Άδοξο τέλος για το Galaxy Note7 της Samsung

Συντάκτης Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 Κατηγορία Technology News
Η εταιρεία διακόπτει την κυκλοφορία του.

Το Galaxy Note7 της Samsung θα μπορούσε να γίνει μια απ' τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της εταιρείας. Δυστυχώς όμως, τα πράγματα πήγαν τελείως στραβά.

Προς το παρόν παραμένει άγνωστο τι έφταιξε και κυκλοφόρησε στην αγορά ένα προϊόν με ένα τόσο σοβαρό ελάττωμα στη μπαταρία του, ώστε να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πιάσει φωτιά.

Η Samsung μετά τα πρώτα περιστατικά ξεκίνησε μια διαδικασία αντικατάστασης των πρώτων Note7 με νέες συσκευές που, θεωρητικά, ήταν ασφαλείς. Μια κίνηση που είχε μεγάλο κόστος για την εταιρεία (και για την αξία της μετοχής της στο χρηματιστήριο), ωστόσο ήταν επιβεβλημένη. Τελικά, τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε μια σειρά από νέα περιστατικά και η Samsung, μη μπορώντας να διασφαλίσει 100% την ασφάλεια των κατόχων του Note7, αναγκάστηκε να ανακοινώσει πως θα ζητήσει από όλους τους συνεργάτες της διεθνώς να σταματήσουν την πώληση της συσκευής.

Στις Η.Π.Α., η Samsung ζητά πλέον από τους κατόχους Note7 (τόσο της αρχικής όσο και της μεταγενέστερης έκδοσης) να απενεργοποιήσουν τις συσκευές τους και να επικοινωνήσουν με τον πάροχο ή το κατάστημα από το οποίο το προμηθεύτηκαν, για να το ανταλλάξουν με ένα Galaxy S7 ή S7edge ή να πάρουν απλώς τα χρήματά τους πίσω.

Θεωρητικά, η Samsung θα μπορούσε μετά από λίγο καιρό να λανσάρει μια έκδοση του Note7 οριστικά απαλλαγμένη από τα προβλήματα υπερθέρμανσης, όμως κάτι τέτοιο μοιάζει μάλλον απίθανο αυτή τη στιγμή. Η εταιρεία δέχθηκε ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της και από εδώ και στο εξής θα πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.