Στη Microsoft περνάει το LinkedIn έναντι $26,2 δισ.

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 Κατηγορία Technology News
Το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο στα χέρια του Satya Nadella.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να εδραιωθείς στα social media. Ο πρώτος είναι να κάνεις αμέτρητες απόπειρες να δημιουργήσεις ένα σούπερ κοινωνικό δίκτυο ξεκινώντας απ' το μηδέν. Το έχει δοκιμάσει πολλές φορές η Google και τα αποτελέσματα είναι μάλλον απογοητευτικά... Ο δεύτερος, είναι να επενδύσεις (πολλά) χρήματα, σε ένα ήδη επιτυχημένο και δημοφιλές social network.

MS-Linkedin

H Microsoft, λοιπόν, ακολούθησε τον δεύτερο δρόμο, αφού ανακοίνωσε την εξαγορά του LinkedIn, έναντι του ποσού των $26,2 δισ. Στόχος της εταιρείας είναι να ενσωματώσει το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο σε πολλές από τις εφαρμογές και της υπηρεσίες της, όπως στο Office, στο Skype και στην Cortana. Θα μπορείς, για παράδειγμα, να έχεις εύκολα πρόσβαση στο βιογραφικό ενός επαγγελματικού σου ραντεβού ή να ζητήσεις βοήθεια από ειδικούς όταν εργάζεσαι πάνω σε ένα project στο Office 365.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το LinkedIn θα διατηρήσει την ανεξαρτησία του και ο CEO Jeff Weiner θα παραμείνει στη θέση του. Με αυτή της την κίνηση, η Microsoft αποκτά ένα social network που αριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 433 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, εκ των οποίων τα 105 εκατομμύρια το επισκέπτονται κάθε μήνα.

Δες παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Δες το video!