDR-XR160E διαθέτει σκληρό δίσκο 160 GB  για να εγγράψετε μέχρι και 66 ώρες HD βίντεο (σε λειτουργία LP), η CX160E έχει ενσωματωμένη μνήμη 16 GB, ικανή να φιλοξενήσει μέχρι και 6 ώρες εγγραφής HD βίντεο, ενώ με την HDR-CX130E μπορείτε να προσαρμόσετε τις δυνατότητες ανάλογα με την κάρτα μνήμης που θα επιλέξετε.

Οι συγκεκριμένες βιντεοκάμερες διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά, όπως:

 

 • Αισθητήρα «Exmor R» CMOS 1/4” με διάταξη στοιχείων «ClearVid»
 • Οπτικό zoom φακού 30X και λειτουργία Extended Zoom 42X
 • Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot™ με Active Mode
 • Φωτογραφίες 3.3 megapixel
 • Ευρυγώνιο φακό Wide Angle G Lens 29.8 mm (ισοδύναμο με 35 mm, σε λειτουργία βίντεο)
 • Σύστημα μείωσης θορύβου αέρα (Wind Noise Reduction)
 • Είσοδος μικροφώνου (εκτός του μοντέλου HDR-CX130E)
 • Μικρόφωνο 5.1 και στερεοφωνικά ηχεία (μόνο το μοντέλο HDR-XR160E)

 

Η HDR-XR160E θα είναι διαθέσιμη στην αγορά τον Μάιο του 2011, ενώ οι HDR-CX160E και HDR-CX130E, το Μάρτιο. Η HDR-CX130E θα διατίθεται σε μαύρο, μπλε, και κόκκινο χρώμα.

Εκπροσωπώντας τις κορυφαίες βιντεοκάμερες της Sony, η HDR-CX560VE θα διαθέτει 64 GB ενσωματωμένη μνήμη τύπου flash για εγγραφή μέχρι και 26 ωρών HD βίντεο (σε λειτουργία LP). Το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει και τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Αισθητήρα «Exmor R» CMOS 1/2.88” με διάταξη στοιχείων «ClearVid» και λόγο κάδρου 16:9
 • Φωτογραφίες 12.3 megapixel
 • Προ-ρυθμίσεις CinemaTone Gamma™ και CinemaTone Color™
 • Λειτουργία NightShot
 • Ενσωματωμένο φλας
 • Περιστροφικό διακόπτη για χειροκίνητες ρυθμίσεις (διάφραγμα, κλείστρο, έκθεση, ισορροπία λευκού, εστίαση)

Το μοντέλο HDR-CX560VE θα είναι διαθέσιμο το Μάρτιο του 2011.

 

Μοντέλα συμβατικής ευκρίνειας (SD)

Η Sony ανανέωσε τη σειρά των SD μοντέλων της με δύο νέες βιντεοκάμερες: τις  DCR-SX85E και DCR-SX65E που βασίζονται σε ενσωματωμένη μνήμη flash,  16GB η πρώτη και 4GB η δεύτερη. Αυτά τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων διαθέτουν κι άλλα χαρακτηριστικά, όπως ενσωματωμένο καλώδιο USB και λογισμικό PMB portable, ευρεία οθόνη αφής LCD τριών ιντσών (ανάλυση 230K), σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot® με Active Mode, λειτουργία Direct Copy, φακό Carl Zeiss®, αυτόματη κάλυψη φακού, λειτουργία iAUTO και Extended Zoom. Διαθέτουν επίσης, οπτικό zoom 60x, Face Detection και ενσωματωμένο φωτισμό βίντεο.

Τα μοντέλα DCR-SX85E, και DCR-SX65E, θα είναι διαθέσιμα από τον Φεβρουάριο του 2011.  Το DCR-SX65E  θα διατίθεται σε μπλε,  κόκκινο και ασημί.

 

Επιλογές για καλύτερη αποθήκευση και post-shooting

Παράλληλα με το σκληρό δίσκο ή την ενσωματωμένη μνήμη flash που διαθέτουν, όλες οι νέες βιντεοκάμερες της Sony μπορούν να εγγράφουν βίντεο και φωτογραφίες απ’ ευθείας σε κάρτες Memory Stick PRO Duo™, Secure Digital (SD), ή SDHC (όλες διατίθενται ξεχωριστά).

Επίσης, όλα τα HD και SD μοντέλα διαθέτουν τη λειτουργία Direct Copy,  η οποία σας επιτρέπει να αντιγράψετε υλικό απ’ ευθείας από την Handycam σε οποιονδήποτε σκληρό δίσκο (θύρα USB 2.0 και χωρητικότητα μικρότερη από 2TB) μέσω καλωδίου USB (κωδικός VMC-UAM1, πωλείται ξεχωριστά), όταν η βιντεοκάμερα συνδεθεί στο τροφοδοτικό της, για back-up και αρχειοθέτηση χωρίς τη βοήθεια υπολογιστή. Το βίντεο που αποθηκεύεται στον εξωτερικό σκληρό δίσκο μπορεί να προβληθεί μέσω της βιντεοκάμερας για θέαση σε μια συμβατή TV.  Οι βιντεοκάμερες Handycam είναι επίσης συμβατές με τα Multi-Function DVD Recorder VRD-MC10 και VRD-MC6 της Sony, καθώς και με το VRD-P1 DVDirect® Express DVD writer, προσφέροντας γρήγορους και εύκολους τρόπους να μεταφέρετε τα βίντεο σας απευθείας σε DVD χωρίς να χρειάζεστε υπολογιστή.

Για όσους από εσάς χρησιμοποιείτε PC, το λογισμικό PMB (Picture Motion Browser) σας επιτρέπει να δείτε, να επεξεργαστείτε και να προβάλλετε εικόνες στα κυριότερα sites video-sharing και photo-sharing.